Komplet- proszę o ocenę i poradę

Zaczęty przez asik801, 12 Sie 2007, 17:57:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

asik801

Dziewczyny,
Co sądzicie o tych sukienkach i jakie buty pasuja do nich? Macie jakieś pomysły, rady?? :mrgreen:

eva_luna

druga wydaje mi się elegantsza od tej pierwszej (i bardziej mi sie podoba). Do obydwu pasują mi szpilki, tylko nie jestem w stanie rozgryzc do konca koloru tej drugiej tak wiec nie powiem jaki kolor tych szpilek...

eva_luna

zapomnialam spytac- na jaka to okazję??

zwierzatko_mojej_mamy

asik801,  podziwiam ;) kupilam sobie z takiego materiau ostatnio na wesele i po pierwszym posiłku musialam jechać na wciągniętym brzuchu ;) tragedia ;) juz nigdy nic bez gorsetu z fiszbinami ;):)

tez jestem za numerem drugim ;) i szpilkami sandałkami, albo z przodem i piętka.
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mam6lat

obie jako suknie na poprawiny idealne
(w podobnej do pierwszej tylko czerwonej była kuzynka)

asik801

Sukienka jest na wesele, kolor kremowy. Też myślałam o szpilkach tylko nie wiem jaki kolor. Czarne raczej odpadają.

gioseppe

Cytat: "asik801"Sukienka jest na wesele, kolor kremowy. Też myślałam o szpilkach tylko nie wiem jaki kolor. Czarne raczej odpadają.

druga sukienka dużo ładniejsza

tip toły pasuja
albo eleganckie wysokie sandałki

na czyje wesele? Twoje czy jako gość? :)
jak Twoje to spoko, jak idziesz jako gość to może kolor zmień?:)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

salsa

Bardzo [podoba mi sie druga sukienka. powiedz gdzie mozna ja kupic? szukam czesco na wesele koleżanki i cos takiego byłoby idealne:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

asik801

Wiesz ja ją znalazłam w gazecie ślubnej, była reklama sukienek wizytowych- szyje je jakaś firma pod Warszawą (tylko teraz jak szukam to nie mogę znaleźć- jak wrócę do domu to sprawdzę i ci napiszę), ale ostatnio widziałam też je na allegro- nie wiem czy gatunkowo to jest to samo, może to jest ta sama firma bo wiele się też na allegro wystawia.

salsa

ciezko znalezc w sklepeij cos fajnego

wisza szmaty i tyle
juz zaczełam chodzic po sklpeach drozszych, gotowa wydac wiecej niz zamierzałam , ale nic z tego
szmaty szmaty szmaty
takze poprosze Cie o info:)

a słyszałas moze o salonie Teresy kopias??

http://www.teresa.kopias.pl/

ktos mi mowił ze tam sa swietne sukienki, ale na stronie odoba mi sie tylko kolekcja z 2007 r.

asik801

Ok, nie ma problemu, już nawet sobie ustawiłam przypomnienie aby nie zapomnieć:) Też mi się ta druga podoba, tylko tak z netu kupić to nie wiem. Myślałam aby do niej kupić delikatne sandałki na szpilce, tylko nie wiem jeszcze jaki kolor.

salsa

szpilki jasne::)) albo złote:)

poszłabym w lata dwudzieste:)

asik801

maroonbug

Cytat: "salsa"Bardzo [podoba mi sie druga sukienka. powiedz gdzie mozna ja kupic? szukam czesco na wesele koleżanki i cos takiego byłoby idealne:)
widzialam miesiac temu ta sukienke na zywo, na weselu, w perlowym kolorze i wyglada zachwycajaco. dziewczyna ktora ja miala, kupila ja na allegro za 145 zl.

asik801

A takie buciki pasowałyby (sukienka kremowa- kolor taki jak na zdjęciu)

eva_luna

ja do takiej sukienki w okolicach kolan widze bardziej buty na szpilce bez paseczka wokol kostki bo to wg mnie mocno skraca noge. Zaraz poszukam przykladu butów, ktore chodza mi po glowie

asik801

salsa- niestety nie udało mi się znaleźć ich strony- wróciłam do domu dopiero przed 21, ale obiecuję, że znajdę:))

salsa

a jak sie ta firma nazywa??
i moze ten link do allegro?
:)
będę dźwięczna:)

asik801

Moja koleżanka z pracy była wczoraj na zakupach i kupiła sobie tą sukienkę za 170 zł :)
Mam ją nawet teraz przy sobie, materiał I klasa, super się układa:) Już ją nawet przymierzałam- w pracy;) Super dodaje na górze!! Jadę w czwartek dokonać zakupu dla siebie:)

Podobno są brązowe, beżowe, czarne, złote. Więcej kolorów nie zapamiętała.

Link do Allegro (ale nie wiem czy to jest to samo, wizualnie identyczna)

http://www.allegro.pl/item223825524_styl_i_elegancja_nowe_36_38_40_42_44_kolory.html

salsa

Cytat: "asik801"Moja koleżanka z pracy była wczoraj na zakupach i kupiła sobie tą sukienkę za 170 zł :)

koniecznie mi tu [pisz , gdzie ona ją kupiła!!!

asik801

Salsa, wysłałam ci emaila:))

salsa

dostałam dostałam:0 czekam na wiesci jak juz bedziesz po ogladaniu i przymierzaniuL:)
zastanawiam sie czy chce zaryzykowac

wymiary mam średnio ciekawe
biust 87
talia 63
biodra 94

i po obejrzeniu rozmiarówki na allegro zastanawiam sie w co tez ja moge sie wcisnąć
bo góra to 36, ale dół to nie wiem... musiałabym chyba mierzyć
wydaje sie ze tez 36 ale diabli wiedza

zuzia

Cytat: "salsa"dostałam dostałam:0 czekam na wiesci jak juz bedziesz po ogladaniu i przymierzaniuL:)
zastanawiam sie czy chce zaryzykowac

wymiary mam średnio ciekawe
biust 87
talia 63
biodra 94

i po obejrzeniu rozmiarówki na allegro zastanawiam sie w co tez ja moge sie wcisnąć
bo góra to 36, ale dół to nie wiem... musiałabym chyba mierzyć
wydaje sie ze tez 36 ale diabli wiedza

salsa, poszukaj tej sukienki w takich zwykłych sklepach z odzieżą, sukienkami wizytowymi etc.
w wawie to jest jej sporo, nawet na stadionie w czasie mojej wyprawy po kocyk, ją widziałam.

asik801

Ja mam: biust 87, talia 68, biodra 94 i jak założyłam jej 38 to jest akurat. Góra jest luźna a więc kilka centymetrów w jedną stronę albo w drugą to według mnie nie ma znaczenia, w tali też jest troszkę miejsca ze względu że na górze jest marszczona, na biodrch ładnie leży:))

Ta rozmiarówka z allegro może się mieć nijak w stosunku do tej w sklepie.

No ja się w niej zakochałam jak przymierzyłam, no ale zobaczyć na żywo to zupełnie co innego, mi się wydaje jeszcze ładniejsza:))

asik801

Podobno też jest w KDT, ale nie sprawdzałam, więc nie wiem:)