Dla starajacych sie :-)

Zaczęty przez nionczka, 07 Sty 2008, 15:39:54

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

Cytat: mary_popins w 04 Maj 2009, 15:20:38
na sprężanie dajemy sobie jeszcze trochę czasu. Oby sie obyło ;)
Jak przy tym wszystkim planować wakacje?
a jaki to ma związek?

mary

właśnie o to chodzi, że trudno coś zaplanować ;)
Zastanawiam się nad wakacjami. Kusi mnie bardzo Turcja. Ale w ciąży do Turcji to bym się nie wybrała. Z drugiej strony gdybym wiedziała, że do września starania nie będą skuteczne to pewnie bym się skusiła. Hmmm.

rilla

ja mam zaplanowane wakacje w Chorwacji - jedziemy na łódke. W ogóle mi to nie przeszkadza - nie zmieniłabym planów prze ciąże - chyba ze byłaby zagrożona:)

elve

mayagaramond

Do turcji w ciazy bym nie jechala, co wiecej turczynki jak sa w ciazy to same z turcji wyjezdzaja!
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elve

Cytat: rilla w 04 Maj 2009, 16:22:16
kto?:)
to było do mary
ale i innych które sobie poczęcie tak skwapliwie planują...

rilla

hehe ale są osoby, któe wszystko planują... takie już są:) mnie to osobiście nie przeszkadza:)

elve

Cytat: rilla w 04 Maj 2009, 16:26:43
hehe ale są osoby, któe wszystko planują... takie już są:) mnie to osobiście nie przeszkadza:)
planować to sobie można rzeczy na które ma się większy wpływ, niż a może się uda...
no ale mi nic do tego
to była tylko taka rada
mniej myśleć

mary

Cytat: elvelve w 04 Maj 2009, 16:25:46
to było do mary
ale i innych które sobie poczęcie tak skwapliwie planują...
a co tu jest skwapliwym planowaniem? Wybranie kraju na wakacje? Mnie to akurat wydaje się bardzo rozsądne.

Cytat: elvelve w 04 Maj 2009, 16:28:38
planować to sobie można rzeczy na które ma się większy wpływ, niż a może się uda...
no ale mi nic do tego
to była tylko taka rada
mniej myśleć
mniej myśleć o tym to chyba dobra rada. Jednak z pewnych względów trudna do realizacji.

Kasia

mary_popins przy planowaniu ciązy chyba naodpowiedniejsze bedą wakacje last minute

wrobelek0403

konwalia sniło mi się, ze jestes w ciazy lol lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

ja nic ni eplanuje, bo z tego nic nigdy nie wychodzi, wiec ciazy tym bardziej nie bede planowac. Wszystkie plany od 3 lat bardzo szybko legły w gruzach, wiec teraz nawet nie probuje ;)

ishka82

Hmm, a dlaczego nie Turcja...byłam tam 2 lata temu i nie wydaje mi się, żeby to był jakiś mega nieodpowiedni kierunek jeśli z ciążą wszystko ok ;) Chociaż jak ktoś ma obiekcje, to może wybrać coś mniej egzotycznego lub zdecydować się na last minute :)

konwalia

Cytat: wrobelek0403 w 04 Maj 2009, 18:58:38
konwalia sniło mi się, ze jestes w ciazy lol lol lol
sen wróżebny  :point_lol: na razie @, ale zobaczymy....co się da

a tak w ogóle, to turcja jest czystsza niż grecja

nionczka

My starajac sie o dziecko mielismy dwa kierunki na tapecie: Portugalie z plecakami albo odpoczynek na Kanarach.
W ciaze zaszlam w marcu, rezerwacji na wrzesien dokonalam w czerwcu :-). I bylo super. Odpoczelismy, wyspalismy sie, ale tez pozwiedzalismy (tylko, ze w rytmie ciezarnej w 26 i 27 tygodniu).

A polecielismy na Lanzarote.

siog

Cytat: mary_popins w 04 Maj 2009, 15:47:04
Kusi mnie bardzo Turcja. Ale w ciąży do Turcji to bym się nie wybrała.

a co w Turcji poluja na ciezarne? czy jakas inna chulera???

wrobelek0403

Cytat: siog w 06 Maj 2009, 19:55:49
a co w Turcji poluja na ciezarne? czy jakas inna chulera???

mysle, ze mary chodziło o warunki sanitarne i niewiadomą w przedmiocie opieki medycznej.

ale nie deminizowałaby - hotele sa czyste, a lekarze, którzy maja umowy z biurami turytycznymi - mowią po ang.

jedyny problem jaki zauwazam, to wysokie temp w lecie - w ciazy ponoc gorzej się je znosi.

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

a ja myślę że poczatkowa ciąża to nie najlepszy moment na podróże w tropiki

człowiek normalnie sie bardziej w upale męczy, do tego zwiedza, praży sie na słońcu, skacze do wody itp

Co innego poza sezonem (łagodniejszy klimat) np. w 3 trymestrze (bezpieczniejsza ciąża)

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia o tej porze siedzisz i nie na plotach ?? :> zgroza ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2009, 01:03:27
Kasia o tej porze siedzisz i nie na plotach ?? :> zgroza ;D

no jak to, na plotach tez siedzę :)

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

Kasia

a bo na kurniku siedziałam wiec tylko podczytywałam ;)

zwierzatko_mojej_mamy

ja gram w pokera, ale i gadam ;P

www.annawilk.pl

foczkaka

:morning: Jaka tu cisza od paru miesięcy! Czyżby nikt nie był obecnie w fazie starań?  :knuje:

Bo.... my juz właściwie podjęliśmy decyzje  :dance: Oczywiście jest masa wątpliwości, czy to dobry moment, czy nie załatwić jeszcze paru spraw i nie zaczekać, ale podobno nigdy nie ma odpowiedniego momentu  :P