sałatka z serem żółtym

Zaczęty przez bagietka12, 16 Sty 2009, 19:15:21

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

giga

Cytat: bagietka12 w 16 Sty 2009, 19:15:21
ostatnio mama zrobiła przepyszna sałatke :) prosta i szybka :)

ser zółty pokrojony w kosteczke
czerwona papryka tez w kosteczke
kukurydza
czosnek
majonez

mozna dac ogóra konserwowego ale nie trzeba

palce lizac :)

ja do tego zestawu dodaję szynkę pokrojoną,też pycha
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Beata

Cytat: gioseppe w 18 Sty 2009, 22:36:13
sa tez plastikowe ale niestety nigdy ale to nigdy nie znalazlam w sklepach w pl

ja mam coś takiego:
http://www.mniammniam.pl/sklep/?act=det&kat1=9&kat2=&srt=&id=2698

giga

Cytat: Beata w 12 Lut 2009, 14:27:45
Cytat: gioseppe w 18 Sty 2009, 22:36:13
sa tez plastikowe ale niestety nigdy ale to nigdy nie znalazlam w sklepach w pl

ja mam coś takiego:
http://www.mniammniam.pl/sklep/?act=det&kat1=9&kat2=&srt=&id=2698
dla mnie coś nowego,jak się sprawuje?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Moj plastikowy wyciskacz jest do d...y
przy pierwszym wyciskaniu polamal sie i ciezko szlo:(
wiecej wywalilam niz wycisnelam

Beata

Cytat: giga w 12 Lut 2009, 19:41:18
Cytat: Beata w 12 Lut 2009, 14:27:45
Cytat: gioseppe w 18 Sty 2009, 22:36:13
sa tez plastikowe ale niestety nigdy ale to nigdy nie znalazlam w sklepach w pl

ja mam coś takiego:
http://www.mniammniam.pl/sklep/?act=det&kat1=9&kat2=&srt=&id=2698
dla mnie coś nowego,jak się sprawuje?

giga, na samym początku jak człowiek przyzwyczajony jest do wyciskacza, to można odnieść wrażenie, że trochę więcej zachodu, bo trzeba odkręcić i zakrecić, niemniej przyzwyczaiłam się i nie zamieniłabym go na nic innego - wyciśnięty czosnek ma postać takich "robaczków", ja najczęściej wyciskam na talerzyk i rozcieram z solą, wtedy ten smak jest taki pełny czosnkowy. Jak ktoś używa np. czosnku drobno posiekanego w mini kosteczkę, to świetnie je zastępuje. Moja mama robi taki dodatek do płyty w sezonie ogórkowym: świeże ogórki kroi na ćwiartki (muszą być w miarę małe i wąskie), posypuje takim czosnkiem i koperkiem. Już na talerzu każdy sobie soli. Więc to urządzenie świetnie "kroi" ten czosnek.

Jak dla mnie nie sprawdziła się opcja przechowywania czosnku do 10 dni, bo dla mnie nawet czosnek półgodzinny jest czosnkiem starym, ale może innym .....?

giga

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Beata

#31
 :beer: a to pod nowy twój zakup

Dodany tekst: 12 Lut 2009, 22:28:54

zapomniałam jeszcze dodać, że wczoraj zrobiłam i bardzo mi posmakowała sałatka w wersji:

2 podudzia wędzone (ale trzeba sprawdzać, czy nie mają tłuszczu blleeee)
puszka kukurydzy
1 por pokrojony w póltalarki
15-20 dag sera żółtego

majonez - jogurt naturalny - odrobina musztardy
i

wrobelek0403

Cytat: salsa w 17 Sty 2009, 13:21:29
ananas i czosnek to ok-w kuchni azjatyckiej mozna uświadczyc
ale nie cierpie zestawienia ananasa z kurczakiem i kukurydzą - czy to w sałątkach, czy to na pizzy - ten smak jest dla mnie nie do zaakcetowania ;)


salsa, moja duszo pokrewna  :jupi: :jupi: ja tez tego nienawidze i spotykam się z takim brakiem zrozumienia  :crazy: :crazy: :crazy:

i jeszcze nie cierpie schabowych z ananasem i serem zółtym  :bad: :bad:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

ja dodałam jeszcze ananasa
a zamiast majonezu zrobiłam sos jogurtowo-majonezowy. pycha!