Kurczak trochę tajski

Zaczęty przez jo_miekka, 20 Kwi 2008, 17:30:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

justynaaaa2

#100
ja zawsze kupuję taką, bo tylko taką widzę :)
http://www.nokaut.pl/oferta/pasta-curry-zielona-100ml.html
jest w każdym hipermarkecie ;)
na podwójną pierś daję 1/3 słoiczka i jest tak przyjemnie ostre :)
a mleczko daję całe to małe (165 ml.)

magoo

sprawdzilam, zdecydowanie nie jest ostra, moglam ją zjesc lyzeczka, jakies dziadostwo chyba kupilam, chociaz ma to swoje dobre strony, bo nie lubie zbyt ostrego jedzonka :)

justynaaaa2

magoo a może ty kupiłaś sos z zielonej pasty curry ;)

Angie

To widać są różne zielone pasty curry :)  Moja tylko wytrwali zjedzą ze słoika :D

szelma

U mnie jedna łyżka do zupy starcza, żeby paliło w przełyk :D. Jakąś mocno ostrą kupiłam, bo jakbym wpakowała 1/3 kubka, to bym stanęła w żywym ogniu ;).

Mam taką:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

justynaaaa2

szelma ale twój kubek ma 400 g. a mój słoiczek 115 ;)
jakbym dała cały to też pewnie by mnie wypaliło  :ohboy:

szelma

No to chyba że tak :). Bo widziałam różnego formatu słoiczki z pastą. Nieważne zresztą :).

rubin04

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Imagine there is no hate

jo_miekka

Chciałam tylko dodać od siebie: pastę daję tę, co Justyna wkleiła z Thai Heritage.

rubin04

Jo -ale ta pasta jak jej sie tylko trochę uzyje to reszta stojac w lodówce pleśnieje szybko.. No chyba ze mam specyficzny mikroklimat w lodówce i tylko tak u mnie sie dzieje :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Moja nie spleśniała, a mam ją od kilku miesięcy (nawet na pudełku ma napisane, że ma długi termin przydatności do spożycia). I nie trzymam jej w lodówce nawet.

suegro

To ja chyba do tej pory robiłam innego tajskiego kuraka :D

Ale też był dobry :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

o, ja mam te co szelma wkleila - musze zrobic tego kuraka jo, ale nie ujmujac nic jej przepisom - najlepszego kurczaja tajskiego robi moj maz i pan ;)

justynaaaa2

moja nie pleśnieje, choć ja ją zwykle szybko zużywam, bo akurat kuraka robię często :)

salsa

#115
Cytat: malybob w 25 Paź 2009, 21:26:58
"Zony niechaj będą poddane swym mężom, jak Panu, bo mąż jest głową żony"
coz wiec moglam... ;) Ale mysle,ze kurczak mezusia zmiekczyl :D


o kurcze.....

Dodany tekst: 26 Paź 2009, 19:55:21

Cytat: inkageo w 26 Paź 2009, 12:07:31
Rubin gdzie tą pastę kupiłaś? W Kauflandzie to tylko do butów znalazłam :D


ja kupuje w tesco :)

Dodany tekst: 26 Paź 2009, 19:57:59

moja jest jeszcze inna niż te , które wklejacie
mocno ostra

nie wiem czy pleśnieje bo idzie mi szybko - na jej bazie robię rożne marynaty
Rubin, moze za długo CI stoi?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

emcia


ze_nitka

Cytat: jo_miekka w 26 Paź 2009, 14:20:29
Chciałam tylko dodać od siebie: pastę daję tę, co Justyna wkleiła z Thai Heritage.
też mam te paste, ale ona nie wzrusza mojego męża.
no ale jak jemu nigdy nic nie smakowalo, a mama go cale zycie faszerowala schabowymi, to nawet nie mam jak rowinąć skrzydel.

sonja

ze_nituś gotuj dla siebie, a dla niego tylko przy okazji! Tak żeby to przede wszystkim Tobie smakowało :)

magoo

Cytat: justynaaaa2 w 26 Paź 2009, 13:14:53
magoo a może ty kupiłaś sos z zielonej pasty curry ;)


na sloiku pisza ze pasta, konsystencja tez pasta, no trudno na drugi raz poszukam jakiejs innej

aja

robiłam wczoraj - wyszło dobre
najważniejsze że szybko i łatwo
tak sobie myślę , co by tam można było dodać bo mi czegoś  brakuję - moze warzyw a może grzyby mun byłby dobre ?
:beer:

jo_miekka

aja ja często robię z grzybami suszonymi, marchewka, bambusem...

mayagaramond

Cytat: aja w 27 Paź 2009, 08:10:31
tak sobie myślę , co by tam można było dodać bo mi czegoś  brakuję - moze warzyw a może grzyby mun byłby dobre ?
:beer:

brokuly, marchewka, fasolka, moga byc tez pieczarki albo grzyby. Oberzyna, papryka. Zamiast piersi kurczaka mozna tez dac krewetki albo poledwice.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

aja

o bambusa to nawet miałam ale bałam się go dodać - strasznie one śmierdzą ale w piątek zrobię z warzywami dzięki dziewczyny

zwierzatko_mojej_mamy

z baklazanem!! - dla mnie to jedyna opcja do tego kuraka :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl