Nalonowy Rubin......

Zaczęty przez rubin04, 01 Lut 2008, 18:11:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rubin04

No to przy najbliższej okazji coś zmierzę i się pochwalę :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Monika dzięki za namiary :) Na pewno sprawdzę jak tylko ozdrowieję (właśnie wypiłam kubek fervexa i się rozpływam). Miał mi K. coś na walentynki kupić, ale kazałam mu się wstrzymać ;)

salsa

Cytat: "mobka"No dobra wpisałam się w bieliźnie, ale i tu się dorzucę - wyszło mi 73 pod i 82 w.
moim zdaniem powinnas zaczac od 65 D\
gwarantuję Ci ze szybko z niego wyrośniesz, nawet jesli na początku wyda Ci sie za duzy
po pierwsze czy mierzyłas sie ciasno? po drugie czy masz gołe żebra czy trochę ciałka na tych żebrach? należy powybierac piersi z placów pach i brzucha
poza tym w biuscie luzno
na pewno nie warto 65 C bo wyrosniesz jeszcze szybciej i zrobia się bułki

Proponuję ci więc nabyć
jakieś 65D nawet jak będzie ciut za durzy to gwarantuję ci, że po paru tygodniach zrobi się za mały :)  :-D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Monika

salsa niestety nie prędko teraz się wybiorę - pracę magisterską też kiedyś napisać trzeba :( Ale jak już się na wyspach po wakacjach zainstaluje to mogę wysyłac :D tylko Inverness to straszne zadupie - ale wybór i tak 100x większy niż we wrocku.
Najbardziej się wkurzyłam, jak w nowym centru handlowym we wrocku znalazłam mój ulubiony butik bieliźniany La Senza - jak na skrzydłach tam poleciałam ale patrzę - coś nie gra. Największe miseczki to C. Więc pytam panią o co chodzi. A ona mi mówi, że to kanadyjska firma i kanadyjczycy szyją ewentualnie niektóre modele do D. A brytyjczycy na własny rynek szyją sobie dokładnie takie same modele do F albo i więcej...  :shock:

salsa

Cytat: "Monika"A ona mi mówi, że to kanadyjska firma i kanadyjczycy szyją ewentualnie niektóre modele do D. A brytyjczycy na własny rynek szyją sobie dokładnie takie same modele do F albo i więcej... :shock:
bo tam ten stanikowi świat wyglada inaczej-ja mam staniki głownie z UK
przyworzone przez koleżanki albo zamawiane w necie

ale jest sklep w Krakowie w których cos sie ruszyło
właściwie to dwa
Intimo na Kurdwanowie
i Boś na Rynku:)

martos82

Rubin to ja jeszcze wyraze swoje bardzo spoznione ochy i achy. Suknia piekna.

Odnosnie doboru stanika znalazlam cos takiego:

JAK DOBRAĆ STANIK?
Chcesz kupić nowy stanik. Czym się kierować poza ładnym fasonem i kolorem?O co pytać ekspedientkę? Oto podstawowe rady specjalistki od dobierania staników – pani Hanny Maciejewskiej:

Właściwy rozmiar  
Żadna kobieta nie ma stałego rozmiaru biustonosza. Zmienia się zarówno obwód (kobieta tyje lub chudnie), jak i wielkość miseczek (w ciąży, przy karmieniu, po karmieniu). Dlatego najważniejsze jest, aby stanik był odpowiedniej wielkości. Za duży i za luźny nie będzie spełniał swojej funkcji podtrzymywania biustu, za mały może bardzo zaszkodzić – spłaszczać, deformować piersi, uciskać wrażliwe miejsca podatne na różne choroby.

Jak mierzyć obwód?  
Najpierw mierzymy obwód – ściśle tuż pod biustem i odejmujemy 5 cm. Jeśli np. obwód wynosi 85cm, to odejmujemy5 cm i prosimy o stanik o obwodzie 80 cm. Każdy stanik ma trzy zapięcia – najluźniejsze, średnie i najciaśniejsze. Nie należy kupować stanika, który od razu zapinamy na najciaśniejsze zapięcie. Każdy biustonosz w trakcie noszenia, prania, rozciąga się, więc powinnyśmy mieć zapas, żeby móc zapinać go później ciaśniej niż na początku.  

