Inspiracje łazienkowe

Zaczęty przez inkageo, 13 Sty 2008, 12:40:54

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

A teraz? Z tej serii są też białe płytki i czerwone mogłyby być na ścianie z umywalką, na wannie i gebericie, a reszta w bieli  :hmm: Toalety nadal nie zamontowałam ;)
Imagine there is no hate

zosia2007

a z ta biela nie bedzie wygladac jak flaga Polski? ;)

inkageo

Cytat: zosia2007 w 07 Lis 2009, 23:59:43
a z ta biela nie bedzie wygladac jak flaga Polski? ;)
Jeszcze kilka godzin temu uważałam, że tak :D Ale już się oswoiłam, tu mi się bardzo podoba..
Imagine there is no hate

zosia2007

Cytat: inkageo w 08 Lis 2009, 00:02:12
Jeszcze kilka godzin temu uważałam, że tak :D Ale już się oswoiłam, tu mi się bardzo podoba..
no tu ladnie wyglada ;D

magdalinska

z białymi płytkami zdecydowanie bardziej mi sie podoba :)

PS Chermelle - na scianach mam płytki szare - jasne i ciemne + taki dekor chropowaty, ale tylko przy umywalce i pod prysznicem na całej wysokosci, obudowany geberit, no i podłoga. Reszta to nałozona na sciane płytka gk zlicowana z płytkami i pomalowana na szary kolor (na zdjeciach tego koloru nie widac, ale jest szary ;) )

effik

inkageo tę samą łazienkę z Monroe miałam ci wkleić :D od dawna mi się podoba :)

inkageo

Cytat: effik w 08 Lis 2009, 11:16:01
:beer: Dzisiaj mam dobry humor i wydaje mi się, że będzie ładnie :D Wanna jest piękna, umywalka też bardzo mi się podoba, ściany to tylko tło ;)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 07 Lis 2009, 16:07:50Czarnego w malutkiej łazience nie mogę sobie wyobrazić..

wkleilam, zeby pokazac, ze szare sciany i czerwone mebla podobaja mi sie bardziej niz czerwone sciany.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Cytat: mayagaramond w 08 Lis 2009, 13:13:31
wkleilam, zeby pokazac, ze szare sciany i czerwone mebla podobaja mi sie bardziej niz czerwone sciany.

Aaaaaa :) Na meble już za późno.. Zresztą i tak nie planuję nic więcej niż szufladę pod umywalką, bo łazienka za mała, a mam gdzie przechowywać środki czystości i ręczniki :)
Imagine there is no hate

suegro

Cytat: effik w 08 Lis 2009, 11:16:01

Ja też mam ją w swojej kolekcji :) Jest piękna!

Mam takie kolory w kuchni - czerwone meble, szary blat, białe płytki i nad płytkami znów szary :)

Biały z czerwonym nie wygląda jak flaga :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Cytat: suegro w 08 Lis 2009, 17:38:37Biały z czerwonym nie wygląda jak flaga Cheesy
:D :D :D  :beer:

Imagine there is no hate

elve

inkageo trochę pewnie już późno, ale
nie dawaj płytek kolorami "wzdłuż" łazienki, bo optycznie ją jeszcze wydłuży
ja bym na czerwono zrobiła jedną ścianę, np tą z wanną
szarą podłogę, a reszta biała
parapet też, w miare możliwości obłożyłabym płytkami

effik

polewam ci inka pod fajną łazienkę :D :beer:

inkageo

Cytat: elvelve w 09 Lis 2009, 00:17:10
inkageo trochę pewnie już późno, ale
nie dawaj płytek kolorami "wzdłuż" łazienki, bo optycznie ją jeszcze wydłuży
ja bym na czerwono zrobiła jedną ścianę, np tą z wanną
szarą podłogę, a reszta biała
parapet też, w miare możliwości obłożyłabym płytkami
Jeszcze nie jest za późno :) Masz niestety rację :D Ale jak czerwone dam na krótkiej ścianie, to już prawie wcale ich nie będzie  :crying: Na krótkich ścianach są drzwi i okno.. Na długiej czerwonej ścianie będzie wielkie lustro i grzejnik, więc może nie będzie efektu korytarza, druga długa ściana będzie biała, ale powieszę na niej plakaty :)
Parapet w białych kafelkach mam w drugiej łazience i wygląda bardzo źle, nie wiem czy to kwestia złego wykonania, czy koloru, ale te parapety które obudowaliśmy deskami wyglądają dużo ładniej :) Jeszcze niektóre mamy z lastriko :)
Dzięki za rady  :beer:

Dodany tekst: 09 Lis 2009, 10:24:44

Elve wg Ciebie tak by było najkorzystniej? Chyba mi się podoba :D Ja już nie wiem, która to wersja :D
Imagine there is no hate

rilla

mnie sie tak inka najbardziej podoba...
i tera zmzoesz pomyslec o ew. czerwonych akcentach w innych czesciach łazienki

dragonfly

a mi tam sie podoba jak jest duzo czerwonego :) Plus te plakaty - bedzie super!

inkageo

To teraz jest wersja jeden v wersja dwa ;) I czy na ścianie z drzwiami też czerwono?
Imagine there is no hate

elve

a "pomaluj" na czerwono boczną ścianę z wanną i obłozenie wanny, a reszta na biało?
nie mogę sobie twojego zdjecia zapisać, bo tak bym sobie sama zwizualizowała

inkageo

Tylko obawiam się, że gdy ta czerwień będzie się odbijać w dużym lustrze na przeciwległej ścianie to mogę mieć problemy z odpowiednim tłem do robienia makijażu.
Imagine there is no hate

elve

no to może ściana z lustrem :P

A co powiesz na takie rozwiązanie:
czerwony sufit, i ściany nad płytkami? obniżą co prawda pomieszczenie, ale moze nieco je powiększą

inkageo

Czyli wersja 1? Ale 2 też mi się podoba :) M się zdziwi, że znowu kwestia ścian jest otwarta :D Wyliczył już sobie dokładnie ile czego kupić :D

Dodany tekst: 09 Lis 2009, 11:10:25

Mam :) Tak wydaje mi się optymalnie, wszystko czerwone z wyjątkiem ściany z wanną i obudowy wanny. Jest dużo czerwieni tak jak chciałam, ale nie przytłacza :)
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

ja wieczorem jeszcze moge podlubac w tym programie jakby co z bialym ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

inkageo ale bez stelaża i obudowy wanny

inkageo

Elve tak jak zaproponowałaś chyba zrobię na dole, bo tam mam na ścianach tylko białe kafelki i właśnie sufit można  pomalować  :beer:
Imagine there is no hate