Który układ lepszy??

Zaczęty przez mika, 14 Sty 2008, 08:06:21

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Patrząc na zdjęcia gotowych budynków to gotowa 3 ładniejsza od gotowej 2 - za dużo betonu i te wspólne (?) balkony.
Co do torów przy osiedlu nr 1. Sama mieszkam teraz przy torach "towarowych". Ruch spory, ale po roku mieszkania pociągów w zasadzie nie słychać. Człowiek się przyzwyczaja. Choć latem jak ma się pootwierane okna to tv nie słychać, więc lipa. Ale da się przeżyć.

Jeśli chodzi o 3 rozważyłabym też 2 piętro - wiadomo chłodniej, bo nie ma sąsiadów na górze, ale może być też znacznie ciszej. Mieszkam w nowym budownictwie (blok oddany do użytku rok temu) i słuchać każdy krok sąsiadów :( Dobrze, że na razie wynajmuje, bo samej marzy mi się jednak malutki domek.

mika

salsa, a jak Ci się podobają gotowe budynki na przylesiu (zdj 1 i 2)

brawurka

ja bym sie chyba nie zdecydowała na to osiedle, gdzie są "okna w okna". mój brta mieszka na takim osiedlu i ciągle są rolety w oknach zasłonięte:/, ale z drugiej strony są najtańsze, tak?powiem tak:jak stać was na to 3 osiedle to to wydaje się najfajniejsze. pierwsze od razu bym odrzuciła, bo 2 pokoje a 3 to duża różnica, zwłaszcza jak planuje się potomstwo:)

salsa

Cytujsalsa, a jak Ci się podobają gotowe budynki na przylesiu (zdj 1 i 2)
te żółte ?? bardzo ładne, nowoczesne i lekkie. To jest to osiedle trzecie? wizualnie bardzo pozytywnie
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mika

salsa, tak to jest to trzecie osiedle i to nie jest wizualizacja to sa zdjęcia już gotowych budynków które są już zamieszkałe

salsa

Cytat: "brawurka132"bo 2 pokoje a 3 to duża różnica, zwłaszcza jak planuje się potomstwo:)
dokładnie

[ Dodano: 19-01-2008, 13:43 ]
mika9983, no to nie ma o cyzm mowic-moim zdaniem swietna opcja-wyglada ładnie i z głową
wazne ze juz to stoi i mozesz zobaczyć jak się sprawdza-ew. zapytac sasiadów czy sa zadowoleni
ja bym z lichych materiałów i "na łopatę" nie kupił nigdy mieszkania bo potem bedziesz sie w tym meczyc wiele lat

mika

salsa, no właśnie stoją już zamieszkałe budynki a my będziemy musieli poczekać na swoje jeszcze prawdopodobnie rok :-(

salsa

Cytujpoczekać na swoje jeszcze prawdopodobnie rok :-(

mika

salsa, no właśnie na to się nastawiam, poza tym zaoszczędzimy jeszcze trochę kasy na wykończenie

salsa

mika9983, dokładnie. JA gdybym miała wpływ na moje obecne mieszkanie to chciałabym to i owo tu pozmieniać, ale teraz to juz musztarda po obiedze:P

Kasia

mika9983, super że mieszkanko juz sie klaruje :)

decyzja trudna

z jednej strony podoba mi sie to w Legionowie bo to Legionowo i komunikacja dobra
a zdrugiej strony opcja trzecia jest chyba najlepsza - jedyny minus dla mnie to ta jabłonna

suma sumarum raczej wziełabym tą trzecią opcję :)

salsa

Kasia, a czym sie rózni mieszkanie w Legionowie od mieszkania w JAbłonnej????
JA nie znam sie tak za bardzo na tych miejscowościach wkoło Warszawy, ale jeśli odległość ta sama to czy to nie jest ten sam pies?

mika

salsa, różnią się tym, że od Jabłonny bliżej i jest obwodnica do Wawy, ale z Legionowa można dojeżdzać pociągiem

jo_miekka

mika9983, tez bym brała trójkę!!! Jestem tylko chwilkę, ale juz się za Ciebie cieszę i gratuluję!!!

salsa

mika9983, ja bym wolała bliżej i obwodnice bo jak juz sie wyprowadzam taki kawał to i tak bym dupsko autem woziła:P

jo_miekka

salsa, Mika mieszka teraz tez w Legionowie, więc się nie "wyprowadza".

salsa

Cytujsalsa, Mika mieszka teraz tez w Legionowie, więc się nie "wyprowadza".
no wyprowadza-do tej Jabłonnej:)

jo_miekka

mika9983, czy dobrze rozumiem, że nie wiadomo jakie mieszkania są w tej opcji nr3? Tzn., ze znana jest cena za metr, ale ni wiadomo, ile w sumie i po ile są konkretnie 3-pokoje?

mika

jo_miekka, to znaczy wiemy że są wolne 3 pok i 2 pok i to całkiem sporo, wiemy że np. dwa pokoje 52 m2 są za 260 tyś a jutro idziemy zobaczyć plany 3 pok.

jo_miekka

Aha, pojmuję.
Kibicuję oczywiście 3 pokojom!

mika

jak ostatnio tam byliśmy to idioci pytaliśmy tylko o dwupokojowe ale jak nam babka pokazywala segregatory z planami mieszkań to tam było dużo 3 pokojowych i mam teraz tylko nadzieje że to nie będa mieszkania 70 metrowe :-/

jo_miekka

Cytat: "mika9983"i mam teraz tylko nadzieje że to nie będą mieszkania 70 metrowe :-/

No wiesz, skoro 2-pokojowe mają po 52 metry, to trzy będą z 65 miały...
Kurdę, ale to juz fajna przestrzeń.

Przypominam, ze nasze 3 pokoje mieszczą się na 53m ;)

gioseppe

2 pokoje to trochę mało
lepiej się sprężyć i wziąć 3
my mamy 3 na 64m a chętnie wyczarowałabym czasem jeszcze jeden,,,
przydałby się, ale ja taka wymagająca jestem bo wychowałam się w domu gdzie zawsze było dużo przestrzeni więc mnie nie słuchaj :P  :mrgreen:
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

jo_miekka

Cytat: "gioseppe"my mamy 3 na 64m a chętnie wyczarowałabym czasem jeszcze jeden,,,

Nie bluźnij kobieto! :)
Chociaż, jak tak planuję urządzenie tych naszych trzech, to już mi brakuje przestrzeni na pomieszczenie wszystkich moich pomysłów ;) A dodam, że teraz mieszkamy w 30-metrowej kawalerce, więc powinnam mieć raczej radość z przestrzeni pt. 53m ;)

gioseppe

bluźnic coprawda nie chcę ale ... aż samo się ciśnie na usta :P
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP