Nalonowy Rubin......

Zaczęty przez rubin04, 01 Lut 2008, 18:11:22

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Cytat: "salsa"ktoś mi powiedział, że w ciasnym staniku trzeba sie nauczyć chodzić po latach luźnych

Moze i tak, ale stanik musi byc tez wygodny, jak mnie cos drapie, wpija sie to choroby nerwowej dostaje.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

CytujMoze i tak, ale stanik musi byc tez wygodny, jak mnie cos drapie, wpija sie to choroby nerwowej dostaje.
wypróbuj Freye , np model mitzi http://www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1655&kategoria=

to jeden z moich ulubionych modeli i bardzo doby na poczatek bo uszyty z miekkich i delikatncyh materiałów
nigdzie nie gryzie itp

jak drapie to oczywisice ze nie, ale wierz mi ze moj pierwszy własciwy stanik to wydawał mi sie ciasny, a teraz nie wyobrazam sobie ze małabym załozyc jakis luzny-czasem wyciagam moje INTIMISSIMI stare i jak założe to mnie ogarnia pusty smiech bo nie wiem na kogo są te obwody i te miski , choc kiedys uwazałam ze sa to super wygodne i swietnie dobrane staniki :-x

[ Dodano: 04-02-2008, 21:22 ]
a na ten : (fiolet) własnie czekam: :lol:  http://www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1476&kategoria=ad
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Monika

Cytat: "salsa"monia, ja do obwodu 69 cm zeszłam juz na 60-tki w obwodzie i zastanawiam sie czy nie da sie jeszcze ciasniej:P obecnie ćwicze do tych 60-tek miseczkę E a jak widac biustem nie grzesz a dobra jest:)
no ja przy moich ok. 80 nosze 75 albo 70 - zależy od modelu. Co do E - to nie chcę Cię martwić, ale to miseczka taka sama jak 80 A ;)
maya mnie na początku mniejsze obwody też cisnęły - ale teraz już jest ok,przyzwyczaiłam się, a komfort cycków na właściwym miejscu jest niesamowity  :oops:

mayagaramond

Cytat: "salsa"wypróbuj Freye , np model mitzi http://www.bellissima.com...1655&kategoria=

Jak bede nastepnym razem w PL to sie zajme problemem stanikowym, teraz nie mialam czasu. Chcialam isc do p. Hani (nawet sie okazalo, ze moja ciocia i jej corki juz od lat do niej chodza), ale sie nie wyrobilam.

BTW - sliczne majtki. bardzo takie lubie. Te drugie z przodu tez mi sie podobaja, ale nie przepadam za stringami, tzn. teraz juz w ogole nie kupuje.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

Cytat: "mayagaramond"Jak bede nastepnym razem w PL to sie zajme problemem stanikowym, teraz nie mialam czasu.
oj, MAya, w POlsce to ty sie nie zajmuj tematem stanikowym bo w sklepach jest nędza a rozmiary to tylko 70 A-D do 85 A-D czyli wiatr hula az miło:( ja większość staników kupuje przez net, albo w Intimo w Krakowie

masz okazję mieszkać za granica, tam u was na pewno w sklepach sa takie marki jak freya czy panache oraz wiele wiele innych ktore maja piekne wzory i dobrą rozmiarówkę-dlatego zajmij się tym ale u siebie:) :lol:

mayagaramond

Cytat: "salsa"tam u was na pewno w sklepach sa takie marki jak freya czy panache oraz wiele wiele innych ktore maja piekne wzory i dobrą rozmiarówkę-dlatego zajmij się tym ale u siebie:)

sie rozejrze w takim razie.  :)

rubin04

Pod biustem: 79 cm
biust: 89 cm

Mierzyłam miarką budowlaną...

Monika

rubin, to co najwyżej 75 - a podejżewam że nie ścisnęłaś miarki pod biustem, więc stawiam na 70, albo i 65 w porywach :) co do miseczek - niech salsa się wypowie, bo ja się aż tak nie znam ;)

salsa

Cytat: "rubin04"Mierzyłam miarką budowlaną...
hmm, ale taka metalowa??? to da sie tym ciasno zmierzyć????

bo jak ciasno tak ze ciaśniej juz nie dasz rady to proponuję jedna to 75C, choc wierzyć mi się nie chce, bo widziałam Twoje zdjecia i myślę, ze nie mierzyłaś sie dosc ciasno
jesli uda Ci się ciasniej ( a mysle, ze uda) i tak zebyś na żebrach poczuła to myślę, ze powinno być 70E-polskie i niemieckie staniki . zresztą 79 to łapie sie raczej na 70;)
z angielskich staników 70 D
ale musisz sobie popróbować bo wszystko tez zależy od tego czy żebra gołe czy z odrobina tłuszczyku oraz piersi sie zmieniają po wyciągnięciu ich spod pach i z brzucha i z czasem obwód może sie zmniejszyć a miska zwiększyć;)

zuzia

Cytat: "Monika"Co do E - to nie chcę Cię martwić, ale to miseczka taka sama jak 80 A  
NIE, NIE, NIE. to nie jest to samo! I nigdy nie będzie.

rubin04

ciasno: pod: 77 cm
biust ciasno: 86

salsa

CytujNIE, NIE, NIE. to nie jest to samo! I nigdy nie będzie.
OOoo wreszcie tu przyszłaś;)

zuzia

Cytat: "salsa"masz okazję mieszkać za granica, tam u was na pewno w sklepach sa takie marki jak freya czy panache oraz wiele wiele innych ktore maja piekne wzory i dobrą rozmiarówkę-dlatego zajmij się tym ale u siebie:)  
salsiaku, jak byla w US to największy rozmiar jaki widzialam, to DD.  A jak poprosilam o swoje F to popatrzyli na mnie jak na ufoludka i stwierdzili, że TAKICH to nie ma.

rubin04

salsa, tak, taką metalową mierzyłam...

