dragonfly_80 - moja sukienka

Zaczęty przez dragonfly, 13 Sty 2008, 15:17:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

najczęściej polecanym welonem do koronkowych sukien jest tzw mgiełka
chociaż mi bardzo podobają sie te z koronkowym wykończeniem :)

a co to za suknia
połaczenie sali z rondallą :)

asia407

Pieknie. A co to za kiecka?
Co do welonu: na pewno sporo dziewczyn bedzie polecalo dlugi welon z koronkowym wykonczeniem, takim jak w sukience. Ale twoja jest dosc bogato zdobiona, moim zdaniem taka dluuuga mgielka bylaby super.
No i nie moge nie wspomniec jednego, mam tylko nadzieje,ze nie masz nic przeciwko: piekny biust! Jest czego pozazdroscic....
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

Sukienka to Miradir z LaSposy.
Co do welonu to ciagle nie wiem, poza tym slub biore cywilny, wiec nie chce tez zeby byl przerost tresci nad forma;)
Ewentualnie ta mgielka.... (dzieki dziewczyny)
A biust mam fotogeniczny chyba bo w rzeczywistosci nie wydaje sie az taki duzy:)

mika

Cytat: "asia407"ze nie masz nic przeciwko: piekny biust! Jest czego pozazdroscic....

zgadzam się w 100% z tym stwierdzeniem, kiecke dobrałaś idelanie, jest miodzio :mrgreen:  i wydaje mi się że to suknia la sposa miradir - oświeć mnie jeśli się mylę, ale jesli to ona to powiem Ci tak: pierwszy raz widzę dziewczynę pięknię wyglądającą w tej sukni a widziałam już dwie inne :mrgreen:

[ Dodano: 13-01-2008, 15:50 ]
a co do welonu to pasuje zarówno mgiełka jak i ten z wykończeniem z koronki, bo z tego co pamiętam to na dole miradir nie jest tak gęsto obsiana koronką, zależy co Ci się bardziej podoba SUKNIA JEST CUDNA I TY W NIEJ PIĘKNIE WYGLĄDASZ

asia407

Nie sugeruj sie tym czy slub cywilny czy koscielny. Wybieraj to co ci sie podoba i spelniaj marzenia :-D Slub,przy odrobinie szczescia  ;-)  , ma sie tylko jeden.
Ja tez biore cywilny. Nie planuje welonu, ale tylko dlatego,ze zle sie w nich czuje i tak samo wygladam. A cala reszta jak najbardziej z pompa  ;-)  Bo to moj slub, ten jedyny...

dragonfly

Asia, u mnie tak samo, slub cywilny ale wesele 2dniowe, cala "pompa" i takie inne. Ale razem z narzeczonym traktujemy to jako dobra zabawe, bez niepotrzebnych stresow, chcemy zeby rodziny nam sie poznaly (bedzie zabawnie, jako ze jego strona zupelnie niepolsko mowiaca;) ).
W sumie jak przymierze te welony to wtedy zdecyduje;)
Mika-dzieki za komplement:), zdecydowalam sie na sukienke jak ja tylko zobaczylam na stronie madonny, przymierzylam tylko 2 inne, zeby sie przekonac ze ta jest ok;)

asia407

Dragonfly - to w podobnej sytuacji jestesmy  :-D  Rodzina mojego K. anglojezyczna, ani slowa po polsku. Az jestem ciekawa jak nam sie uda wesele. I tez dwa dni zamierzamy sie bawic.

dragonfly

Co ma sie nie udac. Jasne, ze sie uda, my zamierzamy przygotowac mini slownik polsko-angielski typu "ladnie wygladasz", "czy moge z toba zatanczyc", "moze sie przejdziemy" ;) i takie tam. Generalnie cala rodzina i znajomi nie mogo sie juz doczekac i wiekszosc juz ma bilety;)

inkageo

Imagine there is no hate

panikarola

dragonfly_80, a gdzie macie slub?
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

dragonfly

slub w Polsce, jezeli o to pytasz, dokladnie Podlesice (jura krakowsko-czestochowska)

asia407

Na pomysl takiego slownika to nie wpadlam, byloby smiechu z ich wymowa polskich slow  :-D
Tez sie doczekac nie moga. Maja juz bilety, przyszla tesciowa i siostra K. kupily juz sobie kiecki, nawet do fryjera na maj sie umowily.
Obiecalismy im bardzo polskie wesele. Menu staropolskie, chlopski stol z kielbacha i smalcem, polskie piwko i wodeczke ;-)
Za to moj K. bedzie slubowal po polsku. Uparta z niego bestia. W domu caly czas przypomoina mi,ze powinnam mowic do niegho po polsku, chociaz najczesciej i tak konczy sie na angielskim,stara sie nauczyc polskiego jak moze. Udowodnil pani urzednik, ze da rade i ta zgodzila sie na slub bez tlumacza :-D

