wróbelek -zdjecia z próbnej fryzury: str. 35

Zaczęty przez wrobelek0403, 14 Gru 2007, 21:52:06

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aja

ja tam dalej za gorsetem ze zdjęcia nr.2  reszta jakoś mi sie nie podoba

mayagaramond

A nie myslalas o stylizacji? Samochod to oldtimer, fajnie byloby miec i sukienke w tym stylu.  Tu kilka sukienek wieczorowych z lat 30.:

http://www.vpll.org/catalog/index.php?cPath=25_27_22

http://www.return2style.de/illuf.htm
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Cytat: "mayagaramond"A nie myslalas o stylizacji? Samochod to oldtimer, fajnie byloby miec i sukienke w tym stylu.  Tu kilka sukienek wieczorowych z lat 30.:

maya, w sumie, to nie myslalam :)

sukienki sa b. ladne, ale niestety dla dziewczyny o idealnej talii i plaskim brzuchu, a ja do takich nie naleze  :-/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: "wrobelek0403"sukienki sa b. ladne, ale niestety dla dziewczyny o idealnej talii i plaskim brzuchu, a ja do takich nie naleze :-/

Biorac pod uwage forumowe lamentacje na temat figury, pewnei przesadzasz  ;-) :)  :)

Ale zawsze mozna zalozyc pod spod wyszczuplajacy gorset itp. Pamietasz Bridget Jones w II czesci i jej zolta sukienke? :)  :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Kiedyś spodobała mi się taka czerwona stylizacja, bordo jakoś do mnie nie przemawia..
Imagine there is no hate

marax

hmmmm super coraz bardziej mi sie ta czerwien zaczyna podobac

mary

Do mnie w ogóle nie przemawiają suknie w mocnych kolorach, ani dwukolorowe. Może lepiej jasna a dodatki bordo, względnie czerwień?

konwalia

Ja mam suknie Cymbeline i bardzo lubię te suknie.
Ja jeśli już poszłabym w czerwień, nie dwukolor.
Np:
http://allegro.pl/item283489074_suknia_cymbeline_uzywana.html

[ Dodano: 15-12-2007, 18:40 ]
Albo :

Taką łososiową suknię miała swego czasu żona poznańskiego rapera :lol:

marax

hmmm ja w podobnej bylam na maturalnym balu swoja droga swietne zdjecie jeden lapy trzyma w kieszeni maz sie garbii krawat mu gdzies wisi no i wogle garnitur to mu dobieral chyba jakis slepy krawiec pomylil sie chyba o 5 rozmiarow :mrgreen: chdozi mi o to z allegro

[ Dodano: 15-12-2007, 19:10 ]
suknia rapera bardzo ladna

mary

maraxela, cóż za trafne spostrzeżenia ;) Podzielam :)

Kata

Też uważam, że dwukolorowa suknia biało-bordowa to nie jest to, biała lub ecru z bordowymi akcentami tak, bo wtedy bardziej będzie widać Ciebie, a nie kolor sukienki.
Pozdrawiam

Kata

wrobelek0403

dzieki za wszystkie rady, jutro ide na mierzenie i zobaczymy co z tego wyniknie :) moze uda mi sie ukradkiem zrobic jakies zdjecie w przymierzalni ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

granatowo-biała suknia prezentowana przez zwierzątko kiedyś bardzo mi się podobała (była na wystawie w Madonnie na Wilczej), na żywo wyglądała też super

połączenia biały+bordo są dla mnie straszne i były modne ładne kilka lat temu

gdziezby

Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona.

aniak1211

Suknia ladna,ale ta modelka...anoreksja :mrgreen:
Kwiaty piekne

wrobelek0403

talula, a co to za suknia????

golinda, to jest ładne, co sie komu podoba  ;-)

Cytat: "aniak1211"Suknia ladna,ale ta modelka...anoreksja :mrgreen:
Kwiaty piekne

trafna uwaga  :-D A mnie do anoreksji baaaaardzo daleko, suknie z "epoki" odpadaja, niestety.

golinda

Cytat: "wrobelek0403"golinda, to jest ładne, co sie komu podoba

teoretycznie tylko

mayagaramond

Cytat: "golinda"wrobelek0403 napisał/a:   
golinda, to jest ładne, co sie komu podoba

teoretycznie tylko

A praktycznie? Jakos kodeks wydali z wyszczegolnieniem, co sie moze podobac a co nie?

vobi

Cytat: "mayagaramond"A praktycznie? Jakos kodeks wydali z wyszczegolnieniem, co sie moze podobac a co nie?

Jesli ktos jest czlonkiem PiS-u to musi miec akceptacje Prezesa  :mrgreen:
W kazdym innym wypadku - jak to juz starozytni mowili - de gustibus non est disputandum!

Kasia

Cytat: "vobi"de gustibus non est disputandum

he he
to taki dyplomatyczny wybieg :)

vobi

Kasia, o tak, bardzo dyplomatyczny, mozna go uzyc zarowno zamiast "wygladasz jak wiejska dziwka", jak i w zastepstwie "odwal sie, mi sie podoba"  :-P

Kasia

vobi

wrobelek0403, mysle ze najpierw musisz pozwiedzac salony, zobaczyc co w ogole jest i poprzymierzac. Moze sie na przyklad okazac, ze choc na zdjeciu podobaja Ci sie dwukolorowe, to w realu nie czujesz sie w nich dobrze.
Wydaje mi sie ze jednokolorowa suknia plus kolorowe dodatki bedzie lepszym rozwiazaniem, bo:
- wiekszy wybor sukienek
- latwiej cos wykombinowac jesli chodzi o dodatki
- trzy nie pamietam ale cos mi jeszcze chodzilo po glowie ;)

wrobelek0403

czesc laski,

melduje posłusznie, ze dokonałam pierwszych przymiarek. Na razie tylko w kolorze ecru. Z czerwonym nie bylo, a w capuccino wygladałam mdło.

Mierzyłam jeszcze tę suknię ze zdjecia załączonego, tez wygladała swietnie, ale zapomnialam pstryknac zdjecie.

Po przymierzeniu kilkunastu kiecek wnioski sa jednoznaczne: suknia na pewno jednoczesciowa, raczej bez zadnych ramiaczek (tu pełne zaskoczenie, bo myslałam, ze lepiej bedzie na ramiaczkach lub nawet z rekawkami) i z niezbyt szeroką spódnicą.

Co do koloru, to sie jeszcze zobaczy  ;-)

Efekt ponizej w linku (prosze nie patrzec na moje miny, kolezanka sie pospieszyla ze zdjeciem :) )

[ Dodano: 17-12-2007, 22:35 ]
Cytat: vobiKasia, o tak, bardzo dyplomatyczny, mozna go uzyc zarowno zamiast "wygladasz jak wiejska dziwka", jak i w zastepstwie "odwal sie, mi sie podoba"  :-P

hahahahah :) doskonały komentarz. Ale ja raczej skłaniam sie ku lagodniejszemu tłumaczeniu "dzieki za komentarz, jest niezwykle cenny, niemniej jednak i tak zrobie jak uznam za stosowane" :D