wróbelek -zdjecia z próbnej fryzury: str. 35

Zaczęty przez wrobelek0403, 14 Gru 2007, 21:52:06

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vobi

Cytat: "wrobelek0403"zupelnie niespodziewanie znalazłam dziś SWOJA SUKNIE  
wrobelek0403, swietnie! Na zdjeciu suknia wyglada naprawde ciekawie (i oryginalnie - przyznam ze nigdy takiej nie widzialam). A jesli Tobie sie tak spodobala ze natychmiast zdecydowalas o wyborze - to najwazniejsze. Licze na zdjecia z przymiarki :)

wrobelek0403

Cytat: "gioseppe"
Cytat: "wrobelek0403"
gioseppe, taki, tylko ze w naturze ten róż jest zszarzały, bardziej srebrzysty (chiński???), a nie taki majtkowy.

Tak sobie mysle, ze to tego będą pasować różowe kryształy, a może cos bardziej kontrastowego????
uff :) wolalam zapytac bo duzo zalezy od ustawien monitora
slicnza suknia
wstega jest piekna
warto by bylo w ten sposob zakryc łodygi w bukiecie - owiazac je wstazka tego koloru

a jesli chodzi o krysztalki to moze odrobine ciemniejsze? lubisz kolor fuksje?

z tą wstążką to b. dobry pomysł, dzieki.

fuksja, fuksja... chodzi o cos takiego:
http://www.3-form.com/materials-varia-woven_color-fuchsia.php
czy takiego:
http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/5,53660,4496282.html

kolor ogólnie ładny, ale to chyba zależy jak się będzie bizuteria/bukiet prezentować...
No i muszę jakoś ubrać M, a on chyba padnie, jak mu zaproponuje coś takiego  :mrgreen:

a może coś takiego?
http://agatalysak.sklepyfirmowe.pl/opis/149539/jagodowe-lody.html
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

Gratuluję decyzji :)
Jak już pójdziesz zamówić to koniecznie uracz nas fotkami. Twojej sukni chyba to forum  jeszcze nie widziało :)

salsa

Cytat: "wrobelek0403"salsa, jeszcze nie zamowilam, bo nie mialam przy sobie pieniazkow, a trzeba od razu zapłacic polowe.

Ide wtorek-sroda :)
szkoda, ze nie masz fotek z przymiarki:) ale suknia bardzo mi się podoba, różowe akcenty bedą świetnie współgrały:)

[ Dodano: 27-01-2008, 14:28 ]
wrobelek0403, fuksja , taka klasyczna, to juz bardziej to: http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/5,53660,4496282.html?i=6

bedzie dobre, byleby nie za mocno, bo wtedy przy Twojej delikatnej urodzie wyjdzie tak... nie uzyje tu słowa które mam na myśli, bo znowu będzie;).... co za dużo to nie zdrowo:):) umiar jest najlepszy:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Cytat: "salsa"

bedzie dobre, byleby nie za mocno, bo wtedy przy Twojej delikatnej urodzie wyjdzie tak... nie uzyje tu słowa które mam na myśli, bo znowu będzie;).... co za dużo to nie zdrowo:):) umiar jest najlepszy:)

salsa, nie wiem jaką wizję ma gioseppe, ale ta fuksja to tylko do kolczyków i bransoletki (naszyjnika nie planuje z uwagi na dekolt).

Bukiet chyba ecru z wstążka jak w sukni.

Wtedy M do swojego surdutu w kolorze stalowym lub grafitowym miałby koszuje ecru i krawat pod kolor wstązki.
Ech, jak to sobie wyobrazic??? :-D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

Cytat: "wrobelek0403"Ech, jak to sobie wyobrazic??? :-D
namalować:) w ramach odskoczni od nauki:):)

pamietaj tylko, ze fuksja to trudny kolor, róż zresztą tez i krawat w tym kolorze nie do kazdego faceta bedzie pasował. jesli Twoj męzczyzna ma blada karnację z tendencją np do rumieńców (nie wiem, nie widziałam) to taki kolor odpada. Odpadają tez czerwienie, żółcie czy pomarańcze
jesli ma cerę bardziej oliwkową, to krawat w kolorze wstążki będzie pasował

jesli mocniejszy akcent w kolczykach to tylko tam:P

golinda

Cytat: "wrobelek0403"Bukiet chyba ecru z wstążka jak w sukni.

a może odwrotnie - kwiaty w kolorze wstążki (nawet z różnym nasyceniem koloru) a wstążka ecru?
bo bukiet ecru to chyba za mdły

gioseppe

ciezko doradzac odcienie przez internet bo monitory znieksztalcaj :(
u mnie ten wydaje sie ok
ale nie moze byc jaskrawy
piszac fuksja mam na mysli ciemny roz, z lekką nutką czerwonego wina ;)