Monika

Cytat: "zuzia"NIE, NIE, NIE. to nie jest to samo! I nigdy nie będzie.
wiem, to był żart ;) ale jest tak, że obwód o 5cm w dół - miseczka o literkę w górę - ot, taki prymitywny przelicznik ;) zdaję sobie sprawę, że salsa coby nie robiła to w 80 A nie wejdzie ;) - no chyba że na dietę dla tuczników przejdzie ;)

[ Dodano: 04-02-2008, 22:11 ]
rubin to ja na 65 stawiam jak taką metalową ;)

[ Dodano: 04-02-2008, 22:12 ]
a biust trzeba luźno (ale nie za luźno) a pod biustem ciasno i na wydechu

zuzia

Cytat: "Monika"salsa coby nie robiła to w 80 A nie wejdzie
wejsc to wejdzie. I zapnie się etc. tylko, ze stanik to bedzie jak bluzka a nie jak stanik wyglądal.

Cytat: "salsa"OOoo wreszcie tu przyszłaś;)
:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

[ Dodano: 04-02-2008, 22:13 ]
Cytat: "rubin04"salsa, tak, taką metalową mierzyłam...
marsz do mamy, babci albo do sklepu po zwykla.
Albo zmierz się tasiemką i przylóż do miarki. Bo ta metalowa to sie zalamuje etc. i wynik jest średnio wlaściwy.

rubin04

No dobra - to powiedzcie mi - stanik pod biustem ma mnie cisnąc? I wtedy jest ok??
Bo ja to stanika nie planowalam wczesniej, myslałam ze pójde bez..    :lol:

mobka

No dobra wpisałam się w bieliźnie, ale i tu się dorzucę - wyszło mi 73 pod i 82 w. Więc chyba 65C. Ale takich staników w polecanych na lobby biuściastych sklepach jak na razie nie wypatrzyłam :( (mierzyłam się sznurkiem, a sznurek mierzyłam linijką :D )

salsa

Cytat: "rubin04"ciasno: pod: 77 cm
biust ciasno: 86

to zostawiamy ciasno pod i lużno w biuście:)

no to kochana ale przy 77 to będziesz pływac w 75!

proponuje przymierzyć najpierw w dowolnym sklepei staniki 70D oraz 70E.
Zobacz w którym jest CI lepiej, czy nie robi Ci bułek nad miską, czy obwód dobrze elży-ma być ciasny na najciaśniejsza haftkę, bpo to sie potem rozciaga i stanik wisi, ma dobrze obejmować pierś a Ty nie zapomnij o porządnym wygarnięciu wszystkiego spod pach do miseczek. :lol:

Monika

rubin tak, bo on tam ma się trzymać - pod biustem. Na początku to trochę przeszkadza, ale ja tam się szybko przyzwycziłam

salsa

Cytat: "Monika"
[ Dodano: 04-02-2008, 22:11 ]
rubin to ja na 65 stawiam jak taką metalową ;)
cholera jak sie zmierzy normalnie to pewnie wyjdzie ze 65 F albo G nawet:):)

Monika

mobka a próbowałaś w NOT - tam podobno jest dobry sklep. Ja kupuje większość  w Szkocji jak narzeczonego odwiedzam, ale tak słyszałam. A, jeszcze w factory sklep - nie pamiętam jak się nazywa lavantil laventil czy jakoś tak - nie dam sobie głowy obciąć, że małe obwody mają, ale 75F można tam kupić i to w przyzwoitych cenach ;)

salsa

Cytat: "Monika"rubin tak, bo on tam ma się trzymać - pod biustem. Na początku to trochę przeszkadza, ale ja tam się szybko przyzwycziłam
dokładnie tak!!
na poczatku poczujesz sie scisnieta jak baleron i moze nawte ebdziesz chciała wrocić do smetnego stanika z za duzym obwodem-bo go nie czuc a piersi majtają sie luzno i zmierzają do zwisu w latach pozniejszych:P

ale po jakims czasie kiedy zmieni Ci sie kształt piersi a ty juz pocuzjesz co  to znaczy mieć piersi w staniku to przyciegam Ci ze sie na żadne klekoczące smetne staniki nie rpzerzucisz za zadne skarby:P

zuzia

Cytat: "rubin04"Bo ja to stanika nie planowalam wczesniej, myslałam ze pójde bez..  
po glowie chcesz? kiecke masz super a chcesz ja zniszczyc plaską górą? bo bez stanika to i moje FF wygladalo by plasko!

salsa

Cytat: "Monika"a kupuje większość w Szkocji jak narzeczonego
kiedy znowu jedziesz? moge cos u CIebie zamowic? wyspy to stanikowy raj!