Dla starajacych sie :-)

Zaczęty przez nionczka, 07 Sty 2008, 15:39:54

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

Cytat: olcia w 04 Gru 2009, 13:56:12
Dziewczyny a brałyście przed ciążą kwas foliowy?? jeśli tak to jak długo przed?
Ja brałam od początku starań, a że one trwały długo to i kwas łykałam długo.

konwalia

olcia

ja właśnie zamierzam zacząć brać kwas foliowy bo w kwietniu chciałabym zajść w ciążę. Teraz pytanie do tych ciężarnych bądź już mamuś - jak długo starałyście się zanim się udało. Parę osób już się wypowiedziało a jak u reszty??

konwalia

ósmy cykl na razie bez efektu

abkasia

Cytat: olcia w 05 Gru 2009, 12:18:18
ja właśnie zamierzam zacząć brać kwas foliowy bo w kwietniu chciałabym zajść w ciążę. Teraz pytanie do tych ciężarnych bądź już mamuś - jak długo starałyście się zanim się udało. Parę osób już się wypowiedziało a jak u reszty??
nie planuj sobie miesiaca, w ktorym chcesz zajsc, bo mozesz sie rozczarowac...
oczywiscie zycze, ze by sie udalo zgodnie z planami, ale plany planami, a zycie zyciem....
ja zaszlam w ciaze w 5 cyku :)

kwas foliowy bralam jakies 8 mies.. albo wiecej.. nie pamietam juz...

martullek

nam się udało w pierwszym cyklu

olcia

konwalia będę trzymać kciuki żeby się udało

abkasia wiem że na początku może się nie udać więc nie nastawiam się, że kwiecień ma być tym miesiącem, w którym zajdę w ciąże tylko tym, w którym zaczniemy starania :) (no może marzec :P)

ishka82

Nam starania zajęły blisko 2 lata, nawet nie wiem ile cykli, ale najważniejsze, ze się w końcu udało :)

aniak1211

nam sie udalo w pierwszym cyklu:)

kasiad

Cytat: martullek w 05 Gru 2009, 12:32:11

Cytat: aniak1211 w 05 Gru 2009, 15:43:05

nam też  ;)

vobi

pol roku, a kwas foliowy zaczelam brac 3 miesiace przed rozpoczeciem staran

Kasia

Cytat: kasiad w 05 Gru 2009, 16:11:29Cytat: martullek  Dzisiaj o 12:32:11

Cytat: aniak1211  Dzisiaj o 03:43:05

nam też  wink

nam też :)

bozena.dp

prawie 2 lata starań, poki co bez efektów ;D
kwas foliowy biore też już z 2 lata, ale z nieregularnie, bo czesto zapominam o nim, choc ostanio bardziej tego pilnuje :blush:

olcia

dzięki dziewczyny. teraz już trochę mam rozeznanie jaka jest "trafialność" :P. Ja ostatnio próbuje śledzić mój cykl, mierzyć temp. itd. żeby mieć jakieś rozeznanie jak to się u mnie wszystko układa. mam jeszcze parę miesięcy zanim zaczniemy starania żeby "się poznać" :)

feeling.good

U nas starania trwały 10 miesięcy.

Cieszę się, że zrobiłam wcześniej najważniejsze badania i po pół roku nieudanych prób dowiedziałam się, że mam bardzo niski progesteron.
Zaczęłam kurację duphastonem i w czwartym miesiącu kuracji zaszłam w ciążę.

Wcześniej nigdy nie wychodziły mi testy owulacyjne. W czwartym miesiącu kuracji pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski na owulacyjnym, a 3 tygodnie później na teście ciążowym :jupi:

jestynka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

Angie

Drugi cykl  po odstawieniu tabletek :)

nionczka

Nam sie udalo w trzecim podejsciu chociaz nie wiem czy to trzecie powinnam liczyc bo w plodne dni  nawet nie widzialm meza na oczy. Niemniej jednak udalo sie wlasnie wtedy.
Ale tak ogolnie to musze sie pzryznac, ze za bardzo sie nie przykladalismy.

zosia2007

w 3 cyklu sie udalo ale nie liczylam dni plodnych ani nie obserwowalam cykli

giga

olcia

dzięki giga. przeglądałam już ten wątek. na razie używam programu karta tak z ciekawości. Wiem co nieco o wykresach itd. wiec postanowiłam sprawdzić w praktyce. moje raczej nie są mocno skomplikowane wiec radze sobie sama. ale jak będę miała wątpliwości to na pewno skorzystam z pomocy z 28 dni :)
dzięki dziewczyny za odzew. polewam nextbeer wszytskim :)

giga

olcia

wlaśnie zaczęłam brać kwas foliowy. za 3 miesiące zaczniemy się starać :)