Dla starajacych sie :-)

Zaczęty przez nionczka, 07 Sty 2008, 15:39:54

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sputnik_sweetheart

jednym nie zmienia, innym zmienia...

golinda

sputnik_sweetheart

baczne przyglądanie się swojemu ciału, badanie, mierzenie, obserwowanie - jednym zmienia nastawienie do seksu/kwestii poczęcia dziecka - innym nie zmienia
mnie na przykład bardzo stresuje

golinda

Cytat: sputnik_sweetheart w 18 Lut 2009, 09:19:55

no właśnie to miałam na myśli
tylko wiem też, że jak się chce, to się już tak nie da podchodzić do seksu jak wtedy, kiedy się o dziecku nie myślało

ishka82

Cytat: sputnik_sweetheart w 18 Lut 2009, 09:19:55
baczne przyglądanie się swojemu ciału, badanie, mierzenie, obserwowanie - jednym zmienia nastawienie do seksu/kwestii poczęcia dziecka - innym nie zmienia
A mnie uspokoiło dość skutecznie :) Pewnie, że pod koniec cyklu włącza się myślenie, ale na to chyba niestety nie ma rady jeśli się myśli o poczęciu dziecka. Szczególnie jeśli te starania już długo trwają.

magdalinska

wiecie co... przeraza mnie to wszystko... wiem jedno - dziecko chciałabym, ale cisnienia nie mam. mam nadz ze tak zostanie - jak sie pojawi to super, jak nie to trudno, nie chce sie nakrecac ani załamywac jak cos bedzie szlo nie tak.......

mika

dzidzia101

Mysle, ze niedlugo dolacze do gona starajacych sie  ;)
jak na razie odstawilam tabsy i zaczelam lykac folik  :P

Dodany tekst: 20 Lut 2009, 23:24:04

Chyba ze weekend z dwojka szkodnikow skutecznie mnie z tego wyleczy  :point_lol:
wtedy nawet rozum nie pomoze  ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

Cytat: nionczka w 12 Lut 2009, 19:19:24
Ja tez nie. przeglad ginekologiczny plus cytologia, morfologia. i tyle.

czemu chcecie w 2010 rodzic?

może źle to napisałam że chcemy rodzić w 2010 - chodziło mi o to, że nie chcemy by dziecko było z końca roku. Więc w naszym przypadku 2009 odpada. Wolimy by miało 6,5 idąc do szkoły niż 5,5 lat. Poza tym mamy jeszcze w planach pewien wyjazd w kwietniu z całodziennym zwiedzaniem.

Co do poruszanych tu tematów nastawiania się na konkretny termin porodu,
myślę, że mało która (bo może jakaś się znajdzie) kobieta w okolicy 30tki nie zdaje sobie sprawy z tego, że ciąża to nie koncert życzeń. Nie wiadomo ile razy przyjdzie z nadzieją wyczekiwać na nie-pojawienie się okresu. Oby wszystkim się udało, we właściwym czasie :)

Doda, Rilla - czas start? ;)

konwalia

my tez startujemy w kwietniu, to będziemy już trzy :D

angrymob

Ja też się dopisuję :-) Zdecydowaliśmy z żoną, że zaczynamy od kwietnia :-) Już się doczekać nie mogę. Życzę powodzenia wszystkim starającym się.

konwalia

Cytat: rilla w 25 Kwi 2009, 20:36:08
i jak tam starające się?:)

w tym miesiącu raczej nic :) nie przyłozyliśmy się do zadania ;)

Dodany tekst: 25 Kwi 2009, 21:43:41

a jak inne dziewczyny ?

konwalia

Cytat: rilla w 25 Kwi 2009, 21:44:00
hehe co się odwlecze...:)
może my się juz przyzwyczailiśmy trochę do odwlekania ;)

mary

hej Wam starające się!
Bierzecie coś oprócz foliku na te starania?
My ciągle starać się nie zaczęliśmy ale mamy zamiar ;)

rilla

nie, tylko folik:) ale starania odwlekane... wiec i pije alkohol (troszkę:) i jem niezdrowe rzeczy.. dalej nei zrobiłam badań na toxo i różyczkę

Dodany tekst: 04 Maj 2009, 14:44:55

mary no właśnie - maj się zaczął:)

mary

aj noł. Ale wiesz jak to jest ;)

magdalinska

ja tez odwlekam z miesiaca na miesiac, ale oprocz folika i tak nic nie bede brala. Poki co pije, pale, niezdrowo jem, jedynie badania mam porobione - ale nie wiem czy sa jeszcze wazne, bo to bylo pare mcy temu :D

mary

ja nie robiłam już żadnych badań oprócz tych opisywanych jakiś czas temu. I mój lek. nie każe żadnych robić.

Rilla, a dla Was maj to już na tak czy jeszcze nie?

rilla

hehe powiedzmy, że jakoś nie uważamy już jakiś czas... na razie szczesliwego trafu brak... zrobie w tym miesiacu (moze) badania to wezmiemy się jakoś lepiej "do roboty"
Ale jakoś nic na siłę

mary

no to my właśnie chyba zaczniemy "nie uważać" ;)

rilla

no to chyba najlepszy sposb zeby sie oswoic

jak wyjdzie to super, jak nei to sie wtedy dopiero człowiek "spręży"

a to "sprężanie" chyba jest najbardziej stresujące... wiec lepiej zeby sie bez niego obeszło

mary

na sprężanie dajemy sobie jeszcze trochę czasu. Oby sie obyło ;)
Jak przy tym wszystkim planować wakacje?

golinda

Cytat: mary_popins w 04 Maj 2009, 15:20:38
na sprężanie dajemy sobie jeszcze trochę czasu. Oby sie obyło ;)
Jak przy tym wszystkim planować wakacje?

tu nie da się nic planować, a zwłaszcza ciąży ;)