[ Dodano: 27-01-2008, 14:58 ]
ok, zmykam
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

salsa

Cytat: "golinda"a może odwrotnie - kwiaty w kolorze wstążki (nawet z różnym nasyceniem koloru) a wstążka ecru?
bo bukiet ecru to chyba za mdły
świetny pomysł:)

ze_nitka

Cytat: "salsa"Twoj męzczyzna ma blada karnację z tendencją np do rumieńców
Jakie kolory do takiego będą pasować?
(przepraszam Wróbelka za śmiecenie :) )

salsa

Cytat: "ze_nitka"salsa napisał/a:   
Twoj męzczyzna ma blada karnację z tendencją np do rumieńców   

Jakie kolory do takiego będą pasować?
wiesz, to troche jak z kobietą:) jesli dziewczyna z blada ale różowawą  cerą, ze skłonnościami do rumieńców lu  naczynek, czy zwykłej potliwości skóry założy w okolicy twarzy cos np czerwonego czy różowego to "wyciągnie" ze swojej twarzy te wsyztskie kolory
bo jest tez rodzaj bladej cery ale takiej "zimnej" wtedy zimna czerwień pasuje

np. do cery ziemistej nie pasuje zielony, żółć itp

ja bym  takiemu blado-różowemu mężczyźnie założyła taki krawat, który nie zrobi z niego świnki pigi (żartobliwie piszę ;) )
poszłabym w jakieś chłodne odcienie, delikatna zimna zieleń, błękit, może wanilia, może odcienie delikatnego morskiego - coś co go "ochłodzi" na twarzy
dobre bedą kolory ziemi, czekolada z jasny (np ecru) zgaszone (ale zgaszone) pomarańcze pomieszane z czymś stosnowanym
-po prostu zastosowałabym te same zasady co przy kobiecie

wrobelek0403

Cytat: "dodaa84"wrobelek, a bukiet musi być koniecznie jednokolorowy? nie możesz pomieszać kwiatów, białych/ecru i różowych pod kolor wstążki? ja miałam taki bukiet biało - różowy z róż, frezji i eustomy
[/b]

nie musi być jednolity, moze być ecru-róż-fuksja  :-D na razie to tytlko przymiarki :)

[ Dodano: 27-01-2008, 16:18 ]
Cytat: "gioseppe"
ale nie moze byc jaskrawy
piszac fuksja mam na mysli ciemny roz, z lekką nutką czerwonego wina ;)

dzieki wielkie, to znaczy ze myslimy o zlizonym kolorze, jaskrawosci odpadaja :)

[ Dodano: 27-01-2008, 16:32 ]
Cytat: "salsa"wiesz, to troche jak z kobietą:) jesli dziewczyna z blada ale różowawą  cerą, ze skłonnościami do rumieńców lu  naczynek, czy zwykłej potliwości skóry założy w okolicy twarzy cos np czerwonego czy różowego to "wyciągnie" ze swojej twarzy te wsyztskie kolory
bo jest tez rodzaj bladej cery ale takiej "zimnej" wtedy zimna czerwień pasuje

hmmm, no ja mam skłonność do zaczerwienien, i M tez. To chyba ta fuksja nie bedzie dobrym rozwiazaniem....
No chyba ze sie przyjmie, ze w sierpniu bedziemy opaleni na twarzy i zaczerwienien nie bedzie widac.

tachogti

Mysle ze ecru bedzie za blade i "zginie w tlumie" ;) ale roz i to zblizony do kolorow sukni bedzie cudny  :mrgreen: pasowalby jeszcze taki odcien jak miala mayagaramond kwiatow, ale jak sie boisz ze bedziesz przy tym trupio i w centki wygladac to lepiej odpuscic  ;-)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mayagaramond

Cytat: "tachogti"jak miala mayagaramond kwiatow,

Tu we wlosach:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a2da8fbcd9c0dfc7.html

Tu w lapie:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b9877c4596d8534.html

Zaproszenie tez mielismy w tym kolorze:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/755a04894c9b8866.html

Aha, jak widac mlody nie mial amarantowego krawatu. Nie chcial, zmuszac go nie bede, zreszty blondyn z rozowym krawatem? Mial czarny, waski krawat. Kwiatka w butonierce tez nie chcial.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

mayagaramond, Twój mąz ma włosy chyba dłuższe od Ciebie:)

wrobelek0403

Cytat: "tachogti"Mysle ze ecru bedzie za blade i "zginie w tlumie" ;) ale roz i to zblizony do kolorow sukni bedzie cudny  :mrgreen: pasowalby jeszcze taki odcien jak miala mayagaramond kwiatow, ale jak sie boisz ze bedziesz przy tym trupio i w centki wygladac to lepiej odpuscic  ;-)

tagochi, gerbery mayi są ładne, ale ja za nimi nie przepadam ogolnie.

spodobał mi sie bukiet-kulka, ktory wkleiła mika w watku Kasi :)
http://strefaslubna.pl/forum/viewtopic.php?t=1053&start=500

ewentualnie są róże, ktore mają podobny do szarfy kolor przygaszonego rozu, też mi sie podobaja.

