KWIATY

Zaczęty przez mam6lat, 13 Sty 2008, 13:32:36

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vobi

Cytat: "Alina"Suknie jest firmy Forever yours ,kupiona w UK przypadkiem  
kurcze, zazdroszcze przypadku :)

znalazlam na necie taka porade florystki odnosnie bukietu wlasnie w tonacji roz-braz:
Chocolate cosmos are cute. I am not real partial to them though because they look like black spots in the photos and from the distance. They are also seriously expensive. There are pink mini gerber daisies with brown centers which would be nice. What I like to add to pick up the chocolate color are hypericum berries. There is also a very elegant brownish rose called leonidas you might want to take a look at. For the girls think about hot pink and leonidas roses with hypericum berries and a few mini gerbers in medium pink. A touch of lime green vibirnum would also add a spring flavor.
For your bouquet bleach out the colors to pale pink, ivory and white. There is a great beige rose called sahara that you should take a look at. Also you can get a paler toned hypericum berry called pinky blush rather than the chocolate that you will use in the attendants

maroonbug

to ja zalacze zdjecia tego co vobi znalazla, moze mam6lat poda polskie nazwy, jak zobaczy zdjeica:)

Alina

Vobi,  Maroonbug naprawdę dziękuje i za stonke z dostępnością kwiatów i poradę florystki:-) oraz zdjęcia. Połączeń rózowo- brązowych jest dużo i we wszystkim, tylko te bukiety...
Jedynie co znalazłam to brązowe róze.
P.S. Suknia kupiona przypadkiem,bo wchodząc do salonu chciałam sobie tylko pooglądać, bo ślub dopiero we wrześniu, a pani namówiła mnie ,aby  coś przymierzyć i jak już ją założyłam ,to wiedziałam , że to ta  i  tylko ta :-)

inkageo

A wiecie może co to mi tak pięknie zakwitło?
Imagine there is no hate

vobi

Na moje niezorientowane florystycznie oko to hiacynt..

wrobelek0403

Cytat: "inkageo"A wiecie może co to mi tak pięknie zakwitło?

inka, to hiacynty sa :-D powinny pięknie pachnąć :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Dzięki :) No zapach jest dosyć kontrowersyjny ;) Ale wygląda super :)
Imagine there is no hate

vobi

Cytat: "inkageo"No zapach jest dosyć kontrowersyjny
:mrgreen:

maroonbug

Cytat: "inkageo"A wiecie może co to mi tak pięknie zakwitło?

jest to hiacynt na bank. ale masz zamiokulkasa zamiolistnego (czy nazwa rosliny moze byc jeszcze glupsza niz ta?) wielkiego! piekny jest!

inkageo

Zamiokulkas zwariował, zdjęcie jest sprzed dwóch tygodni, a obecnie wypuścił 5 nowych łodyg wyższych od tych starych i rozwalił dziad doniczkę! Musiałam kupić większą i przesadzić. Nazywamy go obecnie wariatem :) Mówię do męża - cholera ja go nawet zapominam podlewać, czym on żyje, a mąż na to - jak to czym, naszą miłością ;)
Imagine there is no hate

mam6lat

melduję się
zmęczona strasznie jestem codziennym życiem i ta dziwaczna pogoda;
pochwale się w niedziele zaliczylismy pierwszy rodzinny rajd - chłpcy spisali sie wsietnie - Ignas nawet nosidłem wzgardził ;)
Olo tylko był zaweidziony ze punkty na mapie - te do zdobycia - były bez złota i dukatów ;)

[ Dodano: 23-01-2008, 16:34 ]
inka
zamiokulkasowi dobrze robi ;) i ciasna doniczka i skąpe  podlewanie;
zakwitł ci hiacynt - pachnie pieknie, ale jak kwitna 3 i pachną..to wspołczuję :)

zwierzatko_mojej_mamy

mam6lat,  znaczy sie nastepnym razem musicie skoczyc tam wczesniej i poukrywac zloto i dukaty :D

a moj zamiokulkas puszcza nowe ladnie, stare sie trzymaja, a takie co wypuscil niedawno i mialy juz od 20 - 40 cm to zzolkly i zwiedly, potem uschly - co to moze oznaczac??
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mam6lat

