nie wiem co z welonem!!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez madzia2103, 19 Lut 2008, 13:57:37

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

madzia2103

witam serdecznie!!!
to moja sukienka, tylko na zdjęciu jest złota, natomiast moja będzie ecri, mam do tego zamówioną etole futerkową, tak na wszelki wypadek jak będzie zimno
i teraz nie wiem co z welonem, raczej jestem za tym aby go nie było, chcę kwiata we włosy
no i bukiet z tulipanów, tylko nie wiem jako kolor
może coś mi doradzicie :?:
pozdrawiam

zuzia

jeżeli masz do tego zamówioną etolę to też jestem za tym, aby welonu nie było.
Tylko w przypadku bukietu z tulipanów we włosach też powinnaś mieć tulipana, a nie wiem, czy on wytrzyma tyle czasu.

mika

jak etola to bez welonu, jeśli kwiaty tulipany to z czymś zmieszane np ze storczykiem, który będzie można włożyć we włosy, bo tulipany nie wytrzymają, a kolorystyka dowolna jaki kolor lubisz? jaki będzie kolor przewodni ślubu?

inkageo

Kate_zet miała etolę i welon i wyglądała pięknie :)
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: "inkageo"Kate_zet miała etolę i welon i wyglądała pięknie  
ale Kate miała inną sukienkę.

Kasia

mi to sie do tej kiecki wogóle etola nie widzi

sukienka delikatna z lekkimi falbankami i etola to IMO nienajlepsze połaczenie

bardziej widziałabym tutaj szal

wiem że etola juz zamówiona .......... i po jabłkach ale rozważyłabym czy ją zakładać

madzia2103

trochę mnie zmartwiłyście z tą etolą
bolerka nie chciałam bo mi się nie podobają, szal odradziła mi pani w salonie
na etole zdecydowałam sie sama
ale może będzie ciepło :mrgreen:

zuzia

Cytat: "madzia2103"trochę mnie zmartwiłyście z tą etolą
mi etola pasuje. Szal dużo mniej.

mika

Cytat: "zuzia"mi etola pasuje. Szal dużo mniej.

Zgadzam się

madzia2103

też chciałam stroczyki ale panie w kwiaciarniach podają  cenę 400 -500 zł
:evil: więc zrezygnowałam
tulipany uwielbiam ale jak będę zamawiać bukiet to chcę tylko z tych kwiatów
a kolor nie wiem , widziałam kiedyś piękne fioletowe...

zuzia

Cytat: "madzia2103"tulipany uwielbiam ale jak będę zamawiać bukiet to chcę tylko z tych kwiatów
a kolor nie wiem , widziałam kiedyś piękne fioletowe...
ale to w zasadzie musisz zapomnieć o kwiatku we włosach. Tulipan raczej nie wytrzyma. Coś za coś. Poza tym co w takim razie z butonierką? Bo ty odłożysz bukiet a twój N. zostanie z kwiatkiem, który raczej szybko padnie.

mika

Cytat: "madzia2103"też chciałam stroczyki ale panie w kwiaciarniach podają cenę 400 -500 zł
więc zrezygnowałam

to gdzie ty mieszkasz że takie ceny podają jestem w szoku :shock:  kiedy ślub??

madzia2103

zuzia,
z tego co pytałam się w kwiaciarniach to nie powinno być problemu i tulipany powinny wytrzymać
o rany już sama nie wiem
w takim razie jaki bukiet, róże odpadają, calie odpadają

[ Dodano: 19-02-2008, 15:26 ]
mika9983,
wrocław
pytałam się w 5 kwiaciarniach

mika

Cytat: "madzia2103"tulipany powinny wytrzymać
o rany już sama nie wiem

tulipany w bukiecie owszem wytrzymają ale nie we włosach czy w butonierce... dlatego lepiej taki łączony bukiet właśnie np ze storczykami... kiedy masz ślub??