Jak dobrać miseczki?  
Nie ma innego wyjścia, trzeba stanik zmierzyć, i to nie na bluzkę, ale bezpośrednio na gołe ciało. Każdy fason ma nieco inne wycięcie i trzeba na własnej skórze przekonać się, czy miseczki dobrze leżą. Miska nie może być za mała. Lepiej jest kupić stanik o mniejszym obwodzie, ale o większej misce. Np. zamiast 80 C – spróbować dobrać 75 D lub E. Koniec fiszbiny musi zawsze wskazywać środek pachy – nie może być ani na biuście, ani za biustem. Stanik może być wydekoltowany od góry, ale boki powinien mieć tak zabudowane, żeby miska obejmowała całą pierś.

Czy potrzebne są fiszbiny?  
Przy dużym biuście zdecydowanie tak. Fiszbiny usztywniają stanik i ułatwiają podtrzymywanie biustu. Ich brak prowadzi do osiadania ciężkiego biustu i powoduje, że piersi ocierają skórę pod biustem. Mogą tworzyć się w tym miejscu ranki,odparzenia.

Jaki fason dobrać?  
Taki, żeby piersi były zbliżone do środka, a nie układały się na boki. Tył stanika, tam gdzie jest zapięcie, trzeba obciągać w dół, a przód podciągać do góry. Następnie dopasować długość ramiączek, tak żeby nie były za luźne i dobrze podtrzymywały piersi. Ramiączka powinny mieć szerokość ok. 2 cm. Przy dużym biuście nie mogą być węższe, żeby nie wrzynały się w ramiona i nie tamowały krwiobiegu.

Czy nosić stanik z poduszkami?  
Nie. Każda poduszka rozgniata biust. Biust ucieka na boki i tworzą się pod pachami tzw. bułeczki. Poduszka nie powiększa biustu – powiększa go dobry rozmiar stanika, przede wszystkim miseczki.  

Jaki stanik nosić w ciąży i w okresie karmienia?  
W czasie ciąży biust rośnie i trzeba zmienić co najmniej od dwóch do trzech staników. Na dwa, trzy tygodnie przed porodem należy kupić specjalny stanik do karmienia.  
Notowała: Katarzyna Bizoń

jusia

martos krótko, a treściwie i już kumam czego mam szukać  :)
stawiam piwko
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zwierzatko_mojej_mamy

martos82,  hi hi jakbym miala 2 cm ramiaczka to bym zwariowala ;)

[ Dodano: 06-02-2008, 21:32 ]
kurcze- i co z tymi poduszkami? ja mam poduszki i to walsnie z bokow i od dolu, zeby przewalic cycka spod pachy..... to ja juz nie rozumiem....
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

spragnienie

rubin04
 znalazłam takie oto bukietowe piwonie (jeśli się jeszcze nad nimi zastanawiasz) i postanowiłam Ci wkleić

te poniżej lekko oczojebne  :mrgreen:

rubin04

spragnienie, oj piękne te piwonie!
Kazałąm już babci posadzić na wiosnę piwonie w ogrodzie - zobaczymy co wyrośnie :)

spragnienie

Cytat: "rubin04"spragnienie, oj piękne te piwonie!
Kazałąm już babci posadzić na wiosnę piwonie w ogrodzie - zobaczymy co wyrośnie :)

szkoda, że nie można odrazu bukietu posiać  :mrgreen:

salsa

Cytat: "rubin04"Kazałąm już babci posadzić na wiosnę piwonie w ogrodzie - zobaczymy co wyrośnie :)
muszę CIe rozczarowac-piwonia kwitnie jakies 3-5 lat od momentu posadzenia :->

wrobelek0403

Cytat: "spragnienie"rubin04
 znalazłam takie oto bukietowe piwonie (jeśli się jeszcze nad nimi zastanawiasz)

spragnienie, te drugie niesamowite, w sam raz dla mnie :D

tylko, czy piwonie kwitną w sierpniu???? Z tego co wiem, tylko w czerwcu...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rubin04

salsa, a to moze dlatego babcia powiedziała "będą, będą" bo one tam co roku rzeczywiście rosną.. Tylko myślałam że babcia je tak co roku sadzi.. No ale ze mnie taki ogrodnik ze wstyd pisać :)

emcia

Cytat: rubin04salsa, a to moze dlatego babcia powiedziała "będą, będą" bo one tam co roku rzeczywiście rosną.. Tylko myślałam że babcia je tak co roku sadzi.. No ale ze mnie taki ogrodnik ze wstyd pisać :)

