dodatki do "opatrzonej" rondalli

Zaczęty przez rilla, 12 Sty 2008, 21:54:56

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rilla

Cytat: "golinda"kochana, ta rondalla jest oczywiście piękna, sama ją oglądałam kiedyś, ale chyba za duża na Ciebie, hmm?

perły do niej pasują, byle nie tzw. mgiełka (jak dla mnie szkaradztwo największe z możliwych)
ale pasuje też jednolite srebro albo białe złoto

tak, trochę za duża:) zamówioną mam 36, ale pewnie będzie zmniejszana jeszcze.

A perły lubię i właśnie w jednym sznurze najlepiej... Będę jeszcze szukać.

Dziewczyny, a jakie kwiaty do wpięcia we włosy polecacie? obawiam się, że tulipan to nei najlepszy pomysł - tzn. nigdzie nie widziałam takiego rozwiązania.

Aha stawiam piwko dziewcyzną, ktore w sobotni wieczór pomagały mi z dodatkami:)

mika

Cytat: "rilla84"Dziewczyny, a jakie kwiaty do wpięcia we włosy polecacie? obawiam się, że tulipan to nei najlepszy pomysł - tzn. nigdzie nie widziałam takiego rozwiązania.

we włosach bardzo ładnie prezentują się storczyki, widziałam też róże, raz goździki... tulipanów nigdy ale chyba jest to możliwe, florystka jest w stanie tak przygotować kwiat żeby nie zwiędł - tak mi się wydaje, a jeśli zdecydujesz się na inny to moim zdaniem powinien on też być w bukiecie bo inaczej zrobi się nie potrzebnie misz masz

rilla

mika,

myślałam o takim bukiecie:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

i oczywiście kwiat taki jak w bukiecie - kolor różowy.

Ewentualnie coś takiego:

i wtedy jak napisałaś z kwiatem we włosach nie ma problemu

mika

a może pomieszać te tulipany ze storczykami?? i będzie po kłopocie

mobka

inkageo

A mi się takie mgiełki z pereł właśnie bardzo podobają, regularny sznur pasuje bardziej babci ;) Mgiełki są takim nowoczesnym drugim życiem pereł :)
Imagine there is no hate

ze_nitka

Dziewczyny, mnie szczerze mówiąc przeraża dopieranie tych wszystkich dodatków. I ciągle sobie powtarzam że mam na to czas ;)

inkageo

Ze_nitka to jest całkiem przyjemne!
Imagine there is no hate

gioseppe

tulipany we wlosy to nietrafiony wybor ;)
klapną ;)
trzeba wybrac mocniejse kwiaty
storczyk
lilia
moze gozdzik - sa takiepiekne strzępiaste?
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

ze_nitka

Cytat: "inkageo"Ze_nitka to jest całkiem przyjemne!
Przyjemne było przymierzanie sukienek, czułam się jak księżniczka jak wszystkie panie wokół mnie skakały ;) a obawiałam się tego, więc mam nadzieje ze z dodatkami będzie podobnie.
Moje planowanie spadło daleko i w dodatku ostatnio wypowiadałam się tam ja, czy mógłby ktoś coś napisać, żeby go reaktywować. Chyba już powinnam myśleć na fryzurą, kolczykami i bukietem...

A to wątek: http://strefaslubna.pl/forum/viewtopic.php?t=947&postdays=0&postorder=asc&start=0

rilla

Cytat: "gioseppe"tulipany we wlosy to nietrafiony wybor ;)
klapną ;)
trzeba wybrac mocniejse kwiaty
storczyk
lilia
moze gozdzik - sa takiepiekne strzępiaste?

hm a mogłabym prosić, jeżeli to nei kłopot, o przykłąd takowych?:)

mika

rilla84, a może tulipany z gloriozą??
albo te strzępiaste goździki o których mówi gios

rilla

hm własnie nigdzie nie mogę znależć zestawów - bukiet + ładny kwiat do włosów:/ wiem, trzeba coś samemu wymyśleć, ale ja się nei znam na kwiatach.

A możnaby wymieszać tulipany z eustomą? czy nie bardzo?

Kasia

Cytat: "rilla84"hm KAsia, zerknij na moje fotki. U mnie chyba widać ten pas:) A jak nei to się załamię:)

widać widać

nie wiem jaki ja kolor przymierzałam ale u mnie ten pas był praktycznie niewidoczny a u Was mieni sie on tak na złoto

u mnie wszystko mieniło sie nan srebrno i pas był PRAWIE niewidoczny
zresztą zobacz sama w moim wątku

golinda

Cytat: "mika9983"a może pomieszać te tulipany ze storczykami?? i będzie po kłopocie

Mikulec ma rację!
wtedy wepniesz we włosy storczyka i mężowi do butonierki to samo

[ Dodano: 13-01-2008, 11:50 ]
Cytat: "rilla84"A możnaby wymieszać tulipany z eustomą?

eustoma jest strasznie nietrwała, nie polecam

[ Dodano: 13-01-2008, 11:52 ]
Cytat: "inkageo"A mi się takie mgiełki z pereł właśnie bardzo podobają, regularny sznur pasuje bardziej babci

a dla mnie mgiełki są bazarowe, sznury to coś jak mała czarna albo Chanel nr 5 - zawsze świadczą o klasie

[ Dodano: 13-01-2008, 11:57 ]
P.S. oczywiście mówię o perłach a nie koralikach perłopodobnych

ze_nitka

rilla84, jaki kolor jest Twojej Rondalli? Ja mam perłową Lorne i z butów arte di roma wydaje mi sie ( i babce w sklepie ) ze bardziej do niej pasuja te ciemniejsze - ecru. A z kolei babka w madonnie stweirdziła że lepsze bedą białę perłowe.

rilla

Cytat: golinda
Cytat: "mika9983"a może pomieszać te tulipany ze storczykami?? i będzie po kłopocie

Mikulec ma rację!
wtedy wepniesz we włosy storczyka i mężowi do butonierki to samo

[ Dodano: 13-01-2008, 11:50 ]
Cytat: "rilla84"A możnaby wymieszać tulipany z eustomą?

chyba tak zrobię, musze kupić te kwiaty i sama popróbować w domu:) zrobię zdjęcie i tu wrzucę... bo takiego zestawu penwie nei znajdę

[ Dodano: 13-01-2008, 12:16 ]
Cytat: "ze_nitka"rilla84, jaki kolor jest Twojej Rondalli? Ja mam perłową Lorne i z butów arte di roma wydaje mi sie ( i babce w sklepie ) ze bardziej do niej pasuja te ciemniejsze - ecru. A z kolei babka w madonnie stweirdziła że lepsze bedą białę perłowe.

W umie mma wpisane ecrue. Rondalla jest tylkow  dwóch kolorach: biel i to ecrue, zwane perłą w salonie.

Mam materiał i w sklepie porównywałam buty arte di roma i pasowała mi ta peła biała.

W tygodniu pójdę do Madonny i zapytam, które lepsze. Ponoć buty mogą być ciemniejsze, gorzej jak są jaśniejsze....

gioseppe

Cytat: "rilla84"hm własnie nigdzie nie mogę znależć zestawów - bukiet + ładny kwiat do włosów:/ wiem, trzeba coś samemu wymyśleć, ale ja się nei znam na kwiatach.
wydaje mi sie ze najprosciej polaczyc storczyki
bo i do bukietu i do wlosow wygladaja pieknie
lilia tez
frezja
no i rozyczki of course (takie wieksze, rosochate)
a ta glorioza jest cudna :)

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

ishka82

Cytat: "golinda"eustoma jest strasznie nietrwała, nie polecam
Nie mogę się zgodzić. Ja miałam bukiet eustoma+róże, eustome we włosach i mąż miał w butonierce. Wszystkie kwiaty bez problemu wytrzymały :-D Tylko te do włosów chyba były czymś spryskane przez kwiaciarkę.

[ Dodano: 13-01-2008, 19:47 ]
Miałam mieć storczyki, ale niestety nie udało się zdobyć i była szybka zmiana koncepcji dzień przed ślubem :-/

emcia

A może frezje, one są trwałe i piękne przede wszystkim.

rilla

ie ich we włosach. hm sama nie wiem. chociaż bukiet, który pokazałaś bardzo mi się podoba