dragonfly

Ha ha ha... u mnie to samo. Menu bardzo polskie, wodka tez;), na poprawiny bedzie gril staropolski z pieczonym prosiakiem (on sobie tak zazyczyl:) ). Mike uczy sie po polsku ale bedziemy mieli tlumacza mimo wszystko. Zaczal w sumie niedawno, bo mieszkamy ze soba 4 miesiace a znamy sie 7:).
Ja sie nie moge doczekac, bo jego strona to Szkoci wiec wszyscy mezczyzni beda ubrani w kilty, on zreszta tez;)
Gdzie bedziecie mieli slub?

asia407

Moj po polsku juz troche daje rade, jestesmy ze soba 2,5 roku, ale on stary wyjadacz, bo jego  poprzednia panna tez byla Polka  ;-) Studiowal w Niemczech, wiec jakos mu bylo po drodze  :-P
Kevin to taki zwykly Angol spod Bristolu, wiec niestety atrakcji w postaci kiltu nie zapewni.
Moi rodzice mieszkaja w Koszalinie, slub bedzie wlasnie w tych okolicach. Dokladnie tu:  http://www.dworekosiecki.com.pl/  Oboje jestesmy zachwyceni okolica. Kevin jest przeszczesliwy,ze zobaczy PRWDZIWE bociany i bedzie je mogl pokazac rodzinie  :)
W Dworku bedzie i slub i wesele.

dragonfly

Jej, dworek przepiekny... My slub bedziemy mieli w Dworku Mikolaja Reja, a wesele w hotelu, w ktorym zatrzymaja sie wszyscy goscie. Hotel na uboczu, polozony w jurze krakowsko-czestochowskiej, a w maju powinno byc juz cieplo i zielono.
E, widze, ze sie Kevinowi Polki spodobaly... i dobrze... U Mika bede pierwsza w rodzinie nie-Brytyjka (czyt. nie Europejka z zach. Europy) co jest malym szokiem w systemie dla jego rodziny;)

asia407

No to bedzie pieknie  :-D
Koniecznie podziel sie zdjeciami po. Faceci w kiltach wygladaja zabojczo, bedziesz miala cudowny slub i wesele!
Moj wystapi w surducie angielskim.

golinda

Cytat: "dragonfly_80"nie chce tez zeby byl przerost tresci nad forma;)

chyba formy nad treścią ;-)

suknia bardzo ładna i dołączę do zdania większości, że jeśli welon to tylko tzw. mgiełka
ale bez welonu, za to z kwiatem we włosach byłoby jeszcze piękniej

dragonfly

Cytat: "golinda"
Cytat: "dragonfly_80"nie chce tez zeby byl przerost tresci nad forma;)

chyba formy nad treścią ;-)

:) rzeczywiscie to w ta strone dziala;) dzieki:)

ten kwait to tez fajny pomysl, jeszcze tylko musze pomyslec co za kwiatki wybrac, tzn. jaki kolor a to juz skomplikowane (dla mnie przynajmniej)

golinda

Cytat: "dragonfly_80"musze pomyslec co za kwiatki wybrac, tzn. jaki kolor a to juz skomplikowane (dla mnie przynajmniej)

do tej sukni pasowałaby mi biała lilia wpięta w kok

dragonfly

Cytat: "golinda"do tej sukni pasowałaby mi biała lilia wpięta w kok

hmmm, tzn., ze bukiet tez z bialych lilii musi byc? I to nie "zginie" tak z ta sukienka? Ja to zupelnie nie mam wyobrazni do takich rzeczy... A jakby cos pomaranczowego, takie cos na przyklad:
http://img67.imageshack.us/img67/2778/bukiet6jc2.jpg

riannka

śliczna suknia,
świetnie dobrana, welon wg. mnie mgiełka, ale myślę ze golinda ma rację wystarczyłby kwiat we włosach

mary

dragonfly_80, byłam kiedyś na ślubie cywilnym (tylko) i PM miała krótki welon. Nie ma więc powodów do obaw- jeśli chcesz mieć welon to się nie przejmuj niczym. Zresztą, nasza Julka sierpniowa też miała wyłącznie cywilny i welon na głowie- i wyglądała bajecznie ;)

maroonbug

Cytat: "golinda"
do tej sukni pasowałaby mi biała lilia wpięta w kok

podpisuje sie pod tym, pieknie by to wygladalo!

dragonfly

jednak zdecydowalam (prawie), ze bialy kwiat to bedzie to! nie chce przesadzic z welonem, moze byc za duzo do tej sukienki... Dziewczyny, dzieki za rady, jestescie nieocenione!!!