Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tachogti

Podlaczam sie pod Monike!
rilla ladnie to tak nas w napieciu trzymac hmmm? ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

Kasia

no to teraz przedstawiam mój makijaż próbny

Kasia

na zdjęciach są tez kolczyki ślubne z Kruka :)

Kasia

mobka

Kasia, mi czegos w tym makijazu brakuje...hmm... jakiejs takiej wyrazistosci. Ale ja lubie ciemniejsze makijaze. I srednio mi sie podoba to blyszczace, co jest i na gornej powiece i na dolnej... Wyglada jakby sie osypalo. No i dorzucilabym jakis roz na policzki... Znacyz sie wydaje mi sie, ze cos tak jest, ale zrobilabym mocniej :)

mika

jest lepiej niż poprzednio ale nie rewelacyjnie... sama nie wiem czemu ale mam wrażenie że ten make up jest "niedorobiony" czegoś mi tu brakuje...chyba za bardzo się świcie, wygląda na to jakby jej się pyłek osypał na policzki i masz niezretuszowane czoło

kathrines

Jak dla mnie lepszy byłby troszkę ciemniejszy, też nie bardzo podoba mi się święcący jasny cień.

5czwartych

Kasia musi byc mocniej. bardziej kosci policzkowe zaznaczone. tylko pytanie czy siadlo na tych fotach czy w rzeczywistosci jest mocniej.

importerka2008

A mi się kolorystyka cieni podoba. Może bym bardziej wymodelowała twarz różem, bo jest prawie niezauważalny. Ale nie jestem przekonana, czy oko powinno być mocniejsze... Jakoś mi się wydaje, że właśnie takie nasycenie Ci pasuje  :D

tachogti

Mnie sie podoba tylko by trzbe pod oczami "wytrzec" i cos z policzkami zrobic :D
Ale kolorki fajnie :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

asia407

Jak wczesniej, pozbylabym sie brokatu z okolicy oczy i podkreslila bardziej kosci policzkowe. Do zdjec roz musi byc mocniejszy.

A moze warto byloby troche uporzadkowac brwi? Lekko je wyregulowac...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: mika9983 w 04 Cze 2008, 12:48:05
jest lepiej niż poprzednio ale nie rewelacyjnie... sama nie wiem czemu ale mam wrażenie że ten make up jest "niedorobiony" czegoś mi tu brakuje...chyba za bardzo się świcie, wygląda na to jakby jej się pyłek osypał na policzki i masz niezretuszowane czoło

no i ja się z koleżanką w pełni zgadzam!

mika

Cytat: zuzia w 04 Cze 2008, 13:22:46
Cytat: mika9983 w 04 Cze 2008, 12:48:05

no i ja się z koleżanką w pełni zgadzam!

Zuziaku Mordo ty moja lol

kurka

Kasia, co do sukni i tego, że dostałaś nie taką jak chciałaś to ja się zaczynam na serio bać. Jak już kiedyś Ci pisałam też czekam na swoją Liporio i ciągle słyszę o jakiś pomyłkach itp. Ja swoją sukienkę zobaczę pewnie ze dwa tygodnie przed ślubem czyli dopiero koniec lipca/początek sierpnia i do tego czasu chyba dostanę nerwicy. Pół biedy jak moja będzie cała biała, ale boję się żeby nie przyszła w jakimś innym kolorze! Zadzwonie chyba zaraz do tego salonu i się dopytam dlaczego tak się dzieje... A jak ta biała? Wszystko z nią ok? Ja taką właśnie chciałam zamówić (całą białą) to mi powiedziały, że tak się nie da i, że hafty muszą być srebrne. A teraz wychodzi na to, że wszystko jest możliwe...
Załamac się można.

Co do makijażu to tym razem jest lepiej. Ja bym jednak zrezygnowała trochę z tych świecących cieni. Przynajniej na tyle, żeby nie opadał Ci pod oczy.

zosanka

makijaz lepszy ale dalej nie jest chyba najlepiej. najgorzej wychodzi czolo. masz takie przebarwienia? ten blyszczacy pylek trzeba by uporzadkowac. I policzki chyba za slabo zaznaczone. A moze jak nie bedziesz miec tej sukni ze srebrnymi dodatkami to jednak isc w inne kolory?

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...

aniak1211

KASIA
Koniecznie podreguluj brwi!!!
Dekikatnie je przyciemnij-lekka henna lub kredka,zobaczysz odrazu bedzie lepiej :)

Co do makijazu-on za bardzo sie blyszczy,lubie blyszczace cienie ale te osypaly sie wszedzie tam gdzie nie trzeba,czy one byly sypkie??
Wystarczyloby je delikatnie zetrzec i przypudrowac te miejsca jeszcze raz.
Ale i tak czegos brak-moze delikatnie przyciemnic oko i roz.

goga

tak jak dziewczyny - za bardzo się błyszczy na policzkach + retusz czoła, poza tym raczej ok
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

sierpniowajulka

Cytat: aniak1211 w 04 Cze 2008, 14:01:44
KASIA
Dekikatnie je przyciemnij-lekka henna lub kredka,zobaczysz odrazu bedzie lepiej :)

Kasia, brwi do totalnej regulacji i henna brązowa! Otworzy się oko i od razu przyciemni. I róż na policzki!!!

zuzia

Cytat: aniak1211 w 04 Cze 2008, 14:01:44
KASIA

no właśnie coś mi jeszcze nie pasowało ale nie wiedziałam co. BRWI DO REGULACJI!!!

