Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

riannka

wg mojego skromnego zdania ta kokardka jest zbędna
Suknia jest śliczna, "zdobień" ma wystarczającą ilość. A jak wiadomo co za dużo to.....

inkageo

Ale jest jeszcze inny aspekt.. Kasia chce wyglądać młodo i boi się, że kolor Liporio postarza, więc może warto sprawdzić czy da się przymocować tą kokardkę i jak się prezentuje, bo to zawsze akcent dziewczęcy i odmładzający ;)
Imagine there is no hate

mika

Cytat: "inkageo"sprawdzić czy da się przymocować tą kokardkę i jak się prezentuje, bo to zawsze akcent dziewczęcy i odmładzający  

Inka ale właśnie o to chodzi że my przymierzałyśmy tą kokarde ze wstążką, widziałyśmy jak to wygląda, pytałyśmy czy da się ją przyszyć - babka w salonie powiedziała że na wierzchu jak chce to sobie niech sama przyszyje, a wszycia pod spód nie da się zamówić przy zamawianiu tej kiecki.... a co do koloru tej sukni to Kasia sobie wymyśliła że chce koniecznie białą (co wg nas tam obecnych też nie było najlepszym wyborem) ta suknia pięknie isę prezentuje właśnie w tym kolorze i wcale kasi nie postarza - ona jest po prostu mega elegancka

inkageo

Cytat: "mika9983"babka w salonie powiedziała że na wierzchu jak chce to sobie niech sama przyszyje
Ale bezczelna! Od czego one tam cholera są.. Może jeszcze sama ma sobie zrobić podpięcie trenu ;)
Imagine there is no hate

Agaaa

Kasia, sliczna jest ta kiecka. Wygladasz w niej pieknie.. Zdecydowanie w opcji bez kokardki.. Ze wszytkich zdjęć Twoich z przymiarek ta mi sie podoba najbardziej aczkolwiek mogłam cos przeoczyć ze względu na ilość stron postu. Nie nadążam za Tobą ;-)
Nie upieraj się na tą biel proooosze..:)

P.S dostalaś ode mnie wiadomosc na gmaila z filmem?

mika

Cytat: "inkageo"Ale bezczelna! Od czego one tam cholera są..

wiesz co w tym akurat z tą babką się zgadzam, tą wstążke mogłyby jedynie wszyć nam iejscu, a tego nie da się zrobić z oczywistego powodu - po prostu zniszczy się koronka, ponadto ta koronka jest gęsta i ta wstążke będzie pod nią wyglądała jak jakiś kawałek zagiętego materiału a nie jak wstążka... a jeśli chodzi o wstążke na wierzchu to nie pasuje bo zaburza cały pomysł na tą suknie i jest z tą kokardą już za dużo tego wszystkiego: bogata koronka, fartuch z koronki, piękny kolor i jeszcze kokardka!!! :?:  pytam się po co :?:

ze_nitka

Kasia, jeśli wahasz się między Lorną a Liporio to daj sobie ze 3 dni totalnego luzu od sukienek, nie oglądaj, nie rozmawiaj na ich temat. Potem przymierz jeszcze raz i ostatecznie zdecyduj.

Dziewczyny skoro Kasia zawsze chciała sukienkę białą no to czemu do cholery na siłę wsadzać ją w inną. Ok, wygląda pięknie, ale nie będzie wyglądać pięknie jeśli nie będzie się w niej dobrze czuć, jeśli będzie mieć przekonanie że coś ja postarza, jeśli coś jest nie tak. Trzeba też wziąć pod uwagę jej odczucia.

gioseppe

Cytat: "ze_nitka"Trzeba też wziąć pod uwagę jej odczucia.
powiedzialabym nie TEŻ a PRZEDE WSZYSTKIM

[ Dodano: 24-01-2008, 13:56 ]
Cytat: "golinda"
Cytat: "inkageo"No teraz to już bosko  Kokardka musi być

okropnie to wygląda!
liporio jest bardzo elegancka, a kokardki nic wspólnego z elegancją niestety nie mają
tu nie chodzi o elegancje.
kokardki moga byc eleganckie bo niby czemu nie? W odpowiednim polaczeniu, owszem.

ale ta suknia robi na mnie wieksze wrazenie bez kokardki.
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

magdarynka

Moim skromnym zdaniem w Liporio najładniej wyglądasz i zgadzam się z tymi dziewczynami które mówią że ten kolor Ci pasuje. No i kokardka ! Mimo że uważam iż kokardki bywaja fajne, słodkie i urocze to w tym przypadku nie podoba mi się ten pomysł. Co za dużo to niezdrowo - jak to mawiała moja babcia  ;-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Kokardka moim zdaniem nie jest nieelegancka. Kokardki dodają lekkości, dziewczęcości niektórym modelom. Ale Liporio jest za elegancka. Ma piękną i gęstą koronkę, która stanowi o wyrazie tej sukni. No i jakoś do tego kroju średni mi się widzi.
Jak Kasia chce biała, to niech weźmie. Dla siebie wzięłabym ten kolor ze zdjęć (choć sama suknie mam białą, ale to już inna historia ;) )

sierpniowajulka

Kasiu, jeżeli koniecznie masz mieć kokardkę, to weź Lornę. Do Liporio kokardka nie pasuje.

[ Dodano: 24-01-2008, 14:24 ]
Cytat: "ze_nitka"Ok, wygląda pięknie, ale nie będzie wyglądać pięknie jeśli nie będzie się w niej dobrze czuć
tak niestety jest...

Louve

Podążając za myślą sierpniowejjulki - może jednak Nalon - łączy cechy Liporio i Lorny   :-P

mika

Cytat: "Louve"Nalon - łączy cechy Liporio i Lorny

nalon nie łączy w sobie żadnej cechy Liporio :-P  poza tym że obie są z koronki i obie mają tren

mayagaramond

Cytat: "sierpniowajulka"ze_nitka napisał/a:   
Ok, wygląda pięknie, ale nie będzie wyglądać pięknie jeśli nie będzie się w niej dobrze czuć   

tak niestety jest...

I ja sie pod ta mysla podpisuje. I w Lornie i w Liporio wygladasz pieknie. Zreszta nigdzie nie jest powiedziana, ze WOW powie sie tylko przy jednej kiecce. Na korzysc Liporio przemawia do mnie fakt, ze jest troche "inna" (w pozytywnym znaczeniu). Lorne sama przymierzalam i gdyby nie durna pani w Madonnie to bym ja kupila.

Kokardka do Liporio tez mi sie nie widzi - na zdjeciu material kokardki i koronki za bardzo sie roznia i koronka jakos przerywa linie sukni.

Cytat: "ze_nitka"daj sobie ze 3 dni totalnego luzu od sukienek, nie oglądaj, nie rozmawiaj na ich temat. Potem przymierz jeszcze raz i ostatecznie zdecyduj.

I tu tez zgodze sie z ze_nitka.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zuzia

Cytat: "mayagaramond"Lorne sama przymierzalam i gdyby nie durna pani w Madonnie to bym ja kupila.
?????

Louve

Moim zdaniem, Nalon ma cechy Liporio - boski tren i koronka oraz suknia sprawia równie bajkowe wrażenie!

asia407

Kasia, jezeli chcesz kokardke, to kupuj Lorne. Nie dokladaj jej do Liporio, ona jest w zupelnie innym stylu, bardziej "dostojna", moim zdaniem super do slubu w pieknej katedrze czy palacyku. Lorna to taki styl dziewczecy, troche zwiewny.
I bynajmniej nie krytykuje kokardek, sama zamowilam Lorne. Wszystko zalezy, co pasuje do twojego typu urody i planow slubno-weselnych.
Najlepiej wygladasz wlasnie w Lornie i Liporio, ale bez wprowadzanych zmian. Trudno powiedziec w ktorej lepiej. Dlatego wybierz te, w ktorej lepiej sie czujesz. Ktorej bys nie wybrala, bedziesz wygladac zjawiskowo.
A liporio sama w sobie jest brdzo udanym modelem...

mayagaramond

Cytat: "zuzia"mayagaramond napisał/a:   
Lorne sama przymierzalam i gdyby nie durna pani w Madonnie to bym ja kupila.   

?????

Szukalam sukni w marcu jak bylam w Wawie. Spodobaly mi sie Lorna i Rene. Lorna byla tylko w Madonnie, a ja potrzebowalam od pani konkretna odpowiedz na konkretne pytanie - czy da rada zamowic sukienke do maja, gdy ja bede znow w Wawie. Nie wiedziala, a co lepsze, powiedziala, ze nie bedzie dzwonic i zawracac glowy (sic), bo ja sie musze najpierw zdecydowac! Jak mam sie zdecydowac, skoro nie wiem czy sukienka przyjdzie w czas. Nie chcialam ryzykowac kolejnego wyjazdu do wawy, wiec kupilam Rene w Mloda i Moda. Ktora mi sie w zasadzie od poczatku podobala, a na Lorne trafilam przypadkiem.

Troche Ci zasmiecialam watek Kasia, przepraszam :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zuzia

Cytat: "asia407"Kasia, jezeli chcesz kokardke, to kupuj Lorne. Nie dokladaj jej do Liporio, ona jest w zupelnie innym stylu, bardziej "dostojna", moim zdaniem super do slubu w pieknej katedrze czy palacyku. Lorna to taki styl dziewczecy, troche zwiewny.
i tu się zgodzę. Bo dołożenie kokardki do liporio to...... psucie sukienki.To nie ten styl i nie ta koronka, żeby kokardka pasowała.
Wiem, że lorna droższa ale jeżeli bardzo zależy ci na kokardce i odcięciu pod biustem to ja bym odżałowała. Chyba, ze znajdziesz gdzieś używaną i zrobią ci ją w Madonnie (tak jak mówiła Mika).

golinda

Cytat: "mika9983"pięknie isę prezentuje właśnie w tym kolorze i wcale kasi nie postarza - ona jest po prostu mega elegancka

no tak, Kaśka ma pewnie z 35 lat, więc MUSI się odmładzać  :mrgreen:

mika

Cytat: "golinda"no tak, Kaśka ma pewnie z 35 lat, więc MUSI się odmładzać  

a w tym kolorze w ogóle wygląda na 50 ;-)

golinda

Cytat: "mika9983"
Cytat: "golinda"no tak, Kaśka ma pewnie z 35 lat, więc MUSI się odmładzać  

a w tym kolorze w ogóle wygląda na 50 ;-)

ja dałabym z 51

dr_chaos

To jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze - Kasiu wyglądasz przepięknie w liporio!!! sądzę, że nawet jak zamówisz białą, to nic nie straci na urodzie. Podobnie jak dziewczyny, jestem na nie w kwestii doszywania do niej kokardki, dużo na tym traci sama suknia i twoja sylwetka. W lornie tez wyglądasz ładnie, ale liporio biję ją na głowę.
(i jeszcze moja ciekawość nie daje mi spokoju - ile kosztuje liporio??)

mika

Cytat: "dr_chaos"(i jeszcze moja ciekawość nie daje mi spokoju - ile kosztuje liporio??)

z tego co pamiętam to 2600 :roll:

Agaaa

Cytat: "mika9983"z tego co pamiętam to 2600  

ale nowa czy taka salonowa?