Autor Wątek: niedoczynnosc tarczycy  (Przeczytany 75267 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

calla

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #275 dnia: 11 Maj 2016, 08:51:50 »
zuzia, możesz mieć wysokie przeciwciała, które powodują zaostrzenie choroby.
Ja bym szukała innego lekarza. Na grupie hashimoto, która Angie podawała, możesz zapytać kogo polecają w Warszawie.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj


Notice: Undefined variable: context in /home/users/strefaslubna/public_html/forum/Sources/LoadAds.php on line 145

salsa

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #276 dnia: 11 Maj 2016, 08:59:10 »
Zuzia, teraz to już nie mam takiego kontaktu z osobami w tematyce, wtedy z racji sytuacji małam kogo zapytać. Ale może na te fejsbukowej grupie ktoś kogos poleci? mam się zapytać?
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

martullek

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #277 dnia: 11 Maj 2016, 09:20:49 »
zuzia, ja mogę polecić Ci mojego lekarza, polecił mi go mój gin. moja siostra też teraz do niego poszła, bo się bardzo źle czuje. Nazywa się Wojciech Bik

ja jestem zadowolona z opieki w ciąży i poza ciążą

calla

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #278 dnia: 11 Maj 2016, 20:57:09 »
zuzia, na tej grupie hashimoto dziewczyny z Warszawy polecają dr. Marcin Żach (właśnie ktoś o to zapytał)

Angie

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #279 dnia: 17 Cze 2016, 10:47:17 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

aja

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #280 dnia: 16 Lut 2017, 15:58:09 »
Warszawianki macie namiary na godengo polecenia endo onkologa?

justynaaaa2

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #281 dnia: 28 Lip 2017, 10:17:51 »
.
« Ostatnia zmiana: 28 Lip 2017, 10:44:40 wysłana przez justynaaaa2 »
Głupie myśli ma każdy, ale mądry je przemilcza...
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

Angie

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #282 dnia: 12 Paź 2017, 13:45:28 »
Kurcze mojej Lenie wyszły przeciwciała atg Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Tsh i atpo w porządku, ale to chyba i tak już oznacza że ma chorą tarczycę Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

Angie

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #283 dnia: 12 Paź 2017, 13:53:37 »
211 przy normie do 115. Badania robię regularnie. Ostatnie miała rok temu i było ok.
 Przy cukrzycy hasimoto jest bardzo częste.  Z dwojga złego wolę to jak celiakię.  Aczkolwiek wyniku celiakii jeszcze nie mam.

errata

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #284 dnia: 12 Paź 2017, 14:38:45 »
Z tymi tarczycami u dzieci to kiepsko jest Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj Tez chyba muszę znowu dzieciakom przebadać.

zuzia

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #285 dnia: 12 Paź 2017, 19:56:05 »
Angie,
przytulam!

justynaaaa2

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #286 dnia: 12 Paź 2017, 21:38:52 »
Angie o kurcze, współczuję Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

Angie

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #287 dnia: 12 Paź 2017, 21:49:55 »
sprawdziłam kiedy ostatnio miała wyniki
niecały rok temu w grudniu 2016 roku
i wtedy to atg miała 35 przy normie do 115

jusia

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #288 dnia: 12 Paź 2017, 23:21:25 »
..
« Ostatnia zmiana: 05 Lis 2017, 00:25:05 wysłana przez jusia »
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

feeling.good

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #289 dnia: 11 Lut 2019, 17:26:17 »
Dziewczyny,

jesteście tu specjalistkami. Rzućcie proszę okiem na moje wyniki zanim lekarz się wypowie. Dziękuję

TSH 2,270 µIU/ml (0,270-4,200)
FT3  2,45   pg/ml (2,00 - 4,40)
FT4  0,95   ng/dl (0,93 - 1,70)

feeling.good

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #290 dnia: 19 Cze 2020, 18:30:09 »
Dziewczyny,
dziś badałam TSH, FT3 i FT4. Wygląda na to, że TSH mam za wysokie.

Zastanawiam się czy przed wizytą u lekarza nie byłoby dobrze zrobić jeszcze anty-TPO i anty-TG. Czy mogę to zrobić w osobnym badaniu? Chociaż by jutro.

callja

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #291 dnia: 19 Cze 2020, 20:39:39 »
Myślę, że możesz. W sobotę często działa laboratorium na Ziemowita, robią badania komercyjne, wynik jest bbbbb szybko (i na maila też, więc nie musisz jeździć ponownie).
Masz dobrego endokrynologa??

I ściskam solidarnie, biorę Euthyrox od marca, pierwsze opakowanie leków kupiłam w dniu ogłoszenia lockdownu Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj /

feeling.good

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #292 dnia: 19 Cze 2020, 21:24:09 »
Na razie mam poleconego przez znajomą. Możesz kogoś polecić?

sputnik

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #293 dnia: 19 Cze 2020, 22:23:00 »
A jakie masz TSH?
BABA Z CZERNICHOWA

callja

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #294 dnia: 19 Cze 2020, 22:40:42 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Na razie mam poleconego przez znajomą. Możesz kogoś polecić?
Tak, dr Justyna Kuliczkowska-Płaksej. Chodzi do niej moja studentka (hashimotka), moja pianistka, jej córka i ja. I jesteśmy zadowolone - konkretna, skupiona, cały czas się dokształca. Pamięta pacjentów!! Zawsze dostajesz od niej szczegółowy wypis, nawet po teleporadzie. Przyjmuje w Polimedzie na pl. Powstańców (Thespian), gdzieś na Kiełczowie (Luxmed?) i w klinikach.

A na Ziemowita spróbuj jutro rano po prostu podjechać (z dodzwonieniem różnie bywa), w czasie pandemii długo mieli zamknięte Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj Dobre jest to, że to jest laboratorium na miejscu, nie wożą materiału po Wrocławiu, tylko badają u siebie.
« Ostatnia zmiana: 19 Cze 2020, 22:41:59 wysłana przez callja »

feeling.good

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #295 dnia: 20 Cze 2020, 07:34:21 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
A jakie masz TSH?

TSH 3,33 FT3 2,90 FT4 1,13

callja, dziękuję. Zobaczę jak z terminami u Twojej lekarki.

calla

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #296 dnia: 20 Cze 2020, 11:47:16 »
feeling.good, zrob sobie pozostale badania. Lekarz zrobi do tego usg i bedzie wiadomo, czy przypadkiem nie masz Hashimoto.

feeling.good

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #297 dnia: 22 Cze 2020, 21:12:26 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
feeling.good, zrob sobie pozostale badania. Lekarz zrobi do tego usg i bedzie wiadomo, czy przypadkiem nie masz Hashimoto.

Hashimoto nie mam. Dostałam Euthyrox na 3 miesiące w najmniejszej dawce. Później kontrola.
Dziękuję dziewczyny Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

callja

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #298 dnia: 23 Cze 2020, 20:14:22 »
No to witam w klubie, mam tak samo, Co do dawki, to wedle zalecenia endokrynolog najniższą dawkę brałam przez tydzień, a potem przeszłam już na 50 mg. I taką opcję trzymam na razie. Teraz zrobiłam badania i i zobaczę, co zadecyduje lekarka. Ale wygląda na to, że teraz wszystko wróciło do widełek normy.

feeling.good

Odp: niedoczynnosc tarczycy
« Odpowiedź #299 dnia: 23 Cze 2020, 20:32:54 »
callja, a jaki wynik TSH miałaś za pierwszym razem?