Ryba zapiekana

Zaczęty przez emcia, 12 Sie 2007, 11:24:53

0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek.

emcia

Przepis autorski, można interpretować dowolnie:
-filety rybne (np. morszczuk, co kto lubi)
-mieszanka warzywna
-mąka
-ser żółty
-jogurt naturalny
-koncentrat pomidorowy
-przyprawy (vegeta, czosnek, oregano, papryka)

Warzywa (najlepsza mieszanka mrożona )dusimy na oliwie na wolnym ogniu, pod koniec dodajemy koncentrat, vegetę. Żeby się nie przypaliły.
Na drugiej patelni smażymy przyprawioną wg uznania rybkę obtoczoną w mące.
Robimy sos:
jogurt mieszamy ze startym serem i przyprawami, ma wyjść konsystencja gęstej śmietany. Ilość sosu dowolna, im więcej tym lepiej.
Na spód żaroodpornego naczynia wykładamy warzywa, potem kawałki ryby, na koniec polewamy wszystko sosem i do piekarnika na 10-15 minut, albo do mikrofali.
Przepis można dowolnie modyfikować.
Smacznego życzę.