Bób po włosku

Zaczęty przez golinda, 21 Cze 2012, 08:55:46

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

suegro

golinda mnią mnią, malinowe, mnią mnią.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: suegro w 13 Lip 2012, 18:57:20
golinda mnią mnią, malinowe, mnią mnią.

to dla Ciebie malinowe niech zostaną ;)
ja uwielbiam te czerwone soczyste, z dużą ilością tego pomidorowego soku! twarde i nieduże :) mnią mnią mnią

suegro

golinda ja każde właściwie!
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

na pewno to zamiłowanie do pomidorów wynika z zapotrzebowania na potas, którego w organizmie brak z powodu pijaństwa lol

suegro

Już w podstawówce tak jadłam pomidory -to mnie stawia w złym świetle. :rotfl:
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

faktycznie w złym. mnie w tak samo złym.
odkąd pamiętam, wyjadałam gorące od słońca w babcinym ogrodzie ;)

zuzia

Cytat: suegro w 13 Lip 2012, 19:09:27
Już w podstawówce tak jadłam pomidory -to mnie stawia w złym świetle. :rotfl:
odczytaj to tak, że organizm zawczasu przygotowywal się do zwiększonego zapotrzebowania na potas :D

ziuta

na początek chciałam wyznać, że w całym swoim życiu nie jadłam bobu ;D
a teraz, po tym emocjonalno-kulinarnym obnażeniu się, chciałam zapytać o jakieś proporcje w tym przepisie
to znaczy ile tego bobu mam dać?

golinda

na dwie porcje wystarczy duża szklanka bobu

wrobelek0403

ja dałam duzo, ugotowałam cały woreczek, po obraniu i tak wychodzi połowa, wyszło pol na pol z makaronem.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ziuta

Cytat: golinda w 17 Lip 2012, 14:18:16
na dwie porcje wystarczy duża szklanka bobu
o mamo! a ja mam tego bobu cały wór lol
co ja zrobię z resztą, jak żyć? :D

wrobelek0403

ziuta to daj wiecej, ja bym mogła ten bob robic nawet bez makaronu, taki dobry :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ziuta

Cytat: wrobelek0403 w 17 Lip 2012, 15:09:39
ziuta to daj wiecej, ja bym mogła ten bob robic nawet bez makaronu, taki dobry :D
noo, tylko że ja jeszcze nie wiem czy dobry :D

golinda

Cytat: ziuta w 17 Lip 2012, 15:16:09
noo, tylko że ja jeszcze nie wiem czy dobry :D

nie dawaj więcej, bo ci zdominuje cały smak, a to bez sensu resztę wtedy robić :)

zuzia

zrobiłam, pyszne.
dałam sporo bobu, tak bardziej we wróbelkowych proporcjach :)

abkasia

Tak dobre jest,
Tez robilam :)

golinda

cieszę się, że wam smakuje ;D

zuzia

ja zaraz sobie dorobie na jutro do pracy :)

justynaaaa2

Cytat: zuzia w 12 Lip 2012, 13:22:20
justynaaaa2
jak ci to wyszło z zielonym pesto?
o dotarłam do pytania ale widzę że już nieaktualne ;D
wyszło bardzo dobre, ale pewnie z czerwonym też dobre :)

zosia2007

zrobilam w piatek, dobre bylo ale dla mnie troszke za mdle, chociaz moj R mowil ze dosc ostre ;)
ja zamiast szynki dalam chudengo boczku mocno podsmazonego

wrobelek0403

dzis zrobiłam z czerwonym :D jest jeszcze lepsze :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

znowu dziś popełniłam, miąąąąąą!

ziuta

a ja nadal nie... ciekawe czy ten mój bób jeszcze żyje ;D

iksa_nl

z bobu zrobilam paste za rada jo, smaczna :)
golindowego makaronu nie popelnilam jeszcze ze wzg. na brak pesto. No i chcialam zobaczyc jak wyglada ideal zanim przyrzadze ;)

ziuta

wreszcie udało mi się popełnić i muszę przyznać, że jest wyśmienite ;D parmezan i natka pietruszki idealnie dopełniają smaku
na pewno będę robić regularnie