KWIATY

Zaczęty przez mam6lat, 13 Sty 2008, 13:32:36

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kwiaty-aga

to też jedne z moich ulubionych :)
ślicznie wyglądają w połączeniu z zielonymi storczykami lub różami

asia407

Kwiaty-aga, dzieki za zdjecia. Ale najgorzej jak juz ma sie jakis zamysl, bo wtedy nic co choc troche od niego odbiega, nie pasuje.
Chcialabym,zeby bukiet byl jak najprostrzy i najskromniejszy. Dlatego kwiaty maja byc w jednym kolorze (ecru), bez "zieleniny". Bo "punktem kulminacyjnym"  ;-)  bukietu nie maja byc kwiaty, a zlota wstazka z duuuza kokarda zawiazana na srodku.  Dlatego gozdziki wydaly mi sie idealne. Sa proste, a jednoczesnie takie "puchate", "cieple".
Mozliwe, ze tydzien przed slubem kupie troche gozdzikow i sprobujemy z mama cos z nich wyczarowac. Moze sie uda...
Jezeli jednak ktos ma jeszcze jakies zdjecia bukietow z samych gozdzikow, bede wdzieczna.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

foszek

asia407, a nie myslalas moze o liliach?

asia407

Lilie sa za duze. No i ta zielenina... ;-)
Musi byc cos skromnego i malego, z dlugimi lodygami.Jak kalie, tylko nie kalie  :shock:  ;-)

kwiaty-aga

to nie goździki, ale w formie berła/różdzki mam jeszcze 2 fotki (no i nie są to calle)

emcia

Cytat: "asia407"A ja znowu z pytaniem o kwiaty.
Ciagle zmieniam koncepcje bukietu.Zalozenie jest wciaz te same: prosty i dlugi (na ksztalt berla), taki jaki mozna zrobic z kantadesek.Ale chcialabym chyba inne kwiaty niz kalie.
Teraz zastanawiam sie nad gozdzikami.I tu pytanie: czy da sie z gozdzikow zrobic dlugi i waski bukiet, nie kulke? Z tego co pamietam, to gozdziki maja cienkie i gietkie lodygi  :-| Moja mama zasugerowala,ze wlasnie ze wzgledu na te lodygi moznaby kwiaty "ulozyc" wokol jakigos dlugiego patyka lub grubego pretu i to obwiazac od gory do dolu wstazka, dzieki czemu calosc wygladalaby toche jak lodygi kalii. Wiazanka bylaby wzmocniona... Da sie tak? Ktos probowal, czy my tu floral fiction tworzymy  :shock:   :?:
Bo ja juz "oczami wyobrazni" widze taki bukiet z gozikow herbacianych/ecri obwiazanych zlata wstazka z duza zlota kokarda na srodku  :love:

:) Da się, czasem robi się bukiet na całkiem "obcych" łodygach. Albo i bez...

dagi

asia407, nie wiem czy dobrze rozumiem chodzi o jakieś kwiaty, które mają długą łodygę,  żeby przewiązać je wstążką i dodać kokardę, tak?
to może coś takiego, peonie+kalie tu są jeszcze konwalie ale można pominąć. To berło można oczywiście wydłużyć a poza tym to chyba nawet przy innych kwiatach można dodać same łodygi i też będzie berło.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

asia407

Dagi81, tak, do tego gdyby udalo sie uniknac efektu "kulki" na gorze byloby super.
Tylko zeby to sie udalo, to pewnie trzebaby ulozyc kwiaty "kaskadowo".
Dlatego zastanawialam sie czy uda sie cos takiego z gozdzikow, bo wszystkie bukiety z tych kwiatow tworza wlasnie taka kulke.
A twoj bukiet fajny, konwalie super. Tylko tez taki troche kulkowaty...
Strasznie marudze  :oops:

dagi

ma nie być kulki, oki juz rozumiem ;) mayagaramond miała piękny bukiet z gerber właśnie ułożony kaskadowo, mam nadzieję, że się nie obrazi jak wkleję jej zdjęcie a zresztą na wszelki wypadek wytnę tylko bukiet. Tylko nie wiem jak jest z kolorystyką...
hmm myślę, że z goździków też się da tak kaskadowo, postaram się jeszcze coś znaleźć.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

asia407

Dagi81, dzieki ogromne  :-D
Widzialam bukiet mayagaramond, bardzo mi sie podoba. Nie wiem tylko czy mozna dostac gerbery w kolorze ecri.
Wlasnie o cos takiego mi chodzi. Tylko ze gozdziki maja duzo ciensze i slabsze lodygi...Dlatego zastanawialam sie czy ktos kiedys widzial takie cudo z gozdzikow.
Ale gerebery tez piekne. Nie wiesz czy sa ecri/herbaciane?

riannka

CytujNie wiem tylko czy mozna dostac gerbery w kolorze ecri.

Są gerbery w kolorze beżowym, widziałam też takie beżowo zielonkawe.
Słabe łodygi goździków można wzmocnić oplatając je wstążką lub innym ozdobnym dodatkiem.

spragnienie

super wyglądają te gerbery  :shock:

dzięki za odpowiedzi tulipanowe  ;-)

kwiaty-aga

Kupiłam ostatnio dla jednej z klientek piękne róze i może spodobają sie i przydadzą też, tym co planują bukiety z róż :)
ta odmiana to Sweet Avalanche

foszek

Znalazlam jeszcze jedne bukiecik... Moze cos takiego ??

cumberland

mam6lat, kwiaty-aga

będę wdzięczna za uzupełnienie wątku o nietypowych bukietach, zwłaszcza kulki na tasiemce, perełkach mnie interesują dość intensywnie ;)

wciąż szukam w tej kwestii inspiracji, a Wasze zbiory są na pewno przeobfite ;)

http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1544.0.html

mary

czy Mam 6 lat jeszcze tu zagląda?

feeling.good

a ja mam pytanie odnośnie tego bukietu. Jakie kwiaty się na niego składają (jestem wtym temacie zupełnie zielona) i czy mam na niego szansę pod koniec sierpnia (23.08)?

elizapj

wlasnie czy mam6 lat jeszce tu zagalda:)))?

bo ja nadal nie mam odp od holendra w spr piwonii w sierpniu:(((
i az zaczelam wczoraj przegladac swoje dotad wybrany bukiety (lacznie 113) w poszukiwaniu alternatyw. zawezilam troche grupe ale nadal nie wiem jaki chce...i wole najpierw wiedziec na 100% ze z piwonii nici na 02.08.

chyba tylko to mnie zmusi do powaznego wybrania..tak to sie caly czas bujam w oblokach z piwoniami...

emcia

Cytat: feeling.good w 07 Kwi 2008, 13:54:58
a ja mam pytanie odnośnie tego bukietu. Jakie kwiaty się na niego składają (jestem wtym temacie zupełnie zielona) i czy mam na niego szansę pod koniec sierpnia (23.08)?

Narcyzy i bez lilak to typowo wiosenne kwiaty.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wisienka

dziewczyny czy któraś wie na jakie kwiaty mogę "liczyć" w sierpniu, bo podoba mi sie wiele bukietów, ale nie wiem jakie kwiaty w tym miesiącu są dostępne, a które nie.  Ja wiem że w dzisiejszych czasach już o żadne nie trzeba sie martwić, ale pewnie odbija się to na cenie( np jeśli chciałabym konwalie) będzie to zapewne kosztować "fortunę". Więc proszę o pomoc:)

trik26

A czy wiecie co to takiego??

elizapj

Cytat: wisienka w 13 Kwi 2008, 12:00:55
dziewczyny czy któraś wie na jakie kwiaty mogę "liczyć" w sierpniu, bo podoba mi sie wiele bukietów, ale nie wiem jakie kwiaty w tym miesiącu są dostępne, a które nie.  Ja wiem że w dzisiejszych czasach już o żadne nie trzeba sie martwić, ale pewnie odbija się to na cenie( np jeśli chciałabym konwalie) będzie to zapewne kosztować "fortunę". Więc proszę o pomoc:)

czesc wisienka, zapraszam do mojego watku o bukiecie sierpniowym. ja mecze juz dziewczyny dluzszy czas o pomysly...wreszcie zalozylam watek, kt skupia info o sierpniowych gatunach
http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1875.0.html

moze Ci to pomoze:)

feeling.good

Czy takie zielone chryzantemy jest szansa dostać  pod koniec sierpnia??

mika

one się nazywają Santini, ja je miałam w bukiecie na 15 wrzśnia więc są :D