Autor Wątek: Torty  (Przeczytany 40287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

Odp: Torty
« Odpowiedź #100 dnia: 25 Paź 2012, 20:06:21 »
Bezowa z sowy jest kostka hiszpańska, ma kawowy smak
I torty ala ta kostka tez robią, pychota.
Mieliśmy taki na ślubie, nie dość ze pyszny to jeszcze lekki czyli tańszy "wagowo"
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Może nie jestem doskonała, może Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj   ale doskonale sobie z tym radzę Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

aja

Odp: Torty
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Paź 2012, 20:20:35 »
Zróbcie tą bezę
boski krem patissiere, rbiłam ja na kolację dla 20 osób i wiekszosci bardzo smakowała
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

abkasia

Odp: Torty
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Paź 2012, 20:49:33 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
O jakim to przybytku mówisz??
chilli caffe ma rynku kolo pizzy hut

wrobelek0403

Odp: Torty
« Odpowiedź #103 dnia: 25 Paź 2012, 21:48:19 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
wróbel - ten z daktylami?  on jest taki słodki, że nieeeeeeeeeeeeee Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

wlasnie on Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj kupuje na wage i mam potem na 3 dni po kawałeczku, nie dosc ze pyszny to jeszcze ekonomiczny Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

bozena.dp

Odp: Torty
« Odpowiedź #104 dnia: 07 Sty 2013, 18:33:01 »
dziewczyny potrzebuje przepis na jakiś lekki dobry tort, koniecznie prosty w przygotowaniu, bo w życiu nie robiłam/piekłam tortu Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
potrzebuje przepis od a do z, czyli łącznie ze sprawdzonym przepisem na biszkopt Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

Strefa Ślubna

Odp: Torty
« Odpowiedź #104 dnia: 07 Sty 2013, 18:33:01 »

natka

Odp: Torty
« Odpowiedź #105 dnia: 07 Sty 2013, 19:16:41 »
bozena.dp zajrzyj na mojewypiek.com, tam znajdziesz przepisy. Ja z tej strony robie biszkopt rzucany :-) po upieczeniu zrzucam go na podłogę :-) a lekki to chyba jakiś tort z owocami i bita śmietaną
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

golinda

Odp: Torty
« Odpowiedź #106 dnia: 07 Sty 2013, 20:49:57 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
a lekki to chyba jakiś tort z owocami i bita śmietaną

sama bita śmietana się nie nadaje, jest za lekka i nie da się jej ładnie rozsmarować tak jak kremu
"Frankly my dear, I don't give a damn."
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

margareta

Odp: Torty
« Odpowiedź #107 dnia: 07 Sty 2013, 22:58:03 »
Ja polecam bezowy Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Jest pyszny. Ja kupuję do niego gotowe blaty bezowe.

mayagaramond

Odp: Torty
« Odpowiedź #108 dnia: 07 Sty 2013, 23:04:52 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
sama bita śmietana się nie nadaje, jest za lekka i nie da się jej ładnie rozsmarować tak jak kremu


da sie, tylko musisz dodac zelatyne albo sniezke.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

aniak1211

Odp: Torty
« Odpowiedź #109 dnia: 07 Sty 2013, 23:08:18 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

da sie, tylko musisz dodac zelatyne albo sniezke.
Zgadza sie,zawsze robie bita smietane z dodatkiem zelatyny,
mozna tez uzyc smietan fix czy jakos tak;)
Mozna tez do ubitej smietany dodac lekko stezona galaretke i wymieszac:)

Dla mnie lekki tort to bita smietana z owocami:)

Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
zajrzyj na mojewypiek.com, tam znajdziesz przepisy. Ja z tej strony robie biszkopt rzucany :-) po upieczeniu zrzucam go na podłogę :-)
Tez zaczelam rzucac biszkoptem:D

Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj    Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Kobiety i koty zawsze będą robić to,co chcą,a mężczyźni i ps

bozena.dp

Odp: Torty
« Odpowiedź #110 dnia: 07 Sty 2013, 23:19:53 »
a po co rzucacie tym biszkoptem?

aniak1211

Odp: Torty
« Odpowiedź #111 dnia: 07 Sty 2013, 23:27:13 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
a po co rzucacie tym biszkoptem?
Chyba nie opada wtedy:D (gorace powietrze uchodzi i biszkopt nie opada,tak cos kojarze )
Trzeba go opuscic z wysokosci 50-60cm.
studzic w uchylonym piekarniku:)

bozena.dp

Odp: Torty
« Odpowiedź #112 dnia: 07 Sty 2013, 23:33:42 »
dobra, to teraz inne pytanie - czy biszkopt w torcie trzeba zawsze nasączać czymś "mokrym"? bo ja nie lubie takich mokrych ciast Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
no i to ma być tort na urodziny Pawła Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

