Spowiedź dla wrocławianek i opolanek - polecam

Zaczęty przez inkageo, 11 Sie 2007, 19:53:15

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Uffff....
Wróciliśmy właśnie z pierwszej spowiedzi w Oławie i szczerze polecam:) Szybko, sprawnie i w miłej atmosferze:) My byliśmy kwadrans przed sobotnią mszą o 18.
Spowiadaliśmy się u dwóch różnych księży i obaj byli bardzo mili.
Zresztą kto był na naukach w Oławie to ich poznał :)
Imagine there is no hate

dzidzia101

Inka, byliscie w Kosciele sw.Piotra i Pawla? A kiedy byliscie tam na naukach? Bo my pod koniec maja. Ksieza faktycznie fajni :mrgreen:  
Chociaz mialam tam mala przeprawe z ksiedzem, jak chcialam sie wyspowiadac przed pogrzebem babci ale w koncu rozgrzeszenie dal...
A jak spowiedz "juz przedslubna" to moze nie robia problemow; w koncu "grzesznicy" chca sie nawrocic... My sie chyba tez tam wybierzemy...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Tak św. Piotra i Pawła. Na naukach byliśmy dawno, we wrześnie 2006 :)
Imagine there is no hate

tiliam

Inka,

dostaliście rozgrzeszenie?
słyszałam, że jak się mieszka razem przed slubem, to często się go nie dostaje..
zalezy na jakiego księdza się trafi - czy Wasz zadawał niedyskretne pytania?
albo czy wy sami z siebie mówiliście ze mieszkacie razem.. ?
co na to ksiądz?

ps. wybacz, ze ja tez niedyskretna  :oops:

inkageo

O nic nie pytał :) Ja powiedziałam, że na studiach mieszkaliśmy osobno, a teraz razem w domu rodziców. Miałam powiedzieć, że planujemy post do ślubu, ale zapomniałam ;) Narzeczony zamiast nagany dostał gratulacje i życzenia :) Oboje dostaliśmy rozgrzeszenie :)
Imagine there is no hate

tiliam

tak z mojej wrodzonej wćsibskości-  :-P  mieszkacie u Twoich czy jego rodziców?:)

ps. widziałam, że coś remontujecie (zamieszczałaś zdjęcia)  :->

inkageo

U moich, mama jest chora, więc staramy się żeby zawsze ktoś był w domu :)
Imagine there is no hate

mary

Inka, a co ksiądz powiedział na ten czas od ostatniej spowiedzi? Już kiedyś pisałam, że mój N ma podobna przerwę na koncie i sie tym stresuje nie mało. Ksiądz się burzył jak usłyszał kiedy była ostatnia spowiedź?

inkageo

Ksiądz przemówił dopiero jak zadawał mi pokutę ;) Nic nie powiedział o długiej przerwie w spowiedzi. Ja wytłumaczyłam dlaczego nie przystępowałam do spowiedzi - dopóki nie planowaliśmy ślubu, nie miałam koniecznego postanowienia poprawy.. Przyjął widocznie ten argument :)
Imagine there is no hate

mary

aha! Faktycznie jest to porządne wytłumaczenie. Mam nadzieję, że nam też tak gładko pójdzie, w swoim czasie  :)