Skład kosmetyków, czyli zło w drogerii ;)

Zaczęty przez errata, 19 Wrz 2016, 21:33:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

to wspólczuje. Ja miałam takie fatalne doswiadczenia z etiaxilem. Antidral okazał się łagodniejszy dla mnie, choc na poczatku zdarzało sie, ze budziłam sie w nocy i musiałam umyć :/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malutenka

wrobelek0403

a jeszcze plusem tych antidrali jest, ze wreszcie nie robią się zółte plamy na jasnych bluzkach :) tylko raz na pol roku musze wywalić koszulkę, w ktorej sypiam po aplikacji, robią się dziury ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

Cytat: malutenka w 07 Paź 2016, 10:27:20
Ja w ogóle z tych blokerów nic,piecze i podrażnia za bardzo, ale znalazłam ideał wśród antyperspirantów http://www.rossmann.pl/Produkt/Aquaselin-Sensitive-antyperspirant-przeciw-silnej-potliwosci-dla-kobiet-50-ml,322778,7200
to jest w kulce? do codziennego użytku?

Kasia

na mnie działa zwykła nivea w kulce ;) teraz najlepiej działa.
Uwielbiałam gilletty w sztyfcie, takie żelowe ale je wycofali wiele lat temu :(

golinda

Kasia

Cytat: golinda w 07 Paź 2016, 10:47:34
nie, to też bloker

to musze wypróbować, na mnie co prawda zwykle kulki działają ale fajnie byłoby używać czegoś z mniejszą częstotliwością.

golinda

jak ktoś ma poważny problem z poceniem, to najlepiej zrobić sobie botox

ziuta

ej, ale ja nie testuję dezodorantów bez zawartości aluminium ze względu na ekologię, hello! ;)
eliminacja aluminium wynika u mnie wyłącznie z jego potencjalnych powiązań z rakiem piersi, podobno kolejne badania wykazują, że akumulacja aluminium może mieć związek z procesami nowotworowymi
pierwszy z brzegu link z googla: http://biotechnologia.pl/kosmetologia/artykuly/aluminium-w-antyperspirantach-wzbudza-coraz-wiecej-watpliwosci,1120

calla

ziuta, mnie temat aluminium tez ostatnio zainteresował. Np. warzywa w puszce. Co zrobić? Pomidory (sos) mogę kupić w szkle. Ale już sztuki pomidorów są tylko w puszce. Mogę ewentualnie użyć świeżych, ale w zimie to one smakują, a właściwie nie smakują. Poza tym jest jeszcze kukurydza, fasola. Te kupuje rzadko, ale jednak.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

wrobelek0403

wrobelek0403

ok, tak tylko pytam, czy musze w miedzyczasie dokupić pomadke ochronną, bo mi sie skonczyła.

Angie

Używam jakiś czas to czarne mydło z nacomi i jest bardzo dobre na tłustą cerę.

wrobelek0403

a ja kupiłam krem do twarzy evree z tej serii co olejek rózany.

http://evree.eu/produkt/magic-rose/

na razie jestem zadowolona, ma dziwną konsystencję - jak masło niedawno wyjęte z lodówki, ale mimo to ładnie się rozsmarowuje, wchłania, no i pieknie pachnie :D

inkageo

Dzięki za opinię! Planuję go przetestować :)

Na razie pałam wielką miłością do Alterry i wykupiłam prawie całą serię.
Vianek/sylveco mi nie pasuje głównie ze względu na dziwny zapach, taki jakiś plastikowy, tylko do demakijażu jeszcze używam.
A próbki kremów okazały się bardzo dziwne. Użyłam kremu z rokitnikiem, on jest bardzo intensywnie żółty..no i miałam żółtą twarz. Musiała go zmyć.
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo, ja kupiłam w ramach testów zel pod prysznic Alterry, smieszny troche, nie pieni się. No ale pod prysznicem mi to nie przeszkadza. I chyba rzeczywiscie mam mniejszą potrzebe balsamowania sie po kąpieli, już mnie tak skóra nie swedzi po myciu.

Poza tym kupiłam pomaranczowy i pieknie pachnie :)

inkageo

On jest jak jogurt, nie?
Ale dla mnie pieni się wystarczająco do ogolenia nóg, czyli nie jest źle.
Przetestuj balsam z granatem :)
Imagine there is no hate

malutenka

Cytat: golinda w 07 Paź 2016, 10:49:30
jak ktoś ma poważny problem z poceniem, to najlepiej zrobić sobie botox
za duża powierzchnia ciała do robienia botoxu niestety... na dłonie może kiedyś
Cytat: Kasia w 07 Paź 2016, 10:46:39
to jest w kulce? do codziennego użytku?

ja tego używam codziennie, nie piecze jak zwykłe blokery

wrobelek0403

malutenka

A z różanego olejku nadal jestem zadowolona, nie zrobił nic złego twarzy po już długim czasie nakładania 1x dziennie.
Tymczasem idzie do mnie jakiś hicior internetowy pomagający włosom rosnąć http://alilove.pl/olejek-andrea-na-porost-i-wzmocnienie-wlosow/ a ja łasa jestem na cudowności do włosów strasznie.

suegro

malutenka, a masz jakaś cudowność na suchość włosów?
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

inkageo

Ja z różanego też jestem zadowolona, na noc używam.
Imagine there is no hate

malutenka

Cytat: suegro w 02 Lis 2016, 21:25:56
malutenka, a masz jakaś cudowność na suchość włosów?
na wilgotne włosy jakąś odzywkę/maskę (nie musi być cud, są takie małe słoiczki Kallosa, a robią fajną bazę)zmieszaną z olejem migdałowym np. firmy Vatika, na to czepek taki plastikowy, zawinąć w ciepły ręcznik i zapomnieć, że się to ma na głowie przez jakiś czas. Końce zabezpieczać czymś z silikonami typu jedwab i poza odżywką spłukiwaną pod prysznicem używać też takiej bez spłukiwania.

rubin04