Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

właśnie moja mama mnie zobaczyła i pierwsze i sie zapytała
Kasia co ty sie tak rozmazałaś lol lol lol

dopiero ją uświadomiłam że to mój makijaż ślubny what what what

Monika

Kasia moim zdaniem to się powinnaś sama umalować, bo Ci to lepiej niż tej pani wychodzi... Albo poszukać innej makijażystki - w końcu to Warszawa, kogoś pewnie znajdziesz. Nie to co w mojej Nowej Rudzie - 3 kosmetyczki na krzyż :/

Kasia

riannka

bardziej mi się podoba Twojego autorstwa makijaż,

a nie myślałaś o matowych cieniach, ciemniejszych od tych?
brakuje mi podkreślenia policzków, i ogólnie jakoś tak blado wygląda

Kasia

no właśnie ten puder jest strasznie blady

a policzki są delikatnie muśnięte różem ale nie tak na skos tylko tak poziomo

mika

Kreska wokół oka jest ok, mam wrażenie że za słabo masz zmatowioną skorę, kolor różu jest źle dobrany, kolor cieni też, powinny być matowe i ciemniejsze, ew. trochę brokatem rzucone w kącikach (tak jak ja miałam)
a poza tym to buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu już jej polecać nie będę... nie wiem w zasadzie dlaczego tak dziwnie, bo mnie malowała 40 minut a potem jeszcze zmieniałyśmy kolor ust - 3 razy a jeśli chodzi o oczy to miała jeszcze jedną koncepcje i sama mi zaproponowała dodanie złotego pyłku na powieki już jak chciałam wychodzić... była otwarta na wszelkie sugestie... a tutaj :(

riannka

pokazałam zdjęcia mojej siostrze, a ona spytała, podobnie jak Twoja mama, "z co jej się tak cienie osypały?"

sierpniowajulka

Kobita nie powinna się mianować wizażystką! Kasiu, Twój makijaż jest o niebo lepszy...
Uwagi:
- brak wymodelowanego owalu twarzy
- źle dobrany odcień podkładu
- dlaczego Twój nos jest najjaśniejszy?
- brak retuszu pod oczami
- beznadziejnie błyszczące cienie
- zły kolor pomadki/błyszczyka
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

riannka

Kasia, gdybyś szukała kogoś to ja mam jeden namiar

Kasia

no właśnie z tym nosem to dopiero w domu zobaczyłam

ja zawsze daje na nos i czoło ten sam Róż/kulki brązujące co na policzki

dobra szukam nowej makijażystki
może znajdę jakąś w mojej okolicy bo czasu już mam mało

rianka dawaj namiar :)

salsa

Kasia, nie czytam dziewczyn , żeby sie nie sugorowac i pisze od razu po obejrzeniu foto:

1. głowny problem tego mejkapu to cera
jesli przy takiej fotkce domowej tak zle to wyglada to nawet nie chce myslec jak to wyjdzie w profesjonalnej fotce
zle jest dobrany podkład i puder
przede wszystkim jest za bardzo ziemisty i za mało kryjący
czy ona Cie zmatowiła w ogole?
cera wyglada tak jakbys nosiła ten makijaż dwa dni
odcień powinei byc mniej ziemisty bardziej naturalny, nawet z lekka nutką kremu
wiecej matu i mocniejsze krycie
poza tym róz ! albo go nie ma albo jest zle nałozony lub w złym kolorze, bo ja tam dobrze zrobionego rózu nie widze

2. usta-kolor pomadki zupełnie nie trafiony, poza tym nieładnie zaznaczony kontur

3. oczy! owszem, samy rysunek jest ok, ale co to za kolory! powieki sie swiecą jak na dyskotece. powinna Ci zdecydowanie dobrac coś lżejszego i niej krzykliwego

sorki, ze tak zjechałam, ale na prawde no nie postarała sie nic a nic:P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

miracle8512

żadna ze mnie ekspertka ale twoja twarz w tym make-up wygląda na zmeczoną, cera wydaje się być źle odżywiona, usta wyglądają jakby się rozmazały - tam nie ma konturu. i ten cień sprawia wrażenie ciężkości i zahacza jak dla mnie o tandetę.
sorka, może za ostrych słów użyłam, nie obrażaj się.Twoje wykonanie jest o niebo lepsze, albo zmień kosmetyczkę albo umaluj się sama.

