wybór dj - a

Zaczęty przez marcheewka, 18 Sty 2008, 09:35:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Mamy do wyboru:
dj Basta
dj Kammel
dj Dino
dj Waka (Wakuliński / Wakulski/??)

Basta i Kamel szeroko opisywani na forum, a ci ostatni? Zna ktoś?

OlaFasola

Hej, jestem tu nowa.:) Pracowałm kiedyś jako kelnerka na weselach w tym na kilku na których grał dj Dino, zapamiętałam w zasadzie tylko jego, bo w czasie imprezy kilka razy zmienia strój itd. W zasadzie kompletnie nie mój klimat, ale ludzie dobrze się bawili, za wyjątkiem wesela na którym dj Dino kompletnie się upił i skończył leżąc pod swoją konsolką. Przykro było patrzeć na młodych, któży kompletnie nie wiedzieli jak się zachować.

marcheewka

O kurcze! A właśnie on sie nam podoba...
no ale ja nie planuję alkoholu dla tych, co są w pracy ( dj, fotograf, kamerzysta, kelnerzy, itp)

zuzia

Cytat: "marcheewka"no ale ja nie planuję alkoholu dla tych, co są w pracy ( dj, fotograf, kamerzysta, kelnerzy, itp)
zazwyczaj nikt nie planuje ale jak ktos chce to znajdzie. Wiec lepiej uwazac i znajac takie przypadki zastrzec to w umowie :)

spragnienie

Cytat: "OlaFasola"Hej, jestem tu nowa.:) Pracowałm kiedyś jako kelnerka na weselach w tym na kilku na których grał dj Dino, zapamiętałam w zasadzie tylko jego, bo w czasie imprezy kilka razy zmienia strój itd. W zasadzie kompletnie nie mój klimat, ale ludzie dobrze się bawili, za wyjątkiem wesela na którym dj Dino kompletnie się upił i skończył leżąc pod swoją konsolką. Przykro było patrzeć na młodych, któży kompletnie nie wiedzieli jak się zachować.

cześć
mam pytanie o Dino - jaki klimat masz na myśli? czy on prowadzi wesele biesiadne (nie wiem jak to ująć), to by mnie martwiło, bo co do stroju i przebierania się to wszystko można na pewno ustalić  :)  może młodym akurat to pasowało, trzeba wszystko dobrać do towarzystwa które bawi się na imprezie  ;-)
o piciu się nie wypowiadam, pierwszy raz to słysze...

jeśli chodzi o dj'a, to jak dla mnie dj Camel nie - jakieś pierwsze wrażenie nie teges  :roll:  i potwierdza się to ze spostrzeżeniami innych, pozatym chyba styl prowadzenia imprezy by mi nie odpowiadał

dj Basta odpada ze wzgledu na numer wyciety adrianie - już nie wnikam, ze kolega prowadził impreze, chodzi mi bardziej o to, że nie odpowiadał na maile i prośby kontaktu, a jak adriana wyslala maila jako "zainteresowany klient" to od razu odpowiedzial. Dla mnie to straszny nieprofesjonalizm, w końcu to on podpisał się pod umową  :-?  Nawet jakby mial poprowadzić potem najlepsze wesele na świecie to czekanie w napięciu by mnie wykończyło ..

o dj'u Waka nic nie słyszałam

a sama rozważam aktualnie jeszcze innego niż wymienieni  ..

OlaFasola

Jak już wspominałam pracowałam jako kelnerka (dwa sezony w pałacu w Pawłowicach), nie byłam gościem weselnym.

Dj Dino zaczyna ubrany we frak, potem zmienia strój na coś w stylu lat 70tych, duża peruka, spodnie dzwony itd, potem znowu na coś w stylu 80, chyba. Generalnie jest bardzo głośny dużo gada, niekoniecznie mądrze, biega po sali. To moje bardzo subiektywne zdanie, nie podobało mi się. A incydent z piciem który zdarzył się w pawłowicach, nie był według osób tam pracujących odosobniony.

dj kamel też tam był przynajmniej raz (w pawłowicach), inny styl, nie wiem czy mogę go tak nazwać, "bardziej kulturalny"

dj basta też tam grał, ale nie bardzo kojarzę

wioluś

Widziałam na weselu tylko jednego z tych DJi-Kamela i odniosłam bardzo negatywne wrażenie.Przyszedł w podartych spodniach i butkach-może taki styl lubi,ale moim zdaniem do wesela to nie pasuje.Muzyka,którą puszczał była jednolita,bo dyskotekowa,przerwy długaśne.Njbardziej nie podobał mi się jego stosunek do wesela,on nie bawi ale odbębnia swoje.

marcheewka

Cytat: "spragnienie"sama rozważam aktualnie jeszcze innego niż wymienieni ..

kogo, jeli można spytać???

