sukienka na cywilny dla magdy_s

Zaczęty przez magda_s, 11 Lut 2008, 15:25:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magda_s

dzięki serdeczne :-) i dodam jeszcze, że to mój pierwszy ślub i, mam nadzieję, ostatni :-)

mary

magda_s, to tym bardziej suknia ślubna pełną gębą  :-D

sierpniowajulka

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf8f9ccff9722d12.html
Kamelia, masz bardzo ładny uśmiech. Jak to się stało, że nie widziałam tego zdjęcia wcześniej?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rubin04

nionczka, tak ja potwierdzam - jestem wierną fanką Twojej "ślubno  cywilnej"  stylizacji!!

ishka82

Ja też miałam ślub cywilny i innego nie planuję ;-) Jak chcesz zobaczyć, to tu są zdjęcia
http://picasaweb.google.com/abatko/LubReportaIPlener
http://picasaweb.google.com/abatko/LubPierwszeAmatorskieZdjCia
Jak masz choć trochę ochotę na typowo ślubną suknię, to taką kup, bo inaczej na pewno będziesz żałować.

mika

ja też jestem za tym aby na ślub cywilny zakładać suknie typowo ślubną w końcu ślub to ślub no nie, ja co prawda miałam kościelny z cywilnym razem, ale suknie wybrałam w innym kolorze niż biały/ecru/ivory i na wcześniejszym forum na którym byłyśmy poleciały wobec mnie komentarze że ta suknia nadaje się tylko na ślub cywilny bo jest w kolorze szampana... więc może to jest dla Ciebie rozwiązanie
tutaj moje fotki:
http://picasaweb.google.pl/mika19830/Lub15092007?authkey=rHNzpZdl_WE

sputnik_sweetheart

Pewnie, że sukienka ślubna chyba że ktoś organicznie nie znosi ;-)

mika9983, ależ Ty masz figurę dziewczyno!!! :)

magda_s

heh, zaczynam przekopywać się przez strony z sukniami :-) potem allegro :-) trzymajcie kciuki! pewnie powinnam już zacząć przymierzać, skoro czeka się kilka miesięcy, prawda?

zwierzatko_mojej_mamy

magda_s,  jasne - na to nigdy za wczesnie ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sierpniowajulka

trzymamy! koniecznie wklej wszystkie suknie, które wzbudzą Twoje największe zainteresowanie. :)

zwierzatko_mojej_mamy

magda_s,  a poza tym proponuje kolejnosc strony -> salony -> dopiero wtedy allegro - do salonu idziesz na godzinke i wkladasz 6 fasonow i widzisz sie,  w ktoych dobrze i na allegro juz na starcie te zle odsiewasz, a zanim sie umowisz na mierzenie z allegro i zanim dojedziesz na drugi koniec Wawy to Ci zejdzie,a potem sie jeszcz eokaze, ze fason nie ten ;) DO SALONU MARSZ ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

sierpniowajulka

magda_s

tak jest! pomaszeruję na pewno po powrocie z pozaręczynowego urlopu :-) Aaaaa, myślicie, żeby pytać N. o sugestie - tj. o to, w czym on chciałby mnie widzieć czy pójść z przyjaciółką i zdać się na babski gust?

dagi

ja też jestem za suknią ślubną, jak nie teraz to kiedy będziesz miała okazję ją założyć? i zgadzam się ze zwierzątkiem , że najlepiej wybrać się najpierw do salonów a potem allegro, bo już w salonie zobaczysz, że wiele sukni odbiega od tego co widać na zdjęciach.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

sierpniowajulka

Cytat: "magda_s"tak jest! pomaszeruję na pewno po powrocie z pozaręczynowego urlopu :-) Aaaaa, myślicie, żeby pytać N. o sugestie - tj. o to, w czym on chciałby mnie widzieć czy pójść z przyjaciółką i zdać się na babski gust?
ja mojemu pokazałam suknię w katalogu - wiedział więc, jaki będzie fason. Ale mnie w sukni nie widział do dnia ślubu - i dobrze, bo zachwyt w jego oczach był bezcenny. :D

Kasia

Cytat: "magda_s"myślicie, żeby pytać N. o sugestie - tj. o to

ja ruszyłam na pierwsze przymiarki bez mojego N

wstepnie wiedziałam że co do rybkowych i koronkowych sukni jesteśmy zgodni w 100%

po iluś tam przymiarkach stwierdziłam że fajnie by było usłyszeć zdanie mojego N
jego uwagi były bardzo trafne i nie załuje że widział mnie w Liporio

ale jak już przyjedzie moja BIAŁA kiecka to zabieram TYLKO mamę :)
reszta stylizacji bedzie niespodzianką

też to czy bedę miała "koronę" czy nie ;)

mayagaramond

Cytat: "sierpniowajulka"Właśnie! Maya też pięknie wyglądała. :mrgreen:

Dziekuje :)  :)  :)

Cytat: "nionczka"sierpniowajulka napisał/a:   
:oops: :oops: :oops: Nionczka, jak zawitasz do Warszawy, to daj znać... Za Twoje komplementy chętnie zaproszę Cię na niewirtualne wino! :)

Chetnie, chetnie! Chcialam na wielkanoc, ale stanowczo odmawiam placenia 400 euro za samolot!

Czy moge sie do Was dolaczyc?

A tak w temacie to jestem za slubna. Chyba, ze chcesz sobie sprawic jakas wieczorowa sukienke od Valentino lub Co. , tylko wtedy w 1000€ sie nie zmiescisz....
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

My jesteśmy ogólnie trochę ześwirowani i od początku razem chodziliśmy po salonach ślubnych. Duet doradczy mama plus narzeczony sprawdził się świetnie i było dużo zabawy :) Ja nie umiem i tak utrzymać tajemnicy, a mąż jest świetnym doradcą i lubi zakupy. Czasem jest tak, że ja stoję w przymierzalni, a on przynosi mi rzeczy do przymierzenia ;) A czasem ma gorszy dzień i jest marudny ;)
Na ostatniej przymiarce narzeczony uczył się podpinać tren, bo świadkowa była za granicą, później przekazał jej wiedzę tajemną i razem działali ;)
Imagine there is no hate

ishka82

A mój mąż widział mnie w sukni przed ślubem. Pomagał mi ją wybrać. I tak był mile zaskoczony w dniu ślubu, bo wtedy dochodzi fryzura, makijaż, kwiaty ;-)

nionczka

Cytat: "magda_s"tak jest! pomaszeruję na pewno po powrocie z pozaręczynowego urlopu :-) Aaaaa, myślicie, żeby pytać N. o sugestie - tj. o to, w czym on chciałby mnie widzieć czy pójść z przyjaciółką i zdać się na babski gust?

Mój byl ze mna od samego poczatku, oporcz pierwszej przymiarki bo bylam sama w Polsce. Wszystko wybieralismy razem i kupowalismy razem :-)

magda_s

mój niestety nie... wołami go trzeba ciągnąć na zakupy "ubraniowe"... na wieszaku czy zdjęciu bardzo często jakiś strój mu się nie podoba, ale jak ja już go kupię i założę to mówi, że ładnie wyglądam... i jak tu z takim dojść do ładu :-)

magdarynka

Cytat: "magda_s"mój niestety nie... wołami go trzeba ciągnąć na zakupy "ubraniowe"... na wieszaku czy zdjęciu bardzo często jakiś strój mu się nie podoba, ale jak ja już go kupię i założę to mówi, że ładnie wyglądam...

Mam w domu to samo, chociaz na zakupy to ze mna sie wybiera a po pol godzinie juz marudzi ;-)

mary

Mój N. nie widział - a raczej nie wie, że widział - mojej sukni. Pokazywałam mu swego czasu kilka(naście?) modeli z www. Wśród nich także tą moją suknie, ale on nie wie, na którą ostatecznie się zdecydowałam. I wiedzieć nie chce - mówi, że chce tradycyjnie, zobaczyć w dniu ślubu i umrzeć z wrażenia :-D

nionczka

Cytat: "mary_popins"mówi, że chce tradycyjnie, zobaczyć w dniu ślubu i umrzeć z wrażenia :-D

A  Ty zostaniesz wdowa przed oltarzem? :mrgreen:

mary