Na razie przegladam bukiety i sie zastanawiam :) Ale jednoczesnie musze to zgrac z bizuteria i jakos z sukienkami druhen  ;-)

[ Dodano: 28-01-2008, 19:24 ]
Cytat: "mayagaramond"

Aha, jak widac mlody nie mial amarantowego krawatu. Nie chcial, zmuszac go nie bede, zreszty blondyn z rozowym krawatem? Mial czarny, waski krawat. Kwiatka w butonierce tez nie chcial.

pomysl wart przemyslenia, w koncu bedzie miec korsarza :) Co prawda czarny krawat nie koniecznie, ale nawet ecru pod kolor kamizelki bedzie super.

mika

Cytat: "wrobelek0403"spodobał mi sie bukiet-kulka, ktory wkleiła mika w watku Kasi  
http://strefaslubna.pl/fo...=1053&start=500

ewentualnie są róże, ktore mają podobny do szarfy kolor przygaszonego rozu, też mi sie podobaja.

Na razie przegladam bukiety i sie zastanawiam  Ale jednoczesnie musze to zgrac z bizuteria i jakos z sukienkami druhen

ja bym tą torebke zrobiła z tymi piwoniami i rózami na tej perłowej rączce i do tego dobrała perłową bransoletkę (np. taką jak ja miałam) i dlugie kolczyki z perełkami (np. takie jak ja miałam :mrgreen: )

wrobelek0403

Cytat: "mika9983"
ja bym tą torebke zrobiła z tymi piwoniami i rózami na tej perłowej rączce i do tego dobrała perłową bransoletkę (np. taką jak ja miałam) i dlugie kolczyki z perełkami (np. takie jak ja miałam :mrgreen: )

lepsze bedą krysztaly, bo na sukience sa :)

tachogti

wrobelek0403,  mnie chodzilo o kolor nie kwiatki i ze mayi w nim b. ladnie bylo :D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mayagaramond

Cytat: "salsa"mayagaramond, Twój mąz ma włosy chyba dłuższe od Ciebie:)

Teraz akurat mam dluzsze (zapuszczone, jak to powiedziala kiedys moja kumpela :mrgreen: ), ale pewnie niedlugo ciachne.

Cytat: "wrobelek0403"ale nawet ecru pod kolor kamizelki bedzie super.

Tak mial maz przyjaciolki, bardzo ladnie wygladal. Niestety, ale foty wkleic nie moge.

[ Dodano: 28-01-2008, 21:28 ]
Cytat: "tachogti"ze mayi w nim b. ladnie bylo :D

Dziekuje! Ja koniecznie chcialam jakis "konkretny" kolor.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Cytat: "tachogti"wrobelek0403,  mnie chodzilo o kolor nie kwiatki i ze mayi w nim b. ladnie bylo :D

a to sie nie zrozumialysmy :) myslalam, ze dla mnie taki bukiet.

Nie przecze, ze Mai bylo ładnie :D

gioseppe

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

tachogti

wrobelek0403, a moze pojdziesz w bialym sweterku do kwiaciarni z kims zaufanym i poprzykladasz sobie kwiatki w okolice twarzy w kolorach ktore Cie interesuja co? albo kupisz kilka pojedynczych i bedziesz przykladac w domu ?  :mrgreen: bo tu teoretyzowanie raczej sie nie sprawdzi  ;-)

wrobelek0403

gioseppe, co to jest, te drugie kwiaty???

Cytat: "tachogti"wrobelek0403, a moze pojdziesz w bialym sweterku do kwiaciarni z kims zaufanym i poprzykladasz sobie kwiatki w okolice twarzy w kolorach ktore Cie interesuja co? albo kupisz kilka pojedynczych i bedziesz przykladac w domu ?  :mrgreen: bo tu teoretyzowanie raczej sie nie sprawdzi  ;-)

tachochi, mysle, ze wybor koloru "do twarzy" dotyczy kolczykow - te sobie zawsze mogę zmierzyć w sklepie. Bukiet bede miec w rekach, wiec twarz sie nie bedzie w nich odbijac ;)

a ja dzis w kwiaciarni zobaczyłam takie frezje, bardzo mi sie spodobały.

tachogti

wrobelek0403, a do wlosow nie chcesz kwiatka? frezje maja przecudny kolor  :-D