salsa

KAsia:

jest juz lepiej ale ciągle jeszcze nie to
1. nie nakładaj świecącego cienia na powieki, na fotkach wyjdzie fatalnie, będziesz miała lusterka (widziałam masę tak umalowanych oczu, na zywo ok a na zdjęciach full odblask)
2. oko mocniej, dałas kredkę? może szaro zielone cienie ? albo w kącikach zewnętrznych zgaszona śliwka a na oku zgaszony róż i cos w rodzaju lody jagodowe z mlekiem? tylko w macie z dodatkiem rozjasniającego kremowego cienia?   nie maluj sobie kącików wewnętrznych tak perłowym cieniem, lepsza bedzie kość słoniowa ale matowa

róz Katarzyno powinien Cie ożywiać, a tego nie widac.

puder-zły odcień, daje efekt marchewkowy, powinien byc jeszcze bardziej neutralny, ale jest o niebo lepszy niz to co nałożyła Ci pani kosmetyczka

zrób porządny peeling twarz, nawet lepiej byłoby pojsc na kawitację

BRWI! do regulacji koniecznie i zrobić hennę-idz do dobrej kosmetyczki, sama nie probuj

do tego nie zapomnij o malinowym błyszczyku, będziesz wyglądała świeżo i delikatnie :) pamiętaj o pomalowaniu szyi :P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

dzieki za opinie :)  :drunk:  :flowers:   kazda uwaga cenna :)

co do brwi to zapomniałam napisać abyście ich nie komentowały bo są strasznie zapuszczone i dopiero jutro znajdę chwilkę aby sie nimi zająć (oczywiście u kosmetyczki - sama brwi NIGDY nie robie)

minęło już kilka godzin, posprzątałam mieszkanie, naganiałam sie, "napociłam" a twarz dalej taka jak była kilka godzin temu :)

co do make-upu to zrezygnuje z tego czegoś świecącego pod oczami

na powiekach tego świecidełka nie ma i nie wiem skąd to sie wzięło na zdjęciach

no i podkład na ślub będzie bardziej kryjący (na zdjęciach strasznie te przebarwienia widać a w rzeczywistości to sie nie rzuca w oczy )

ogólnie jestem bardzo zadowolona z makijażu :)
po zrezygnowaniu z tego "brokatu" i zastosowaniu bardziej kryjącego podkładu będzie CHYBA  idealnie

niestety na zdjęciach to troszkę inaczej wychodzi niż w rzeczywistości

a makijażysta (chłopak) rewelacyjny :)

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia ja tak tylko uprzedzam - jak nie masz sprawdzonej to nie rob henny na 2 dni przed - ja robilam tydzien wczesniej i dzieki niebiesiem, bo zlapaly troszke bardziej i inaczej bym wygladala jak krowa ;) a tak zdazyly sie zmyc do naturalniejszych ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

zwierzatko_mojej_mamy  mam sprawdzoną :)

chodzę regularnie tylko teraz przez to zamieszanie około ślubne sie zapuściłam w brwiach ;)

konwalia

Cytat: Kasia w 04 Cze 2008, 18:35:46
dzieki za opinie :)  :drunk:  :flowers:   kazda uwaga cenna :)

co do brwi to zapomniałam napisać abyście ich nie komentowały bo są strasznie zapuszczone i dopiero jutro znajdę chwilkę aby sie nimi zająć (oczywiście u kosmetyczki - sama brwi NIGDY nie robie)

minęło już kilka godzin, posprzątałam mieszkanie, naganiałam sie, "napociłam" a twarz dalej taka jak była kilka godzin temu :)

na powiekach tego świecidełka nie ma i nie wiem skąd to sie wzięło na zdjęciach

no i podkład na ślub będzie bardziej kryjący (na zdjęciach strasznie te przebarwienia widać a w rzeczywistości to sie nie rzuca w oczy )

ogólnie jestem bardzo zadowolona z makijażu :)
po zrezygnowaniu z tego "brokatu" i zastosowaniu bardziej kryjącego podkładu będzie CHYBA  idealnie

niestety na zdjęciach to troszkę inaczej wychodzi niż w rzeczywistości

a makijażysta (chłopak) rewelacyjny :)

Kasia, pamiętaj że na zdjęciach zawsze więcej widać, a przecież będziesz mieć foto.
Jeśli zrezygnujesz z brokatu to ok, ja generalnie uważam że wszelki błysk w makijażu tylko przy NIESKAZITELNEJ cerze, bo inaczej wszystko jest podkreślone.
Dla przykładu mogę wkleić makijaż mojej siory specjalnie do zdjęć.

5czwartych

Cytat: Kasia w 04 Cze 2008, 18:35:46

jupi

Cytat: Kasia w 04 Cze 2008, 18:35:46po zrezygnowaniu z tego "brokatu" i zastosowaniu bardziej kryjącego podkładu będzie CHYBA  idealnie

tak jest! błyszczenie zostawić na sylwestra i na włosy ewentualnie, podkład kryjący i rozjaśniający cerę :)

Cytat: Kasia w 04 Cze 2008, 18:35:46niestety na zdjęciach to troszkę inaczej wychodzi niż w rzeczywistości

bo z flashem, bo w nienaturalnym oświetleniu dziennym etc.

Cytat: Kasia w 04 Cze 2008, 18:35:46a makijażysta (chłopak) rewelacyjny :)

lol - zabrzmiało niebezpiecznie? :)