0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
U mnie było tak że zanim był ślub to najpierw mój tato był z nami na rejsie, a potem moi rodzice byli a że na jachcie przyjęte jest zwracanie się po imieniu niezależnie od wieku to juz tak zostało że mój M. mówi moim po imieniu Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
ja mówię mama (nie mamO)niech mama, mama tamto ....mamo mówię tylko do mojej mamy Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
ja mówię "mamo/tato" i w drugiej osobie, czyli "mamo, popatrz" a nie "niech mama popatrzy". i to jest w sumie kwestia zwyczajów, jakie się wynosi z domu. ja tak zawsze mówiłam do swoich rodziców i dla mnie to naturalne. natomiast mój D. całe życie mówił do swoich w trzeciej osobie i do moich tak samo się zwraca, np. "tata weźmie" czy "niech mama porozmawia".w sumie nigdy nie pytałam teściów, czy im pasuje tak bezpośrednio...
czesc dziewczyny Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj. tak to ja Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj.... no wlasnie, sama nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. na poczatku myslalam ze zwroce uwage jak maz siostry j sie odnosi do tesciow, ale on w ogole sie do nich nie odzywa.. Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj... chyba najbardziej jest mi przykro z tego ze inni wolaja do nich na ty, a ja przez mr./mrs. c... z tego wiem, ze jak na przyklad ojciec opowiada mi cos na temat swojej zony, to zwraca sie do niej, mrs. c.. zrobila to, and mrs. c... zrobila tamto... a kiedy jest wiecej osob obecnych, to wtedy uzywa imienia. na poczatku myslalam ze to tylko on tak robi, ale ona tak samo go nazywa przy mnie; najsmieszniejsze jest to ze chyba sami zaczeli sie w tym gubic i zaczeli nazywac sie po imieniu.. ale jednak nie mysle ze przejda ze mna na ty. moze robie z niczego cos, ale tak w glebi dziwnie sie z tym czuje. najgosze jest to, ze po powrocie z polski mieszkamy u nich zanim znajdziemy prace, wiec codziennie mam doczynienia z tym problemem... ale chyba jakos to bedzie.. Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj... Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj