I moja suknia zamówiona z katalogu już jest

Zaczęty przez jowita, 20 Lut 2008, 19:05:27

jowita

Dziewczyny właśnie chodzi o to że mam właśnie taki problem że po pierwsze powiedziano mi w salonach ze jesli do konca tyg nie zamowie sukienki to mi nie gwarantują bycia jej na czas. Moja figura pozostawia troche do zyczenia. W salonach w moim miescie są tylko suknie w rozmiarze 38 a to sporo za mało dla mnie. Wiec nawet mierząc suknie nie wygladam w nich dobrze no bo wszystko jest obcisłe. Mierzyłam te suknie BARI ktorej nie potrafie odnalezc  i suknia bardzo mi sie podoba ALE  ja mam miseczke stanika F a suknia nie ma fiszbin, salon jest nowy i nikt w moim miescie nie wie jeszcze z praktyki jak wychodzą suknie, po trzecie panie obiecaly ze da sie wydłużyc tren bo jest w oryginale krociutki ale nie wiedza jak go podpiąć!!!  Wiec zostają mi suknie AGNES oni mogą zrobić wszystkie przeróbki w różnych sukniach i wlasnie w takim modelu jak ta AGNES1714 jest mi najlepiej , moge zamiescic zdjecie jak wygladalam w sukni ktora była do lini bioder zwęrzana, dla mnie tragedia. No i kobieta sama mi zaproponowala te 1714 przekonywala zejest naprawde ładna. Ale w salonie jej nie ma i byłoby to zamawianie w ciemno. Dlatego pytam czy ktoś jej gdzies nie widział???

inkageo

Nie wiemy jak wygląda Bari, a Ty nie wiesz jak na żywo wygląda Agnes.. Trudna sprawa..
Po pierwsze - kiedy jest ślub? Bo w salonach często kłamią, że to ostatnia chwila na zamówienie, żeby szybko zdobyć klienta.
Po drugie - czy jesteś skazana na ten jeden jedyny salon? Nie możesz wybrać się na mierzenie sukienek do większego miasta?

[ Dodano: 21-02-2008, 18:24 ]
Aaaa znalazłam odpowiedź 24 maja - spoko dasz radę!

[ Dodano: 21-02-2008, 18:25 ]
Moja suknia była sprowadzona do Polski w niecałe cztery tygodnie :)
Imagine there is no hate

mary

inkageo, z suwaczka wynika, że ma tylko 3 miesiące.

jowita

Ślub jest 24 maja wiec rowniutkie 3 miesiace, sama nie wiem czemu tak to odwlekłam, bo slub jest zaplanowany od ponad roku, dlatego jestem w takiej sytuacji. Nie sądziłam ze nie znajde sukni w moim miescie. A tu jest tak ze panie pokazuja rodzaje koronek i mowia ze uszyja jaki tylko chce model, ale tak naprawde to tez sie nie wie jaki bedzie efekt koncowy.

inkageo

Masz jeszcze do dyspozycji allegro, poszukaj kiecek w swojej okolicy, zmierz te które najbardziej Ci się podobają, obfotografuj się w nich, my tu doradzimy :) Na ewentualne poprawki krawieckie też jeszcze jest czas.
Imagine there is no hate

jo_miekka

jowita, poprzymierzaj, wybierz fason w jakim Ci dobrze i uszyj na wzór. Zdążysz a suknia będzie niepowtarzalna!
I własnie: do wiekszego miasta nie mozesz pojechać?
To jest suknia ślubna. TWOJA. Nie kupuj kota w worku! :-D

Chermelle

znalazłam jeszcze taka Bari, ale to też chyba nie to, ale sprawdź

jowita

Zamieszczam 2 zdj w sukniach ktore mierzyłam

jo_miekka

jowita, ta pierwsza ma super fason dla Ciebie! Te falbanki na dole pominę, ale g.óra - super! Rewelacyjnie podkreśla talię! Idź tym kierunku!

inkageo

Oba fasony nie bardzo :( A mierzyłaś tą która jest na drugim zdjęciu po lewej stronie na manekinie?
Pierwsza falbaniasta nie fajna, a ta druga chyba kiepsko skrojona, szczególnie góra..
Imagine there is no hate

jowita

No w mojej okolicy to znajde tylko suknie AGNES bo te suknie sa w moim miescie i reszta to suknie szyte na wzory przez krawcowe. Ja mierzyłam troche sukienek i pomijajac fakt ze wszystkie byly sporo za ciasne po za tą z falbankami bo choc sie nie dopinała wygladala calkiem ok. Ale ku mojemu zaskoczeniu wyglądałam dobrze w sukni koronkowej tej nieszczesnej BARI i to byl model taki jak AGNES1714.  W AGNES moge sobie zamowic wlasnie prosta suknie z wybranej koronki z trenem i w ksztalcie tej AGNES1714. I wlasciwie chodzi tylko o ten tył? Na zdjeciu podoba mi sie ale jak to wyjdzie w rzeczywistosci.
Az mi sie wyc chce jak pomysle o tym ze miało byc tak pieknie no ale coz sama jestem sobie winna.