miracle8512

nawet na początku jak nie doczytałam a zerknęłam tylko na fotki to stwierdziłam że widać że kosmetyczka jednak lepiej zrobi make-up niż przeciętna kobieta, a potem jak przeczytałam które zdjęcie jest z makijażem kosmetyczki to  :o

mona_liza

Niestety Kasiu, ale mi się nie podoba w ogóle ten makijaż, kolory są źle dobrane do Twojego typu urody, sama lepszy makijaż robisz niż "wizażyska"!
Szukaj kogoś innego....

didi_loczek

Kasiu, chyba musisz poszukać kogoś innego. Zdecydowanie ładniej sama się umalowałaś!

mayagaramond

Moge tylko powtorzyc to, co dziewczyny juz napisaly. A moze Twoj fotograf ma namiary na jakas wizazystke?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

Kasia, kup troche dobrych kosmetyków jakis fajny matowy cień i maluj sie sama:P

Kasia

jeszcze spróbuje u kogoś innego :)

a jak nie to sie sama umaluję bo skoro tamten mkija (robiony na szybko aby do fryzjera "goła" nie pójść jest lepszy to może jakbym sie przyłożyła to wyszedłby idealny ;)

ale liczę że kolejna próba bedzie udana :)

sama sie zastanawiam dlaczego widać wszystkie niedoskonałości
ja na codzień maluje sie zwykłym fluidem Loreala i cera jest prawie idealna i nie widać żadnych plam i przebarwień

a mam wrażenie że ten make-up jeszcze uwypuklił niedoskonałości cery

Kasia

dziewczyny i absolutnie nie mam nikomu za złe za krytykę, bo sama widzę że nie jest dobrze :)

zuzia

Cytat: salsa w 28 Maj 2008, 20:39:23
Kasia, nie czytam dziewczyn , żeby sie nie sugorowac i pisze od razu po obejrzeniu foto:

1. głowny problem tego mejkapu to cera
jesli przy takiej fotkce domowej tak zle to wyglada to nawet nie chce myslec jak to wyjdzie w profesjonalnej fotce
zle jest dobrany podkład i puder
przede wszystkim jest za bardzo ziemisty i za mało kryjący
czy ona Cie zmatowiła w ogole?
cera wyglada tak jakbys nosiła ten makijaż dwa dni
odcień powinei byc mniej ziemisty bardziej naturalny, nawet z lekka nutką kremu
wiecej matu i mocniejsze krycie
poza tym róz ! albo go nie ma albo jest zle nałozony lub w złym kolorze, bo ja tam dobrze zrobionego rózu nie widze

2. usta-kolor pomadki zupełnie nie trafiony, poza tym nieładnie zaznaczony kontur

3. oczy! owszem, samy rysunek jest ok, ale co to za kolory! powieki sie swiecą jak na dyskotece. powinna Ci zdecydowanie dobrac coś lżejszego i niej krzykliwego

sorki, ze tak zjechałam, ale na prawde no nie postarała sie nic a nic:P

no jak dla mnie - nic dodać, nic ująć :)

dagi

oj nie nie nie i jeszcze raz nie!!!
Salsa dokładnie opisała co jest nie tak, tutaj nie ma co poprawiać, koniecznie poszukaj innej makijażystki.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

tachogti

I ja sie tez podpinam w tym "slubnym" makijazu wygladasz jak zmeczona urzedniczka (sorry!!) i o niebo lepiej we wlasnej produkji makijazowej :) szukaj dalej albo maluj sama, kochana, lepiej na tym wyjdziesz ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

marcheewka

Cytat: cumberland w 29 Maj 2008, 11:01:17
Kasia, przed kolejnym próbnym polecam stronkę:
www.taaz.com

fajna stronka, ale jak tam wrzucić swoją fotke???

juz wiem, polewam za linka