natka

Odp: Torty
« Odpowiedź #113 dnia: 08 Sty 2013, 08:56:59 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
dobra, to teraz inne pytanie - czy biszkopt w torcie trzeba zawsze nasączać czymś "mokrym"? bo ja nie lubie takich mokrych ciast Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
no i to ma być tort na urodziny Pawła Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
moim zdaniem trzeba Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
do bitej śmietany dalje właśnie śmietan-fix z dr.oetcera. Robiłam też wersje z mascarpone z wypieków ale wtedy krem wydaje mi się za cieżki ( zawsze daje mniej serka niz jest w przepisie). Teraz jak w końcu odprawimy urodziny G zrobie krem ze smietany i batonikow milky way Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj ( z przepisu na tort brzoskwiniowy)
« Ostatnia zmiana: 08 Sty 2013, 08:58:59 wysłana przez natka »

golinda

Odp: Torty
« Odpowiedź #114 dnia: 08 Sty 2013, 09:22:01 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
czy biszkopt w torcie trzeba zawsze nasączać czymś "mokrym"?

tak, jak robisz z owocami z puszek, to najlepiej tym syropem
i to mocno. tort nie będzie mokry. zawsze leję tego sporo i zawsze wydaje mi się potem że mogłam więcej
bez nasączenia tort będzie okropnie suchy

Strefa Ślubna

Odp: Torty
« Odpowiedź #114 dnia: 08 Sty 2013, 09:22:01 »

aniak1211

Odp: Torty
« Odpowiedź #115 dnia: 08 Sty 2013, 23:41:48 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
bez nasączenia tort będzie okropnie suchy
Nie cierpie suchych tortow,
Tez leje duzo,dokladnie brzegi by nie zostaly suche,
w czasie nasączania ,by nie przedobrzyć sprawdzam biszkopt od spodu czy jest wilgotny;)


Dodany tekst: 08 Sty 2013, 23:41:48
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
bez nasączenia tort będzie okropnie suchy
Nie cierpie suchych tortow,
Tez leje duzo,dokladnie brzegi by nie zostaly suche,
w czasie nasączania ,by nie przedobrzyć sprawdzam biszkopt od spodu czy jest wilgotny;)

jestynka

Odp: Torty
« Odpowiedź #116 dnia: 09 Sty 2013, 11:01:28 »
ja namaczam herbatą z wódką, albo kawą z wódką.
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

natka

Odp: Torty
« Odpowiedź #117 dnia: 09 Sty 2013, 11:57:33 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
ja namaczam herbatą z wódką, albo kawą z wódką.

ja też ale jak robie owocowy to daje wlasnie ten srop z owocow, troche rozcienczony i podprawiony alkoholem Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

niewiemjaka

Odp: Torty
« Odpowiedź #118 dnia: 09 Sty 2013, 12:37:48 »
ja herbata z wódką, jak już to herbatą  (tzn tak robi moja mama bo ja to robiłam ze 2 razy tort sama Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj )
Synu Wiktor ur.17.05.2009, 3580g, 58 cm, BRh+, Byk
Synu Franek ur.30.05.2014, 3460g, 58 cm, BRh-, Bliźnięta

golinda

Odp: Torty
« Odpowiedź #119 dnia: 09 Sty 2013, 13:38:52 »
herbata z wódką - fuj, na samą myśl mi Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

może kiedyś się tak robiło z braku innych napojów? Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

wrobelek0403

Odp: Torty
« Odpowiedź #120 dnia: 09 Sty 2013, 13:41:18 »
moja babcia robiła mocną herbate z cytryną i rumem albo wódką własnie.

bardzo dobre, zwłaszcza do ciezkich maslanych mas Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj


Kasia

Odp: Torty
« Odpowiedź #121 dnia: 09 Sty 2013, 13:41:41 »
herbata to na bank sie nasączało i jeszcze w wielu dzisiejszych przepisach jest ta herbata Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
o dolewaniu alko tez słyszałam Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj


ja robie lukier z alko Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj po takim lukrowaniu jestemlekko wstawiona Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

niewiemjaka

Odp: Torty
« Odpowiedź #122 dnia: 09 Sty 2013, 13:44:18 »
no ale herbata z wodka w biszkopcie to nie czuc tak jak bys sie miała tego napic przecież

właśnie chodzi o to że mi by żaden słodki sos nie pasował, bo biszkopt i tak jest lekko słodki, do tego słodka masa fuuj a herbata gorzka jest i spiryt wiadomo jaki Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj to podkręca smak

golinda

Odp: Torty
« Odpowiedź #123 dnia: 09 Sty 2013, 13:58:22 »
fuj fuj

mówię wam, że to przeżytek prl-u Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

nasączone syropem z owoców nigdy nie wyszło mi za słodkie

bozena.dp

Odp: Torty
« Odpowiedź #124 dnia: 09 Sty 2013, 13:59:38 »
chyba sobie daruje pieczenie tego tortu (tak się odmienia?) Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj