oggi

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 07 Lut 2008, 08:22:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

wlasnie przeczytalam na gazecie artykul o OGGI:

http://dom.gazeta.pl/wnetrza/1,86568,4900552.html

rzeczywiscie mi sie podoba - moze komus sie przyda - ceny wyzsze niz w ikei ;)

http://www.oggi.pl/index_pl.html
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Bardzo lubie takie fronty:

A najlepiej polaczone z czernia, tak ja ta komoda.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

no szczegolnie mi sie spodobalo, bo jak uda sie ten aneks to on jest taki (tzn pi razy drzwi taki - to tylko inspiracja ;) ):
mysle, ze by spasowalo ;)

www.annawilk.pl

zuzia

meble są ok. ale to co pokazali w artykule w gazecie - zupełnie mi się nie podoba.

inkageo

Oooo mi się podobają :) Super :) I całkiem oryginalne :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Fronty sa fajne. Czy na zlewem jest jakas srebrna plyta? To mi sie mniej podoba, ale moze to na zdjeciu tylko tak dziwnie wyglada.

Nie musze co prawda na razie wyposazac kuchni, ale podobaja mi sie meble w takim stylu (oczywiscie zanim bede naprawde musiala urzadzac kuchnie to koncepcja zmieni sie 50 razy :-D )
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond,  tja - tam jest jakies stalowe dziadostwo ;) to tego nie chcemy - powaznie zastanawiam sie nad plakatem za pleksa do takiego litego aneksu ;) no mi sie trzyma ta kuchnia juz 8 miesiecy, wiec mam nadzieje, ze juz nie musze szukac ;)

www.annawilk.pl

jo_miekka

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"powaznie zastanawiam sie nad plakatem za pleksa do takiego litego aneksu
To jest świetne! Super wygląda. Plakat, foty albo nawet tapeta!

inkageo

Mi się już znudziły kuchnie brązowo-waniliowe i teraz jestem na etapie fascynacji krwistą czerwienią :) Na białą nie narzekam, ale jest sporo czyszczenia..
Imagine there is no hate

mika

Cytat: "jo_miekka"Plakat, foty albo nawet tapeta!

ja jestem za!!!! bardzo za!!!!!

Cytat: "inkageo"i teraz jestem na etapie fascynacji krwistą czerwienią

moja kuchania na 100% będzie krwistoczerwona od dawna o takiej marzę

jo_miekka

Cytat: "inkageo"Mi się już znudziły kuchnie brązowo-waniliowe

Ja natomiast w ogóle nie lubie nowoczesnych kuchni, obojętnie w jakim kolorze.
Dla mnie kuchnia i jadalnia to centrum życia i chcę, żeby było SWOJSKO, czyli kredensy jak u babci i takie tam inne ;)

[ Dodano: 07-02-2008, 10:45 ]
Cytat: "mika9983"moja kuchania na 100% będzie krwistoczerwona od dawna o takiej marzę

O, Mika! Znalazła się pierwsza różnica miedzy nami ;)

zwierzatko_mojej_mamy

jo_miekka,  ja takie tez chce, ale w domu :D w mieszkaniu jednak swojskosc generuje za duzo pierdolek na wierzchu ;)

www.annawilk.pl

mika

Cytat: "jo_miekka"O, Mika! Znalazła się pierwsza różnica miedzy nami  
no chociaż jedną, bo już się bałam że zaraz dziewczyny zaczną myśleć że się podszywamy pod siebie ;-)

inkageo

Ja jestem pedantką więc podstawa to sterylność, pierdółki doprowadzają mnie do szału :) Nawet jak piekę ciasto to mam porządek ;)
Imagine there is no hate

jo_miekka

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"jo_miekka, ja takie tez chce, ale w domu  w mieszkaniu jednak swojskosc generuje za duzo pierdolek na wierzchu  

Ja takiej tez teraz nie będę miała, bo jest ta po poprednich właścicielach. Ale za kilka lat zmienimy. Fakt ze taka swojskość na maksa to tylko w domu, ale myslę, że i w mieszkaniu mozna tak zrobic i niekoniecznie miec pierdoły na wierzchu. taka swojskośc na miarę bloku ;)
Kuźwa, znowu kompromis...

[ Dodano: 07-02-2008, 10:52 ]
Cytat: "inkageo"Ja jestem pedantką więc podstawa to sterylność, pierdółki doprowadzają mnie do szału

Ej no, jak nie jest sterylnie, to nie musi byc od razu bałagan, tak? :)

Cytat: "inkageo"Nawet jak piekę ciasto to mam porządek  

Przepraszam, jak CO robisz?! :D

mayagaramond

Cytat: "inkageo"fascynacji krwistą czerwienią :)

Kiedys mi sie podobaly, ale chyba bym choroby nerwowej w czerwonej kuchni dostala.  :mrgreen: Na zdjeciach bardzo lubie kolorowe (zolte, pomaranczowe)  kuchnie, ale w domu wolalabym jednak neutralna, bo mozna poszalec z dodatkami. Albo np. jedna, dwie szafki moglyby byc w bardziej zdecydowanym kolorze.

sweedee

Cytat: "inkageo"Ja jestem pedantką więc podstawa to sterylność, pierdółki doprowadzają mnie do szału :) Nawet jak piekę ciasto to mam porządek ;)
ja też! Ale po moim mężu, dziecku i psie zaczyna mi to powoli przechodzić... :-|
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

inkageo

Cytat: "jo_miekka"inkageo napisał/a:
Nawet jak piekę ciasto to mam porządek

Przepraszam, jak CO robisz?!  
:) :) :) Wyciągam mąkę z szuflady, wsypuję, wkładam do szuflady, rozbijam jajka, wyrzucam do śmieci skorupki, mieszam łyżką, łyżka do zmywarki, rozsypię cukier, szmata w ruch :) Fakt, że nie idzie mi to najszybciej, ale jaka satysfakcja ;)

[ Dodano: 07-02-2008, 11:00 ]
Cytat: "sweedee"
Cytat: "inkageo"Ja jestem pedantką więc podstawa to sterylność, pierdółki doprowadzają mnie do szału :) Nawet jak piekę ciasto to mam porządek ;)
ja też! Ale po moim mężu, dziecku i psie zaczyna mi to powoli przechodzić... :-|
Haha :) Ja odnoszę wielki sukces, bo mąż, który w akademiku zamiast wytrzeć stół to rozkładał na nim kolejną gazetę zaczyna czerpać przyjemność z ładu i porządku :) Wczoraj wyszorował z własnej nieprzymuszonej woli fugi w łazience (sam kupił też środek). No z psem gorzej mi idzie..
Imagine there is no hate

sweedee

Cytat: "inkageo"Wczoraj wyszorował z własnej nieprzymuszonej woli fugi w łazience
nie wierzę! :shock:  :shock:  :shock:

[ Dodano: 07-02-2008, 11:03 ]
Cytat: "inkageo"No z psem gorzej mi idzie..
czy psia sierść też jest u Ciebie WSZęZIE? :evil:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

jo_miekka

Cytat: "inkageo"Fakt, że nie idzie mi to najszybciej, ale jaka satysfakcja  

Inka, czyżbyś na dobre zaprzyjaźniła się z kuchnią?! ;)

mayagaramond

Cytat: "jo_miekka"żeby było SWOJSKO,

Ja chcialabym pomieszac - nowoczesne szafki w kuchni (20 lat temu nikomu sie o szafkach cargo nie snilo), a czesc jadalna z duzym ciezkim stolem i kredensem, w ktorym beda staly dzemy wlasnej roboty (w tym miejscu H. zawsze zwija sie ze smiechu i pyta "czyjej wlasnej roboty" :mrgreen: )

[ Dodano: 07-02-2008, 11:07 ]
Cytat: "inkageo"Wyciągam mąkę z szuflady, wsypuję, wkładam do szuflady, rozbijam jajka, wyrzucam do śmieci skorupki, mieszam łyżką, łyżka do zmywarki, rozsypię cukier, szmata w ruch :) Fakt, że nie idzie mi to najszybciej, ale jaka satysfakcja ;)

Normalnie siostra-blizniaczka mojego meza. :-D (Akurat jego siostra blizniaczka jest balaganiara ;-) )

inkageo

Cytat: "jo_miekka"
Cytat: "inkageo"Fakt, że nie idzie mi to najszybciej, ale jaka satysfakcja  

Inka, czyżbyś na dobre zaprzyjaźniła się z kuchnią?! ;)
Ta satysfakcja to raczej tylko z porządku ;) Częściej tam sprzątam niż gotuję ;)

[ Dodano: 07-02-2008, 11:10 ]
Cytat: "sweedee"inkageo napisał/a:
No z psem gorzej mi idzie..

czy psia sierść też jest u Ciebie WSZęZIE?  
Absolutnie wszędzie.. Odkurzamy najczęściej dwa razy dziennie i efektu brak.. Najgorzej jest rano.. Schodzę na dół, a tam dywan wokół psiego posłania ;)
Imagine there is no hate