Majeczka

Popieram piekna gora :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

Cytat: "jowita"No w mojej okolicy to znajde tylko suknie AGNES

Czy naprawde nie wchodzi w gre jakaś podróż niedaleka?

inkageo

Jest jeszcze jedna opcja, w niektórych salonach jeżeli pokryje się koszty przesyłki kurierskiej to mogą sprowadzić do przymiarki model z innego miasta. Może zapytaj? Powiedz, że Ci zależy.
Imagine there is no hate

jowita

Cytat: "inkageo"Oba fasony nie bardzo :( A mierzyłaś tą która jest na drugim zdjęciu po lewej stronie na manekinie?
Pierwsza falbaniasta nie fajna, a ta druga chyba kiepsko skrojona, szczególnie góra..

Tej konkretnie nie mierzyłam bo to bylo 36 na glowe bym ją tylko włorzyła, ale mierzylam ten sam model z gorsetem bo byla 40 i w tym wlasnie ksztalcie jest mi najlepiej. Wlasnie ten model chce z koronki  z takim metrowym trenem

[ Dodano: 21-02-2008, 19:05 ]
Sama juz nie wiem co zrobie szkoda ze w tej Bari nie moglam zrobic zdjecia,

Louve

jowita, ja też jestem taka aparatka - zamawiałam suknię na prawie miesiąc przed ślubem - opcji miałam wiele, wszystkie moje typy (Cymbeline, Mori Lee, Agnes) miały zdążyć przed ślubem.
Oglądając Twoje zdjęcia oraz fotkę sukni Agnes uważam, że nie powinnaś mieć paska w okolicy talii.
Jeśli ta BARI jest w Twoim mieście - to rusz się kobieto do tego salonu i jeszcze raz się dopytaj co to za model!
Poza tym według mnie powinnaś podjechać do większego miasta (może Kraków albo Katowice - to przecież nie jest tak strasznie daleko!) i przymierzać do oporu!!!!

rubin04

W tej 1 góra jest ok, ale falbanki odpadają. Musi byc własnie coś z taką górą i bardziej prostym, nieprzekombinowanym dołem..

I popieram dziewczyny - moze spróbuj przymierzyc jakies używane sukienki by sprawdzić fason.
Ostatecznie przymierz jakąs kieckę typu studniókowego, taką balową. Co tam kolor, najwazniejsze bys zobaczyła jaki fason ma być.

martullek

Chermelle, skąd tą Bari wytrzasnęłaś? jaka to firma?

Chermelle

Cytat: "martullek"Chermelle, skąd tą Bari wytrzasnęłaś? jaka to firma?

to Pronovias 2005 r.

zwierzatko_mojej_mamy

jowita, mi sie bardzo podobasz w tej pierwszej - ma boska gore do Twojej figury - cycory jak marzenie i talia jak osy!! jak dla mnie troszke za falbaniasty dol, ale kroj super ;)
ten przedluzany gorset tak modeluje fajnie - a ta agnes ma chyba szarfe w talii jak numer 2, wiec jak bym tu byla jednak ostrozna...
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zuzia

Cytat: "jowita"Moja figura pozostawia troche do zyczenia. W salonach w moim miescie są tylko suknie w rozmiarze 38 a to sporo za mało dla mnie. Wiec nawet mierząc suknie nie wygladam w nich dobrze no bo wszystko jest obcisłe. Mierzyłam te suknie BARI ktorej nie potrafie odnalezc i suknia bardzo mi sie podoba ALE ja mam miseczke stanika F a suknia nie ma fiszbin,
nie jesteś jedyna. Szukaj sukni w literę A. Najlepiej bez ramiączek. Masz wbrew pozorom dość duzy wybór. Stanikiem się nie przejmuj. I nie  daj się zwariować, ze 3 miesiące to malo czasu.
Poszukaj w wiekszym mieście salonu, ktory np. wypozycza sukienki? Ja nosze rozmiar 40/42 i wypożyczalam sukienkę. Poza tym mierzylam mniejsze rozmiary (bo tylko takie byly w salonie) i jak Panie są zdolne to zobaczyc prawie efekt końcowy.

Kasia

a mi sie podobasz w tej falbaniastej,

masz w niej bardzo ładnie podkreśloną talię i nie widać że "Twoja figura pozostawia wiele do życzenia" ;)

w tej drugiej wygladasz jakbyś od pasa w górę była dość szczupła i nagle w tyłku zrobiłaś się podwójna - ta druga koszmarnie leży ............

oliwka221

Jowita,ja mierzyłam tę Agnes,którą pokazałaś jako pierwszą.Bardzo dobrze się w niej czułam i dobrze wyglądałam,ale siostra,która ze mna była zwróciła mi uwagę,że ona ma jakoś dziwnie uszyty dół,co wygląda fatalnie.

sierpniowajulka

W tej falbaniastej wyglądasz super i choć do samych falban można się przyczepić, to przecież liczy się efekt całościowy. Świetnie wyglądasz w przedłużonym gorsecie - w takim kierunku bym na Twoim miejscu szła. Druga suknia jest zaś dowodem na to, że szarfy w talii są nie dla Ciebie. I maleńkie wzory wyszywane, naszywane itd również odpadają, bo optycznie powiększają Twoją figurę.

rubin04

tak patrze jeszcze na tę falbaniasta i sobe myśłę ze jezeli jesteś wysoka to moze to fajniewygladać..
Podobno tylko krowa nie zmienia zdania wiec przyznam się - po duzszym zastaoweniu to ta 1 calkiem mi sie podoba!

2 bezapelacyjnie skreślona.