madzia2103

mika9983,
wrocław
ślub 12 kwietnia
a jesli nie tulipany to co???
róże i calie odpadają

mika

Cytat: "madzia2103"mika9983,
wrocław
pytałam się w 5 kwiaciarniach

no to muszę powiedzieć że macie ceny z kosmosu bo ja pytałam się w warszawie w bardzo drogich kwiaciarniach i bukiet z samych storczyków na wrzesień (kiedy to nie jest sezon na storczyki) to max cena bhyła 350 zł, a tam gdzie mieszkam (20 km od Wawy) max cena 250 zł

[ Dodano: 19-02-2008, 15:30 ]
a może tulipany z gloriozą albo goździki

spragnienie

fajna ta glorioza

aaaa i nie brałabym już welonu, jest duża szansa, że 12 kwietnia etola się jednak przyda w kościele..

inkageo

Skąd te ceny storczyków.. Szok.. Mój bukiet był robiony w okresie kiedy storczyki są najdroższe (wrzesień) i kosztował 170 zł 45 km od Wrocławia. Fakt, że za jedną gałązkę wtedy trzeba było zapłacić w kwiaciarni 70 zł, ale ma tyle kwiatków że na bukiet spokojnie wystarczy.
Imagine there is no hate

callja

Madzia, a pytalaś w Hali Targowej?? Tak robią ładne bukiety, i dużo tańsze niż w kwiaciarniach w centrum... Przejdź się ze zdjęciem po stoiskach (mają tam też sporo katalogów z bukietami) i popytaj :!: Koniecznie jednak spytaj na kilku stoiskach - gdy dreptałam tam z koleżanką, to w zależności od stoiska w Hali dyktowano jej cenę od 150 do 320 zł za ten sam bukiet (koleżanka pokazywała zdjęcie)  :shock:

W końcu dziewczyna zamówiła bukiet w jakiejś kwiaciarni (nie znam konkretnego adresu) na Piłsudksiego - pani florystka mówila ponoć z dużym wschodnim zaśpiewem. Za bukiet z drogich cantedeskii + trzy przypinki zapłaciła niecałe 140 zł około 1,5 roku temu.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

madzia2103

callja,
W Hali Targowej się nie pytałam, jak na razie to dowiadywałam się w kwiaciarniach niedaleko miejsca zamieszkania, też za bardzo nie chcę żeby mój N jechała na drugi koniec miasta za bukietem
ale dziękuję za radę
pewnie i tam się ywbiorę
pozdrawiam

[ Dodano: 20-02-2008, 09:04 ]
mika9983,
glorioza śliczna

talula

Ja mam ślub tydzień po Tobie Madziu;)

I tak tez będą tulipany, moje ukochane :lol: , prawdopodobnie czerwone, według mnie i informacji zebranych, dobrze przygotowane tulipany, wytrzymaja spokojnie...tylko musza byc przygotowane przez florystę, zaimpregnowane, więc najlepiej popytaj jeszcze, możesz spróbować je połaczyc z innymi kwiatami, wtedy te drugie pójdą też we włosy.

Też planuję jakieś okrycie, etolę pewnie, ale raczej nie z futerka a materiału, i wydaje mi sie, że welon nie pasuje z szalem, z etolą pasuje, ale fakt do tej sukni lepiej kwiaty we włosach będą wyglądać.

madzia2103

talula19,
jeszcze nie wiem jaki kolor, ale tak jak piszesz dobrze przygotowane tulipany powinny wytrzymać,
zresztą panie w kwiaciarniach mówiły że mają specjale preparaty dzieki którym kwiaty nie będą się rozwijać
pozdrawiam

kwiaty-aga

zawsze jeszcze możesz mieć we włosy tulipany na wymianę :)
jak pojdziesz na przykład do toalety to świadkowa szybciutko ci podmieni na nowy :)
nikt sie nie zorientuje a kwiat we włosach bedzie ciągle ładny i świerzy