spragnienie

pewnie, że można  :)

dj jest z członkiem zespołu radioteka
http://www.radioteka.pl/index.html

zespół też jest fajny (3 os., możesz posłuchac demo na stronce - ja słuchałąm chyba "badz moim natchnieniem" i podobało mi się, słychać, że szkolony głos  :) )

jutro posłucham dj'a na żywo w b.dobrej knajpie w centrum i podpisujemu umowę

jeśli chcesz znać szczegóły to odezwij się na PM

radiowiec_wawa

Cytat: "spragnienie"pewnie, że można  :)

jutro posłucham dj'a na żywo w b.dobrej knajpie w centrum i podpisujemu umowę

jeśli chcesz znać szczegóły to odezwij się na PM

I to moim zdaniem zła praktyka... bo co wspólnego ma granie w b. dobrym klubie w centrum z weselem? W wiekszosci wypadków i przypadków nic. A więc to co widzimy w klubie, nie daje nam praktycznie żadnego wyobrażenia tego co zobaczymy na weselu. Chyba, że na weselu ma być tak jak w klubie :) Krótko mówiąc: jeśli szukacie drogie panie djeja na wesele i chcecie zobaczyć go w akcji, to podglądnijcie go na innym weselu. Czasem z tym podglądaniem trzeba sie nagimnastykować, ale zazwyczaj sie opłaca. Nie żadne demo, nie żadne kluby! Wesele na żywo, podglądacie, podpytujecie gości z tego podglądanego weselu i natychmiast macie zdanie o djeju wyrobione :) Pozdrawiam.

marcheewka

Cytat: "radiowiec_wawa"Krótko mówiąc: jeśli szukacie drogie panie djeja na wesele i chcecie zobaczyć go w akcji, to podglądnijcie go na innym weselu. Czasem z tym podglądaniem trzeba sie nagimnastykować, ale zazwyczaj sie opłaca. Nie żadne demo, nie żadne kluby! Wesele na żywo, podglądacie, podpytujecie gości z tego podglądanego weselu i natychmiast macie zdanie o djeju wyrobione  Pozdrawiam

Zgadza się.
My wybraliśmy dj-a, który pokazał nam filmy weselne ze swoim udziałem. Podkreślam  - udziałem, prowadzeniem,itp.
Widzieliśmy fim z wesela, gdzie ludzie tylko tańczyli, leciała muzyka, a dja ani widu, ani słychu.

Naszego zobaczylismy - jak jest ubrany, jak mówi, co mówi, jak prowadzi zabawy, oraz jak reagują ludzie, czyli jak się bawią. Dla nas ok, wzięliśmy go.

Zgadzam sie, że prowadzenie wesela i imprezy w klubie to dwie rózne sprawy. No ,chyba że ktoś planuje klubowe wesele.

zuzia

Cytat: "radiowiec_wawa"jeśli szukacie drogie panie djeja na wesele i chcecie zobaczyć go w akcji, to podglądnijcie go na innym weselu. Czasem z tym podglądaniem trzeba sie nagimnastykować, ale zazwyczaj sie opłaca. Nie żadne demo, nie żadne kluby! Wesele na żywo, podglądacie, podpytujecie gości z tego podglądanego weselu i natychmiast macie zdanie o djeju wyrobione  Pozdrawiam.
i tu się zgodzę.
W przypadku zespołów jest podobnie. My nawet nie wiemy czy zespół, który grał u nas na weselu ma demo. Wszystko rozchodzi sie pocztą pantoflową. My ich wybraliśmy po weselu na którym grali a na którym my byliśmy gośćmi. A grafik mają tak zapełniony, że nawet strony www. nie potrzebują dla reklamy.

panikarola

Cytat: "OlaFasola"Jak już wspominałam pracowałam jako kelnerka (dwa sezony w pałacu w Pawłowicach), nie byłam gościem weselnym.

Dj Dino zaczyna ubrany we frak, potem zmienia strój na coś w stylu lat 70tych, duża peruka, spodnie dzwony itd, potem znowu na coś w stylu 80, chyba. Generalnie jest bardzo głośny dużo gada, niekoniecznie mądrze, biega po sali. To moje bardzo subiektywne zdanie, nie podobało mi się. A incydent z piciem który zdarzył się w pawłowicach, nie był według osób tam pracujących odosobniony.

dj kamel też tam był przynajmniej raz (w pawłowicach), inny styl, nie wiem czy mogę go tak nazwać, "bardziej kulturalny"

dj basta też tam grał, ale nie bardzo kojarzę

OlaFasola, a Ty gdzie bedziesz miala wesele?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

OlaFasola

Właśnie w Pawłowicach. W zasadzie nigdy nie brałam pod uwagę innej możliwości, bardzo mi się to miejsce podoba. Dodatkowo znam obsługę i właścicielkę restauracji, więc nie obawiam się nieprzyjemnych niespodzianek. :)

mona_liza

OlaFasola,  a gdzie będziesz miała wesele konkretnie - na dole w restauracji czy w sali pałacowej??? Pytam, bo ja też wybrałam to miejsce  :mrgreen:

OlaFasola

Mona_lisa, na górze na sali, ze względu na liczbe gości dół w restauracji nie wchodził w grę. Ponadto wybraliśmy sierpień, a wtedy bywa naprawdę gorąco, a z sali można wygodnie wychodziś na zewnątrz gdzie ustawiane są dodatkowe stoliki dla gości. A kiedy będzie twoje wesele i na sali czy w restauracji?