Haaaaaahahha
:mrgreen: Wybacz, ale mnie takie rzeczy bardzo bawią.

golinda

Cytat: "wrobelek0403"tylko, czy piwonie kwitną w sierpniu???? Z tego co wiem, tylko w czerwcu...

u mojej mamy na ogrodzie sa cale lato

rubin04

emcia821, o.. To moze mi powiesz czym ratowac beniaminka bo mu się liście sypia strasznie..?

No a ze Cię bawi to rozumiem - mnie wczoraj koleś pytał czy jak mi przyniesie próbke piasku ze swojej działki to mu powiem czy jest dobrze zagęszczona ( a przeciez wiadomo ze jak ją weźmie to ona się rozsypie) :-)

spragnienie

rubin04 znowu coś znalazłam, nie wiem czy rto na 100% piwonie  :oops:   ale jak coś to piwonie moga być zamiast

rubin04

spragnienie, fajne, i jeszcze z konwaliami :)
Ale ja to chyba pójde w coś prostego, takiego jednolitego jak te  lekko oczojebne co wkleiłaś wczeniej

rubin04

No dobra - nadszedł czas i na moje pomysły co dalej do sukienki...
problem w tym ze pomysłów jakby brak...

Na pewno chciała bym bransletkę bo noszę bransoletki na codzień.
Ale co dalej to pojęcia nie mam..
kolczyki - w moim wypadku albo takie "na wkretki" albo b.długie bo w pośredniej długosci czuję się jakoś nie bardzo.. Tylko chyba nigdzie nie widziałam takich prostych, długc z perłą.. A coś jeszcze na szyję dawac?
No i jak się uczesać do tego mojego długasnego welonu...

Pomóżcie dziewczyny, bym nie skoczyła tak jak na studniówce..

maadzia28

Suknia faktycznie piekna.. niestety na mnie tak dobrze nie lezala..no i wkurzaly mnie te halki..ale na Tobie pieknie wyglada :)
Nareszcie jakas koronkowa suknia z welonem rowniez koronkowym  :D Jesli moge cos doradzic, to :
- absolutnie nic na szyje, suknia jest baaardzo bogata
- malenkie kolczyki i chyba nic wiecej.
- co do fryzury to widze jakis nisko upiety koczek (ale solidnie upiety, bo welonik jest dosc ciezki.. zalezy jaki jest dlugi :)
Co do bukietu..hmmm...sama wybieram i przebieram.. masz jakies ulubione kwiaty? kolory?

rubin04

Madzia - tych halek na dole jest za dużo - panie obiecały zrobic z nimi porządek - mają w tym doświadczenie..

kwiaty - planuje piwonie, najlepiej takie w krwistym kolorze, i tylko przewiązane wstązką. Niestety zdjęcia takiego nigdzie nie widziałam..

Fryzura.. pomysłu brak raczej. Na szczescie włosy mam długie i podatne na układanie więc będzie można coś z nimi zorbic...
A welon ma 3,5 m długosci więc jakoś to trzeba będzie przymocowac..

Myslałam o bransoletce z pereł, tej z KRUKa.

rilla

w Kruku jestteraz spory wybór kolczyków w persłami, czy też jedną perłą, coś na pewno da się dobrać do bransoletki

rubin04

A niech mi ktos powie jakie buty....
Bo nie podobają mi się "wypłaszacze kretów" czyli takie z dzibkiem..

Okrągłe całkiem tez nie bo takie "komunijne"

Najbardziej to mi sie sandały podobają z odkrytymi palcami i zakrytą piętą ale chyba nie wypada??

Czy ktos wie jakie w Cymbeline fasony oferują? Bo tam podobno na zamówienie pod kolor moga zrobić..

mika

oj rubin pieprzysz farmazony z tym nie wypada, jak to nie wypada, podoba Ci się tak to niech tak będzie!!! i na przyjęcie na powietrzu idealne!!!!