filet z kurczaka z nadzieniem

Zaczęty przez golinda, 24 Lis 2013, 18:00:39

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

składniki:

filety z kurczaka
pomidory suszone z zalewy
prażony słonecznik
świeża bazylia
koncentrat pomidorowy

papirus do smażenia (ja kupuję ten z winiar)

filety naciąć wzdłuż, zrobić w nich kieszonki

pomidory suszone z zalewy zmiksować z prażonym słonecznikiem, bazylią i łyżką koncentratu pom.

pastą napełnić kieszonki
usmażyć w papirusie

pycha ;D

ja podawałam wczoraj z gotowanymi brokułami i mini marchewkami i do tego sałata: rukola, pomidory koktajlowe, oliwa, przyprawy, sos balsamiczny


aja


golinda


justynaaaa2

kupiłam dzisiaj te papirusy, może jutro zrobię, bo brzmi super :)

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 25 Lis 2013, 18:46:29
kupiłam dzisiaj te papirusy, może jutro zrobię, bo brzmi super :)

no i dietetyczne ;)

justynaaaa2

zrobiłam, zarąbiste  :thumbup:
tylko trochę zmodyfikowałam, bo nie bardzo mi szło nacinanie tych kieszonek, więc rozbiłam baaardzo cieniutko, posmarowałam połowę i przykryłam drugą częścią :)
i nie wiedziałam że w tym papirusie tak fajnie się smaży :)

magoo

golinda robiłam coś podobnego w poprzednią niedzielę
tylko zamiast koncentratu dałam fetę i oliwki
Twoje też fajnie wygląda, na drugi raz wypróbuję takie nadzienie

konwalia

A da się to zrobić np na patelni grillowej posmarowanej olejem?
Akurat papirusa nigdy nie kupowałam, bo w składzie ma tłuszcz utwardzony(sol przeżyje ;))

golinda

Cytat: konwalia w 27 Lis 2013, 11:12:12A da się to zrobić np na patelni grillowej posmarowanej olejem?

kurczak nie będzie taki soczysty

zwierzatko_mojej_mamy

konwalia te papirusy swietnie dzialaja, wlasnie na soczystosc - mysle, ze mozesz sprobowac na normalnym pergaminie naoliwionym to zrobic, tylko pytanie na ile to z kolei jest zdrowe ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

dla mnie niestety mają za duzo soli. :/ za słone mi sie zrobiło i ledwo zjadłam.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

Speobuje z pergaminem i oliwą w takim razie, najwyżej wyjdzie suche.  ;)

didi_loczek

konwalia pytając wujka gugla co to jest ten papirus z Winiar, trafiłam na takie coś. Babka mówi, że wyszło jej soczyste.
http://margarytka.blogspot.de/2012/08/kurczak-smazony-w-papirusie.html

Kasia

Cytat: didi_loczek w 27 Lis 2013, 12:44:18
konwalia pytając wujka gugla co to jest ten papirus z Winiar, trafiłam na takie coś. Babka mówi, że wyszło jej soczyste.
http://margarytka.blogspot.de/2012/08/kurczak-smazony-w-papirusie.html

pomysł fajny ale ten surowy filet strasznie "sparzony" - biały - nieapetyczny

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 27 Lis 2013, 12:14:42
dla mnie niestety mają za duzo soli. :/ za słone mi sie zrobiło i ledwo zjadłam.

tak, ja dlatego zawsze wysypuję większość tych przypraw :)

mobka

A ja robie coś podobnego w parowarze. Tylko ja robie z feta.