tarty NIE na słodko

Zaczęty przez golinda, 02 Paź 2011, 13:15:13

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

Cytat: golinda w 05 Paź 2011, 13:37:17
bo boczek to trzeba dawać ten z Morlin w plastrach :)


z lidla plastry pikok sa bardzo ok

rudasekawf

Cytat: golinda w 05 Paź 2011, 14:37:17bo boczek to trzeba dawać ten z Morlin w plastrach
ja dałam zwykły wędzony i było pyszne :) następny raz spróbuję z tym z morlin

katgoli

golinda Twoja tarta wyszla super i zniknela w mig - nawet nie udalo mi sie jej sprobowac na zimno  ;) :thankyou:

fasolka1980

Cytat: golinda w 05 Paź 2011, 20:32:57
moja mama dzisiaj zrobiła tartę ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami - extra! wcinam na zimno :)

P R Z E P I S proszę  :pray:

z proporcjami :)

salsa

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

fasolka1980

ech... no dooobra spróbuję

golinda - spox, przynies kiedys na jakieś spotkanie ;)

salsa - dzięki, chodziło mi własnie o ten "łącznik" czyli sos

ile to się piecze juz z nadzieniem?

fasolka1980

Cytat: golinda w 13 Paź 2011, 09:20:05
pewnie jakieś 15-20 minut, 180C :)


:beer:

a jajko tam dodajesz?

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"


mayagaramond

Cytat: dragonfly w 13 Paź 2011, 10:00:40
uwielbiam! robie (przewaznie jesienia i zima) odkad podalas ten przepis  :beer:

ciesze sie :beer: :beer:

Ja musze zrobic w przyszlym tygodniu do pracy... Chyba pijana bylam jak sie zgodzilam lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jo_miekka

eee, chyba tyle samo, co przy zwykłej tarcie, nie?

malybob

#61
O, to sie przy okazji podpytam - jakie formy do tarty polecacie? Czy silikonowa ma sens czy lepiej cos tradycyjnego typu szklo/ceramika?

jo_miekka

#62
silikonowe zawsze mają sens i do wszystkiego

ale co kto lubi, tak naprawdę może być i zwykła tortownica, na smak nie ma wpływu :D

malybob

Zastanawialam sie czy material wplywa na kruchosc czy cus... Ale skoro nie, to moze sie skusze na produkt lidlowy ;)

rudasekawf

Cytat: malybob w 14 Paź 2011, 22:55:34Czy silikonowa ma sens czy lepiej cos tradycyjnego typu szklo/ceramika
Ja mam metalową formę do tart i też jestem zadowolona, szczególnie, że kosztowała 8 zł w carrefourze, nie inwestowałam bo nie wiedziałam czy w ogóle lubię tarty, a teraz nie mam potrzeby kupowania innej

ddu

ja mam białą z ikei i jest git
i w poniedziałek zrobię w niej tartę z botwiną (dostałam dziś na targu) i szpinakiem
nie mogę się doczekać :D

zuzia

Cytat: ddu w 15 Paź 2011, 19:47:18
ja mam białą z ikei i jest git
i w poniedziałek zrobię w niej tartę z botwiną (dostałam dziś na targu) i szpinakiem
nie mogę się doczekać :D
na którą zapraszasz? lol

malybob

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20132919/
Takie cos macie?
A jak wyjmujecie z tego tarte, zeby jej nie pokruszyc/polamac? Czy olewacie ten aspekt? ;)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

malybob

#69
Jaka oszczednosc przy zmywaniu, jak wszyscy domownicy jedza z jednej formy :D
Zakladam, ze w takim razie po pokrojeniu potraficie ladnie wyjac kawalki nie masakrujac ich. Ja tak sobie nie ufam, wiec chyba postawie na silikon albo wyjmowane dno...

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: malybob w 16 Paź 2011, 02:23:36Jaka oszczednosc przy zmywaniu, jak wszyscy domownicy jedza z jednej formy
no oczywiscie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

malybob nalepeij wyjmuje sie tarte taką łopatką do tortów /ciast :)
ja mam formy do tarty w kamionki,metalową  i szklaną
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

rudasekawf

#72
Cytat: salsa w 16 Paź 2011, 10:07:38malybob nalepeij wyjmuje sie tarte taką łopatką do tortów /ciast
robię tak samo, ciasto jest na tyle "sztywne", że nie ma żadnego problemu. Po pokrojeniu w trójkąty nawet ręką można wyciągnąć i wszystko się trzyma.

konwalia

ja aktualnie piekę w tortownicy, bo formę stłukłam i też jest ok-ciasto jest na tyle sztywne, że można je wyjąć ostrożnie w całości

magoo

a ja mam formę z wyjmowanym spodem - uwielbiam ją i często używam też do ciast