Palmiery - pyszne ciasteczka

Zaczęty przez jo_miekka, 25 Lip 2008, 17:04:34

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gioseppe

#50
ja nie uznaje gotowych bo mi po nich zle :(
baboku :P
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

jo_miekka

nawet francuskiego nie uznajesz? no weeeeź....
ja też jestem ortodoks w tych sprawach, ale kurde francuskie to robię jak już naprawdę mam duuużo czasu i baaardzo mi się chce :)

następnym razem jak będę robić, to zamrożę i przywiozę Ci na ruczaj :)

gioseppe

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

zwierzatko_mojej_mamy

wlasnie zrobilam - moje wyszly dziwne ;) bo za bardzo rozwalkowalam ciasto i za ciasno zwinelam :D i nie mogly sie rozlozyc nw poziomie to wypsly sie takie rozki w pionie ;D

polowe ciasta przed zawinieciem posypalam rodzynkami i teraz nie wiem ktore lepsze :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

gioseppe

ja tez robilam w weekend
ale jak dla mnie to zadna rewelacja :P po opisie spodziewalam sie jakiegos megaszoku i slinotoku a tu taka se zwykla francuszczyzna :P
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

zosia2007

odswiezam wątek bo wczoraj zrobilam, zreszta pierwszy raz cokolwiek pieklam w swoim nowym piekarniku i powiem szczerze ze są pyszne, goscie byli zachwyceni

jo polewam za szybki i smaczny przepis :beer:

foszek

ja od czasu tego przepisu mam zawsze ciasto francuskie w lodowce, najlepsze jest z Lidla  :mocking:

vobi

Cytat: foszek w 10 Cze 2009, 21:43:20
ja od czasu tego przepisu mam zawsze ciasto francuskie w lodowce, najlepsze jest z Lidla  :mocking:

ja tez, ale ja jestem fanka mrozonego ciasta Frosty :D
gorzej z Nutella - nawet nie kupuje na zapas, bo zawsze wyzremy :blush:

foszek

Frosty nie probowalam, nastepnym razem wyprobuje.maslem i nutella  :bad:

vobi

Zrobilam Palmiery z ... marmolada z dzikiej rozy, bo mi czekolada na taki cieply dzien nie za bardzo pasowala, i wiecie co? Super sa! Posypalam platkami migdalowymi, ale w ogole ich nie czuc. Ale i bez platkow - miodzio :D

effik

potwierdzam, są pyszne i w całym domu cudnie pachnie :)
plus wielki mają za to, że mimo czekoladowego nadzienia nie są przesłodzone :)
jo, 3 piffa :D

effik

dziś robię połowę z dżemem, a połowę z czekoladą :)

inkageo

Effik mi dżem całkowicie wyciekł, daj malutko :)
Imagine there is no hate

effik

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 18:55:52
Effik mi dżem całkowicie wyciekł, daj malutko :)

mi też wyciekł, a dużo nie było. to pewnie jednak gęstość.
a co do smaku - są ok, ale wolę z czekoladą :D

inkageo

#64
Cytat: effik w 22 Lut 2010, 18:57:11
mi też wyciekł, a dużo nie było. to pewnie jednak gęstość.
a co do smaku - są ok, ale wolę z czekoladą :D
Moje namokły i się rozwijały, nie dały się złapać, taki makaron wyszedł :D Ale prawie cały słoik dżemu wpakowałam ;)

Dodany tekst: 22 Lut 2010, 19:07:51

Ja mam czekoladowe z soboty, twarde się zrobiły, ale po włożeniu do mikrofalówki miękną :)
Imagine there is no hate

inkageo

Czym chata bogata :D Gości na dodatek miałam :D Koleżanka łapie palmiera, a on jej się rozwija i dżem sru spada :D
Imagine there is no hate

magoo

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 19:07:14
Moje namokły i się rozwijały, nie dały się złapać, taki makaron wyszedł :D Ale prawie cały słoik dżemu wpakowałam ;)

hehe to tak jak moje  :highfive:

effik

#67
Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 19:09:46
Czym chata bogata :D Gości na dodatek miałam :D Koleżanka łapie palmiera, a on jej się rozwija i dżem sru spada :D

no ja wiem, że ty jesteś hojna gospodyni :D
a białą bluzeczkę miała? :D

Dodany tekst: 22 Lut 2010, 19:12:23

czekoladowe są jednak lepsze, bo ta czekolada (zwłaszcza jak się robi z nutellą albo innym kremem tego typu) się trochę przypieka i nic nie wypływa :)

inkageo

Cytat: effik w 22 Lut 2010, 19:11:34
no ja wiem, że ty jesteś hojna gospodyni :D
a białą bluzeczkę miała? :D
:D :D Chyba nie :D Ale ja taka dumna je podałam, bo wcześniej czekoladowe i z serem i szynką wyszły mi bezbłędnie :D
Imagine there is no hate

effik

a właśnie inka, jak robisz z szynką i z serem? po prostu kładziesz plastry na cieście czy trzesz ser albo kroisz szynkę? bo chcę spróbować wreszcie :)

inkageo

Chyba plastry ukladałam, ja leń jestem, więc nie podejrzewam się o tarcie ;) Ale trzeba jeszcze przyprawami posypać, żeby mdłe nie było. A może też sosem pomidorowym trochę chlapnąć?  :hmm:
Imagine there is no hate

effik

Cytat: inkageo w 22 Lut 2010, 21:59:43
Chyba plastry ukladałam, ja leń jestem, więc nie podejrzewam się o tarcie ;) Ale trzeba jeszcze przyprawami posypać, żeby mdłe nie było. A może też sosem pomidorowym trochę chlapnąć?  :hmm:

Będę zatem eksperymentować :D

sonja

Wykazałam się mega refleksem i dziś zrobiłam te ciasteczka.
Posmarowałam ciasto roztopionym masłem i posypałam cukrem wymieszanym z cynamonem.
Posypałam płatkami migdałowymi.

Pyszne!

bozena.dp

zainspirowana inką zrobiłam z szynką, serem i ziołami prowansalskimi, ale zwinęłam w rulonik/roladę, a nie jak tradycyjne palmiery - dobre :)

kiedyś robiłam z nutellą, też dobre :)