TOM YUM GOONG SOUP

Zaczęty przez abkasia, 05 Lut 2012, 18:29:37

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sonja

Bardzo smaczna zupa  :daisy:
Chociaż moja wyszła ciut zbyt słona. Następnym razem dodam mniej sosu rybnego.

Justa, moim zdaniem wychodzą 2 spore obiadowe porcje.
Choć może to my dużo jemy  :blush:

abkasia

Justa tak dokladnie 4 gilizanki wody 3 i pol kostki drobiowej knor
wychodzi na 2 spore porcje

justynaaaa2

w końcu zrobiłam :) przepyszna  :thumbup:
właśnie zjadam ostatnią miseczkę, ale ostra mi wyszła, aż pali ;)

marax

Lidl ma tydzien tajski ze skladnikami musze w koncu zakupic i zrobic

abkasia

Cytat: maraxela w 20 Kwi 2012, 14:39:11
Lidl ma tydzien tajski ze skladnikami musze w koncu zakupic i zrobic
ja od 3 mies nie tykam takiego jedzenia....
ale jeszcze sobei odbije....
bo jest pyszna...

aja

#30
a sos rybny????
gdzie kupujecie? co to za sos dokładnie ?

Dodany tekst: 17 Sie 2012, 23:43:24

papryczke siekacie czy w całości???

zwierzatko_mojej_mamy

sos rybny to chyba juz wszedzie - nazywa sie to moje oyster souce - nie wiem, czy istnieje cos z ryba w nazwie, mozliwe ;) ale ja uzywam oyster ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Cytat: aja w 18 Sie 2012, 00:40:43a sos rybny?Huh?
gdzie kupujecie? co to za sos dokładnie ?
ja kupuje w kauflandzie, to jest wszedzie i nazywa sie sos rybny :)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

aja

grzyby się sieka??????????? te grzyby to są suszone???
czy w całości tak jak krewetki

uwaga będę robić zupe

gdzie jest Abkasia?
kto jeszcze robil zupę?

magoo

aja ja robiłam :)
i tak sos rybny, który daję, to fish souce (śmierdzi okrutnie przy gotowaniu ;))
grzyby kroję na mniejsze kawałki, bo tak nam bardziej pasuje i oprócz tych, które podała abkasia, daję jeszcze chińskie, takie czarne, bo lubię
no i robię z makaronem, ale bez mleka kokosowego
pierwszy raz zrobiłam z mlekiem, ale nam nie podeszło
a poza tym chciałam napisać, że mój małż zakochał się w tej zupie i praktycznie co dwa tygodnie ją robię :)

aja

#35
ale ja znalazłam tylko suszone grzyby? one są dobre ?

Dodany tekst: 18 Sie 2012, 19:04:32

gotowa
bałam się jej ale musze przyznać, że jest niezła :D
dodałam jednak mleczko kokosowe i mi osobiście z mleczkiem duzo lepiej smakuje

tylko te grzyby jakieś takie dziwne ... tzn. jeszcze go nie spróbowałam   - boję się go zjeść :D

Dodany tekst: 18 Sie 2012, 20:10:47

a chciałam dodać, że w Kuchniach Świata można kupić gotowy zestaw do tej zupy( i pewnie innych)
w pojemiczku jest trwa, liście, papryczki i coś blizej niezidentyfikowanego  :knuje:  zawiniętego w dodatkową folię?!

fajna, fajna
jestem miło zaskoczona
mi pewnie jeszcze bardzie posmakuje z makaronem :)
tylko te grzyby... dość twarde

jedyny minust tej zupy dla mnie to te kostki rosołowe ale jak ma być na szybko to czemu nie!

abkasia

#36
Wiec surowe grzybki sa wg mnie lepsze. Mozna je dostac  w tesco, choc wiadomo ze nie zawsze sa ;)
Suszone tez sa ok.
My tez kupujemy zestaw do zupy w kuchniach swiata.

Dodany tekst: 18 Sie 2012, 21:54:27

A suszone grzybki trzeba duxo dluzej gotowac

jestynka

mnie ta zupa dalej przeraża :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login