Autor Wątek: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam  (Przeczytany 23036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zosia2007

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Gru 2009, 20:10:51 »
robilam dzis tą z przepisu tiliam, pyszna jest Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

tiliam

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Gru 2009, 20:34:02 »
zosia2007

prawda, że łatwa szybka i zawsze wychodzi? Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
cieszę się, że Ci smakowała
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

zosia2007

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Gru 2009, 21:07:30 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
zosia2007

prawda, że łatwa szybka i zawsze wychodzi? Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
cieszę się, że Ci smakowała
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj za przepis, tak a propo to byla pierwsza pizza made by me Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

jestynka

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Gru 2009, 10:04:26 »
ja też robię pizzę tylko z przepisu tiliam, raz sróbowałąm i już przy nim zostałam Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

mignon

  • Gość
Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #29 dnia: 09 Sty 2010, 16:48:54 »
zrobiłam ciasto z przepisu tiliam

wyszło fantastyczne, mąż stwierdził, że już innego nie robimy Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

a wcześniej preferował tylko grube Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

aja

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Sty 2010, 19:10:16 »
pizza z przepisu tiliam - wyszła niezła tylko zbyt długo przytrzymałam ją w piekarniku

zuzia

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Lut 2010, 23:39:58 »
zrobiłam
wyszła pycha!

aja

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Mar 2010, 17:12:13 »
JUsia czekam na perzepis na PIZZE z przepisu Twojego meża


zabieram sie teraz za ta z przepisu tiliam ale jeszcze chciałabym spróbowac zuzi  Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
« Ostatnia zmiana: 20 Mar 2010, 17:13:11 wysłana przez aja »

nionczka

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Mar 2010, 22:34:41 »
Ja nie moge robic pizzy bo nie mam piekarnika ani motywacji bo mamy bardzo dobra pizzerie w budynku :-)
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

magdalinska

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście)
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Lis 2011, 16:33:08 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
prawda, że łatwa szybka i zawsze wychodzi? Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
no nei wiem, nie wiem Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj mam mieszane uczucia Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
1. po 10min ona jest naprawde juz wypieczona?
2. czy ten rozczyn moge dac do wyrosniecia do piekarnia na min temperature? (ja mam 50st) bo ładnie wyrosło i bardzo szybko, ale nie wiem czy tak mozna Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
3. ciasto po wyrobieniu chyba nie bylo puszyste, tylko bardziej zbite  Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
4. po czym poznac czy jest zakalec? bo nie mam pewnosci Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

zjedlismy, teraz czekamy na rewolucje zoladkowe Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

sonja

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Lis 2011, 16:39:29 »
magdalinska robię z podobnego przepisu jak tiliamowy i owszem po 10 min pizza jest wypieczona.
Ja niestety nie mam kamienia do pieczenia pizzy, ale piekarnik nastawiam na program pizza na max. temp. 275 stopni, razem z nim grzeje się blacha. Później na tę gorącą blachę wykładam pizzę. Dzięki temu jest fajnie podpieczona od spodu. A w cienkim cieście chyba marne szanse na zakalec Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

magdalinska

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #36 dnia: 05 Lis 2011, 17:17:56 »
e tam marne Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
a mozna dac do piekarnika ten rozczyn do wyrosniecia?

marax

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #37 dnia: 05 Lis 2011, 18:05:14 »
magdalinska ja daje go do garnka z woda . Wsadzam kubek w wiekszego garnka napelnionego woda (tak zeby sie woda nie wlewala Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj / stawiam na parze .
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

sonja

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #38 dnia: 05 Lis 2011, 18:55:36 »
Ja kładę do wanny, do której na dno wlewam bardzo ciepłej wody Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

magdalinska

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Lis 2011, 19:20:05 »
kurde kazdy jakos kombinuje, a ja idiotka dawniej zostawiam sobie ciasto w kuchni na blacie, naiwnie liczac ze wyrosnie. Nie rosło, a ja nie wiedzialam dlaczego i tylko sie zraziłam niepotrzebnie Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

wpisujcie swoje sposoby na wyrosniecie ciasta Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

konwalia

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #40 dnia: 05 Lis 2011, 20:02:33 »
właczam piekarnik, a miske stawiam na górze kuchenki-jest ciepło i rosnie

ja pizze na cienkim pieke 6-8min na maxie(poziom 8 gazowy)

sonja

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Lis 2011, 20:18:21 »
magdalinska przpomniało mi się, że jak piekę coś drożdżowego u rodziców, to stawiam po prostu miskę na podgrzewaną podłogę Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

mobka

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Lis 2011, 21:08:46 »
Jesienia/zima stawiam przy kaloryferze, latem albo na kuchence jak piekarnik wlaczony, albo czasem do piearnika na najnizsza temp.
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

aja

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #43 dnia: 05 Lis 2011, 21:21:02 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
wpisujcie swoje sposoby na wyrosniecie ciasta
stawiam na grzejnik
tak jak mobka

Dodany tekst: 05 Lis 2011, 21:35:50
w lato  stawiam przy palinku i obracam co jakiś czas Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
« Ostatnia zmiana: 05 Lis 2011, 21:35:50 wysłana przez aja »

emcia

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Lis 2011, 19:22:24 »
zaczyn - chwila nad palnikiem /no dobra, raz stopiłam miskę Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj /
a ciasto jak w rudaskowym przepisie - do piekarnika na minimalną

rudasekawf

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #45 dnia: 06 Lis 2011, 19:38:40 »
Robiliśmy dzisiaj ciasto na pizze z przepisu Tiliam - mega pyszne. Mąż zachwycony kazał postawić piwka  Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj innego nie będziemy już robić, po prostu idealne  Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

tiliam

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #46 dnia: 07 Lis 2011, 11:11:30 »
magdalinska

ja nie daje ciasta do wyrośnięcia nigdzie
od razu tą kulkę można rozwałkować - jak wyrośnie, to ciasto aż takie cienkie nie będzie

ja robie ciasto i od razu je rozwałkowuję - na oko sprawdzam czy jest gotowa - zazwyczaj podnoszę łopatką i oglądam spód czy jest już twardy i zarumieniony.
Długość pieczenia zależy też od piekarnika, jaki masz. Ja zauwazyłam, że jak miałam gazowy - to pizza była smaczniejsza o wiele i 10 min wystarczyło, żeby sie upiekła.
Odkąd mam piekarnik elektryczny muszę piec ją dłużej - nawet 15-20 min i niestety jest w smaku gorsza... Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

Dodany tekst: 07 Lis 2011, 11:11:47
rudasekawf

to fajnie Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj  Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
« Ostatnia zmiana: 07 Lis 2011, 11:11:47 wysłana przez tiliam »

rudasekawf

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #47 dnia: 07 Lis 2011, 11:29:18 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
Długość pieczenia zależy też od piekarnika, jaki masz. Ja zauwazyłam, że jak miałam gazowy - to pizza była smaczniejsza o wiele i 10 min wystarczyło, żeby sie upiekła.
Ja mam piekarnik gazowy (mega badziewny, bo kupiliśmy go jak przeprowadzaliśmy się do wynajętego mieszkania i zabrakło kasy na coś porządnego) piekłam 10 minut na 230 stopni (sceptycznie byłam nastawiona na te 10 minut w przepisie). Pięknie się przyrumieniło, wycięte trójkąty można było swobodnie podnieść z całą zawartością na nich. Smak pyszny.

magdalinska

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #48 dnia: 07 Lis 2011, 11:52:17 »
no wlasnie bylo chyba za blade, powinna chyba 2-3min dluzej posiedziec w piekarniku. zle sie wyraziłam moze, chodzilo mi o ten rozczyn, ciasta do wyrosniecia nie zostawiałam, tak jak pisałas w przepisie robiłam, identycznie.
Tylko po wyrobieniu to ciasto miałam wrazenie ze jest takie zbite, ciezko mi bylo to rozwałkowac, nie bylo elastyczne. No ale nic nam nie bylo, zyjemy, wiec zakładam, ze jakos tam wyszła ta pizza Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj

rudasekawf

Odp: Pizza (nie na kupowanym cieście) i przepis na cienki spód od tiliam
« Odpowiedź #49 dnia: 07 Lis 2011, 11:54:58 »
Nie masz uprawnień, aby oglądać tę zawartość. Zarejestruj się lub Zaloguj
ciasto miałam wrazenie ze jest takie zbite, ciezko mi bylo to rozwałkowac, nie bylo elastyczne.
To dziwne jeśli robiłaś z przepisu, bo moje było dość elastyczne, kleiło się co prawda pomimo długiego wyrabiania, ale jak dałam je na olej na tym papierze to rozwałkowałam cieniuteńko bez żadnych problemów.