Asia,
i bardzo dobrze dobrałas sama sobie kwiaty
i te "smaczki" perełki bizuterii i wykończenia bukietu
alie owszem są opatrzone, ale..możesz wybrac odmianę o kremowych lub kolorowo-zielonkawych/zielonych kwiatach
albo wspomniane sezonowe tulipany - tu jest tyle odmian - tez kremowe, zazielenione (jedynie podpowiadam takie o smukłych, spiczastych płatkach Z GRUPY LILIOKSZTAłTNYCH), nawet to ułożenie jak w pokazanym bukiecie z kalii (bez lisci) z pasmanteryjnym wykonczeniem byłoby fajne
hmmm o ile z kalia we włosach miałam do czynienia o tyle z tulipanem nie - hmmm mysle, ze jesli bedzie stulony w pąki i zawoskowany i dopięty bezpośrednio przed uroczystoscią to da sobie radę ;)
pamietaj tylko, ze tulipany - jak wszystkie kwiaty wiosenne lubią chłod w wyzszej temp szybko się rozwijają (wyciagają sie taz łodyżki)- bukiet radze odebrac jak najpozniej z kwiaciarni i przechowac np. w polnocnym pokoju w wodzie czywiscie.....
Slub 24go maja.
Ja w Lornie: http://picasaweb.google.pl/Asia407/Sukienka
Planuje minimalizm i prostote. Wystroj sali: ecru i zloto, kwiaty na sali w kolorach bardzo stonowanych, wiosenne wiec troche rozwesela otoczenie, ale nie chce nimi wprowadzac zdecydowanych kolorow. Mlody ma koszule ecru, musznik i kamizelka jasna perlowa kosc sloniowa. Moje dodatki: http://picasaweb.google.pl/Asia407/24052008. Ale kwiatow juz nie jestem pewna.
I wlasnie o pomoc z wyborem kwiatow mi chodzi. Chcialam cos w kolorze ivory/ecru przewiazane zlota wstazka. Moze byc troche zieleni w bukiecie.Do tego cos w miare dlugiego, nie kulke. I niby kantadeski takie sa, ale one troche opatrzone i malo sezonowe.
Podobaja mi sie tulipany. Ale czy dostane je w kolorze kosci sloniowej, nie biale?No i co z trwaloscia? Mozna tulipany wpiac we wlosy?
Jezeli macie pomysl na bukiet z kwiatow ecru/kosc sloniowa,bede wdzieczna. Rodzaj kwiatow obojetny, no moze tylko nie roze.
Dzieki ogromne.[/quote]

[ Dodano: 23-01-2008, 17:08 ]
TATULA:A
tulipany w kwietniu - tak,
krawat moze, ale nie musi nawiazywac do kolorystyki kwiatów
kształt - poza klasycznym spiralnie ułosnonym bukietez z tulipanów mozna zrobic tak populane teraz fantazyjne kształty: na bazie stelaża z gałazek otp - na fotce przykładowy kształt
o dobór koloru czerwonego do Twojej urody popros wizazystkę z czerwienią jest tak, ze do niektórych blondynek bardzo pasuje (wtedy pamietaj o tym kolorze na ustach) albo "gryzie"
proponuje, zeby podpowiedziała Ci kolor kwiatów wczesniej ustalajac jaki  beziesz miała makijaz
dekorację pamietam z jednego z czasopism - o ile sie nie myslę - nawet pokazano tam jak sie ją robi - jesli mi wpadnie w rece ten numer to ci podesle - wydaje mi sie, ze to było mocowane przypomocy biurowej tasmy - ona nie jest tak agresuwna dla lakieru..mozna tez szykac magnetycznych tasm..czy ja to sie zwie, ja zazwyczaj stosuje przyssawki
Cytat: "talula19"Fajny wątek, wiec i ja korzystam.
Tulipany w kwietniu są chyba realnym pomysłem...? no i chcialabym czerwone, dla świdkowej białe, ale sie nie upieram, PM jeszcze nic nie ma, wiec można pomyśleć o tym potem. ALe jak np będą czerwone kwiaty, to krawat tez powinien byc czerwony czy nie musi?
A i jaki kształt bukietu do tej sukni:

http://www.we-dwoje.pl/piekna;koronkowa;suknia;slubna;sala;la;sposa;z;salonu;madonna,ogloszenie,7829.html?foto_id=1

zdjecie z netu

Suknia jest perłowa, a ja jestm blondynka sredniego wzrostu..jasna karnacja..
Bede wdzieczna za porady.
NO i co robic z bukietem, by nie rósł za bardzo?
Czy na samochód też mogą być tulipany?

[ Dodano: 14-01-2008, 12:32 ]
Podoba mi sie to, tylko jak to zrobic?

trik26

mam 6 lat

Już radziłam się dziewczyn na wątku z sukienką,a le skorzystam z okazji i jeszcze trochę Was pomęczę.
Sukienkę mam już wybraną, zaraz wkleję zdjęcia. Sukienka jest w kolorze ecru (na zdjęciu wydaje się bardziej beżowa.
Mój opis: jestem szczupła, o raczej delikatnej urodzie. Mam 168 cm. blond włosy za ramiona, niebiesko-szare oczy.
Chciałabym do tejże sukienki mieć jakieś wiszące kolczyki, raczej nic poza tym z  biżuterii. Włosy uczesane gładko i jakieś upięcie z tyłu- żadnych loków. Co do welonu jeszcze się nie zdecydowałam, jeśli już to krótki taki do łopatki,i upięty nisko.
Ślub mama ostatniego maja, wiec pewnie kwiaty inne niż pod koniec roku no i ważna informacja chciałabym mieć jakiś kwiatek we włosach.

Myślałam o fioletach i ten pomysł bardzo mi się podoba. jeśli chodzi o bukiet to na pewno nie chcę wiszącego, raczej kulka nie za duża.
Co do kwiatów to sama nie wiem.
Podobają mi się
tulipany: ale chyba trudno sprawić by się nie otwierały no i chyba bez sensu wyglądałby tulipan we włosach (padłby jak mucha)
kalie: mają ładne fioletowe kolory i chyba we włosach nieźle się trzymają, ale jakoś mam przesyt tych kalii
storczyki - bardzo podobają mi się te kwiatki, ale chyba występują w kolorach bardziej różowych
gerbery i miniaturowe goździki też lubię, a e nie wiem co z kolorystyką.
Podobają mi się też nietypowe "kwiaty" jak czosnek,a le nie wiem czy to ok.

Zastanawiam się czy np dobrze to wygląda jak kwiaty są mieszane np kalia i róża.
Już sama nie wiem. Będę wdzięczna za wszelkie propozycje.

asia407

mam6lat, dziekuje za pomoc. Nalezy sie piwko.
Troche sie obawiam trwalosci tulipanow. Chyba zostane przy kaliach. Moze one i opatrzone, ale dla nas - PM i specjalistow siedzacych w temacie na codzien. Co niektorzy niewtajemniczeni to nawet nie zdaja sobie sprawy,ze one slubne. Nie raz slyszalam,ze to kwiaty pogrzebowe  :shock:

gioseppe

Cytat: "asia407"mam6lat, dziekuje za pomoc. Nalezy sie piwko.
Troche sie obawiam trwalosci tulipanow. Chyba zostane przy kaliach. Moze one i opatrzone, ale dla nas - PM i specjalistow siedzacych w temacie na codzien. Co niektorzy niewtajemniczeni to nawet nie zdaja sobie sprawy,ze one slubne. Nie raz slyszalam,ze to kwiaty pogrzebowe  :shock:
mi sie z pogrzebami kojarza anturium
http://toptropicals.com/pics/garden/m1/kras/Anturium_sp3455.jpg

w sumie to są odrobinke podobne moze dlatego ludzie mysla ze to kalle? chyba ze kalli uzywa sie w wiencach ..

MAM6LAT co to za kwiaty? :) sliczny bukiet
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

mika

gioseppe, a te kwiaty to nie żonkile?? :roll:

talula

Ja też dziękuję mam6lat;) piwko dla Ciebie;)

Dobrze, że zwróciłaś uwagę na ten kolor czerwony, spytam wizażystkę...
ja pozostaję przy tulipanach, one mają byc w formie tylko kilka godzin;)

gioseppe

Cytat: "mika9983"gioseppe, a te kwiaty to nie żonkile?? :roll:
nie wiem :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

wrobelek0403

Cytat: "gioseppe"

nie, to są narcyzy zwane też czerwcowymi liliami (no chyba, ze istnieja biale zonkile, ale nic mi na ten temat nie wiadomo), pieknie pachną, niestety nie sa trwałe.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Izaura

Cytat: "wrobelek0403"
Cytat: "gioseppe"

nie, to są narcyzy zwane też czerwcowymi liliami (no chyba, ze istnieja biale zonkile, ale nic mi na ten temat nie wiadomo), pieknie pachną, niestety nie sa trwałe.

Żonkil jest odmianą narcyza - Narcissus jonquilla, więc wychodzi na to samo :)
Pamiętam jak na studiach na nas krzyczeli że nie ma takiego gatunku jak żonkil tylko narcyz żonkilowy - niektórzy nawet oblewali przez to egzamin z roślin ozdobnych  :)

mam6lat, mam pytanie: czy w czerwcu dostanę zieloną hortensję?

Kasia

Cytat: "wrobelek0403"no chyba, ze istnieja biale zonkile

moja babcia hodowała białe żonkile

wygladały tak jak te ze zdjecia

nie wiem czy nazewnictwo było poprawne ale babcia mówiła że to żonkile

wrobelek0403

Cytat: "Izaura"

Żonkil jest odmianą narcyza - Narcissus jonquilla, więc wychodzi na to samo :)
Pamiętam jak na studiach na nas krzyczeli że nie ma takiego gatunku jak żonkil tylko narcyz żonkilowy - niektórzy nawet oblewali przez to egzamin z roślin ozdobnych  :)

no prosze, czlowiek uczy sie cale zycie :D

emcia

Cytat: "Izaura"Żonkil jest odmianą narcyza - Narcissus jonquilla, więc wychodzi na to samo :)
Pamiętam jak na studiach na nas krzyczeli że nie ma takiego gatunku jak żonkil tylko narcyz żonkilowy - niektórzy nawet oblewali przez to egzamin z roślin ozdobnych

Racja święta, istnieje taka grupa "jonquilla". U mnie też za to oblewali :)

Cytat: "trik26"Myślałam o fioletach i ten pomysł bardzo mi się podoba. jeśli chodzi o bukiet to na pewno nie chcę wiszącego, raczej kulka nie za duża.
Co do kwiatów to sama nie wiem.
Podobają mi się
tulipany: ale chyba trudno sprawić by się nie otwierały no i chyba bez sensu wyglądałby tulipan we włosach (padłby jak mucha)
kalie: mają ładne fioletowe kolory i chyba we włosach nieźle się trzymają, ale jakoś mam przesyt tych kalii
storczyki - bardzo podobają mi się te kwiatki, ale chyba występują w kolorach bardziej różowych
gerbery i miniaturowe goździki też lubię, a e nie wiem co z kolorystyką.
Podobają mi się też nietypowe "kwiaty" jak czosnek,a le nie wiem czy to ok.

Propozycja do tej sukni, fiolet i czosnek.

trik26

Dzięki emcia.
Juz gdzieś widziałam to zdjęcie i tak się zatsanwiam, czy to by ładnie wygladało. A poza tym chciałabym mieć kwiata we włosach