Rabarbar absolutnie bossski :)

Zaczęty przez jo_miekka, 15 Maj 2008, 20:32:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sputnik_sweetheart


jo_miekka

sputnik_sweetheart no pięknie! cieszę się, że smakowało :D

suegro

Cytat: jo_miekka w 15 Maj 2008, 20:32:45
Rabarbar. Kocham rabarbar.
A najbardziej w tej postaci. Zakochałam się w tym przepisie w zeszłym sezonie rabarbarowym.
Znalazłam go tu: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,62931067,62931067.html
Ale to pomysł Nigelli.




jo_miekka dzięki za przepis! :flowers:
polewam :drunk:
Robiłam rabarrrarr tydzień temu - co prawda przesadziłam z cukrem, ale i tak był pycha!


"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sputnik_sweetheart

o, dobrze, że mi przypomniałyście :D trzeba koniecznie zrobić :D

inkageo

Po roku wreszcie dorwałam w sklepie rabarbar, trochę to trwało  :rotfl:
I już mam goooopie pytanie - co to znaczy obrać rabarbar? Że te liście odkroić? Badyla chyba nie obierać ze skóry?  :mocking:
Imagine there is no hate

golinda

Cytat: inkageo w 14 Maj 2009, 17:25:50
Po roku wreszcie dorwałam w sklepie rabarbar, trochę to trwało  :rotfl:
I już mam goooopie pytanie - co to znaczy obrać rabarbar? Że te liście odkroić? Badyla chyba nie obierać ze skóry?  :mocking:

badyla obierać ze skóry :)

jo_miekka

inkageo to zależy jaki rabarbar. jak młody i nie łykowaty, to można nie obierać.
Łatwo to sprawdzić krojąc go, jeśli nie odchodzi nam ta skóra, to można dawać w całości.

inkageo

Sie piecze :) :) :) Ale jakiś zielony ten mój rabarbar, ja chcę ruuuuuszowy  :crying:
Imagine there is no hate

justynaaaa2

Cytat: inkageo w 14 Maj 2009, 19:58:55
Sie piecze :) :) :) Ale jakiś zielony ten mój rabarbar, ja chcę ruuuuuszowy  :crying:
może ty pora kupiłaś nie rabarbar  :rotfl:

inkageo

Cytat: justynaaaa2 w 14 Maj 2009, 20:00:33
może ty pora kupiłaś nie rabarbar  :rotfl:
O matko! Jak to teraz sprawdzić?  :rotfl:
Imagine there is no hate

brawurka

zrobiłam. Efekt taki,że nadal nie lubie rabarbaru,ale mąż zjadł całość prawie od razu

calla

Cytat: brawurka w 06 Cze 2009, 20:43:22
zrobiłam. Efekt taki,że nadal nie lubie rabarbaru,ale mąż zjadł całość prawie od razu

Hehe, a u mnie bylo odwrotnie.
Maz, ktory nie cierpi rabarbaru mowil, ze dobre :-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

czarnasia13

Też zrobiłam:) Chciałam zrobić zdjęcie ale nie zdążyłam. Na moją żarłoczną rodzinkę to musiałabym z podwójnej porcji zrobić. Pyyyyycha.

foszek

jo, probowalas mrozic ten rabarbar ??

jo_miekka

Taki już zrobiony mrozić? Eee, nie.

siog

kupilam rabarbar! bede dzisiaj robic

foszek

jo chodzilo mi czy probowalas ogolnie mrozic rabarbar...

Ostatnio kupilam taki kwasny rabarbar, ze pomimo ze dalam wiecej cukru jak w przepisie to i tak mordke niezle wykrzywialo, gdyby nie lody to byloby to nie jadalne

cherry

odswierzam...

jakos tak sie zlozylo ze mi w lodowce lezy 2,5 kg rabarbaru (czesc kupilismy czesc dostalismy od dziadka meza z ogrodka) ... wiec zapowiada sie rabarbarowa rozpusta...
juz ciesze sie na wyprubowanie przepisu.
Mam jeszcze na rabarbarowe z kruszonka jak wyjdzie wrzuce przepis
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

calla

Cytat: foszek w 24 Cze 2009, 13:10:52
jo chodzilo mi czy probowalas ogolnie mrozic rabarbar...

Ostatnio kupilam taki kwasny rabarbar, ze pomimo ze dalam wiecej cukru jak w przepisie to i tak mordke niezle wykrzywialo, gdyby nie lody to byloby to nie jadalne

ja zawsze redukuje cukier o polowe, bo wielbie kwasne rzeczy.

W tym roku oczywiscie juz robilam :-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

foszek

ja dzisiaj rozpoczelam sezon rabarbarowy tym przepisem http://mojewypieki.blox.pl/2010/04/Ciasto-budyniowe-z-rabarbarem.html , niestety ciasto zniklo w takim tempie ze nie zdazylam zrobic fotki :D

cherry

jo miekka  - polewam :beer: - pycha ten deser i w mig gotowy
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

cherry a Tobie piwko za rabarbarową pobudkę! To już, to już, to już! :)

siog

#47
dzisiaj robie na deser  :dance: kupilam rabarbar :)
ale rabarbaru mam mniej, 700 g tylko  :hmm:

Dodany tekst: 06 Maj 2010, 19:24:00

a jak cienko  pokroic ten rabarbar bo mam super grubasne lodygi

Dodany tekst: 06 Maj 2010, 22:23:11

Zrobiony i zjedzony!
Booooooooooosski!!!!!!!!!!!

tylko mi sam rabarbar strasznie duzo wody puscil  :hmm:

jo_miekka

Rabarbar ma to do siebi9e, że puszcza dużo wody, ale nic to i tak jest dobry.
Ja kroję w takie powiedzmy  centymetreowe kawałki. I tak sie to rozpada, więc nie ma sensu się męczyć.

Zaraz jadę o rabarb i jak nie będzie to kurde nei wiem co!

magoo

no dobra tyle tu zachwytow, ze musze zrobic
tylko jedno glupie pytanie: to sie podaje cieple, czy trzeba czekac az wystygnie???