Dla starajacych sie :-)

Zaczęty przez nionczka, 07 Sty 2008, 15:39:54

Ala84

Katagoli 5 miesięcy to jeszcze nie jest tak żle, wiem co mówię... A jak bardzo Cię to martwi, to idz do dobrego lekarza. Zrobisz badania i  będziesz spokojniejsza!

aniak1211

katgoli
ala ma racje,
5 miesiecy to jeszcze nie dlugo,
ale rozumiem ze sie niecierpliwisz, :empathy:
moze dla spokoju zrobcie badania:)
Trzymam kciuki,powodzenia :thumbup:

nionczka

katgoli
Rozumiem, że chciałabyś już, ale 5 mcy to nie jest dużo. Trzymam kciuki i życzę powodzenia. Na pewno się uda i będzie radocha, że hej!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

katgoli

wielkie dzieki dziewczyny  ;) wiem ze 5 miesiecy to nie duzo i bede sie starala niewariowac....

Bylam w zeszlym tygodniu u gina na USG...moje obawy o kolejne cysty (mialam kiedys problemy i nawet laparoskopie) sie nie sprawdzily...lekarz powiedzial i pokazal ze mam duzo pecherzykow i wogole reszta tez wyglada super wiec sie troche uspokoilam...

Czytalam na niemieckich forach ze wiele dziewczyn uzywa monitora plodnosci Clearblue - czy moze ktoras z was uzywala? Zastanawiam sie wlasnie czy kupic...

konwalia

katgoli ja zaczełam drążyć po 7mcach, pierwsze badania miałam po 9cu miesiącach
myslę, że warto zrobić monitoring cyklu
dla mnie 5mcy to było już długo, bo nie wiedziałam na czym stoję

powodzenia  :thumbup:

katgoli

Cytat: konwalia w 29 Gru 2010, 09:42:17dla mnie 5mcy to było już długo, bo nie wiedziałam na czym stoję

ja tez bym chciala wiedziec jezeli cos jest nie tak co robic lub czy pogrzebac mysl o dziecku...mialam juz sporo problemow ginekologicznych i dlatego troche sie niepokoilam....przynajmniej USG odchaczone

Mam pytanie: jade za tydzien do PL i chcialabym zrobic prywatnie badania hormonalne krwi....czy moglybyscie mi powiedziec co dokladnie mam zbadac tak na poczatek?

mary

z tego co wiem (a moja wiedza nie jest w tym temacie powalająca) to na pewno musi być prolaktyna - na początku cyklu chyba się bada, progesteron - jakoś po owulacji, hormony tarczycy. Musiałabyś sobie sprawdzić dokładnie w necie- na forum npr na gazecie były takie posty, podawali nawet konkretne dni na zrobienie badań.
No i może warto się zastanowić nad badaniem spermy, skoro u Ciebie gin. nie widzi problemu. Czasem kobiety latają po lek. wyszukując chorób, a wystarczy jak mąż zacznie brać jakieś tabletki (słyszałam w tym roku o 2 takich przypadkach, gdy zaszli w ciążę od razu jak mąż zaczął się leczyć).

zuzia

Cytat: mary_popins w 29 Gru 2010, 10:46:10a wystarczy jak mąż zacznie brać jakieś tabletki (słyszałam w tym roku o 2 takich przypadkach, gdy zaszli w ciążę od razu jak mąż zaczął się leczyć).
to jest akurat dość cięzki temat bo owszem, czasem można podnieść jakość nasienia ale najczęściej jest tak, że problemy męskie są trudniejsze do rozwiazania.
a czasem pomaga po prostu placebo :)

rubin04

Co i jak przebadac to pewnie Mika jest tu kopalnia wiedzy..

mada1981

to moze ja napisze co badałam:
prolaktyna (zwykła i z obciązeniem) - 6 dc
FSH, LH, androstendion - 3-7 dc
progesteron, estradiol - 22-25 dc

katgoli

wielkie dzieki dziewczyny  :thankyou: nie wiedzialam ze trzeba zwracac uwage na dzien cyklu- duzo sie dzisiaj nauczylam....no i kupilam monitor w Amazon od poczatku przyszlego cyklu bede testowac...

mika

katgoli na poczatku cyklu (2-5 dc) tsh, fsh, prolaktynę, estradiol i lh, potem monitoring owulacji i 7 dni po owu progesteron. Jesli przez 3 cykle nie bedzie potwierdzonej owulacji to warto zrobić hsg i potem jesli wyjdzie prawidłowo zacząć od stymulacji pod okiem dobrego lekarza. Napisz skąd jesteś do podeśle namiary na kogoś sprawdzonego.
Jeśli chodzi o poprawianie wyników męskiego nasienia to może łykać witaminy i inne medykamenty ale to tak jakby łykał witamine c - to jest raczej lekarstwo na męskie ego ;) nie ma badań potwierdzających skutecznośc farmaceutycznej poprawy wyników badań nasienia...są pewne dolegliwości na które  może (ale nie musi) pomóc operacja ale to dotyczy przyczyn mechanicznych kłopotów z nasieniem.

katgoli

mika wielkie dzieki  :thankyou: ja mieszkam w Niemczech - foszek jest moja sasiadka  ;)

Ala84

Dla wszystkich starających się - mogę powiedzieć, że nam się w końcu udało! Ciągle jeszcze nie mogę w to uwierzyc! Trzymam kciuki za przyszłe mamy!

Kasia

Ala84 gratuluje i spokojnej ciąży zycze  :daisy:

Kata

Ala84 Gratuluję i życzę by wszystko było ok :)
Pozdrawiam

Kata

aniak1211

Ala84
:jupi:
Gratuluje i spokojnej ciazy zycze:)

ishka82

Ala84, gratuluję :daisy: który to tydzień?

vobi

Ala84 gratuluje  :daisy: i zycze bezproblemowej ciazy i zdrowego bobasa!  :thumbup:

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

aja

Cytat: Ala84 w 07 Maj 2011, 16:40:56że nam się w końcu udało
:) gratuluję i życze spokojnych tych kilku miesięcy

konwalia

Ala84

Dziękuję Wam wszystkim bardzo! Staram się myśleć pozytywnie. U nas jest już 16 tydzień.