Sok ze skóry ananasa

Zaczęty przez mayagaramond, 26 Cze 2018, 10:30:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond



Do garnka z wodą wkładamy skórę ananasa i resztki, które zostały z krojenia (np. twarde części). Dodajemy laski cynamonu. Gotujemy do wrzenia na wysokim ogniu, zmniejszamy i gotujemy ok. 20 minut. Przecedzamy, pijemy. Jak ktoś chce może dosłodzić miodem.

Pycha na upały, bardzo orzeźwia.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"


mayagaramond

#2
dragonfly to może być też dobre na gorąco, ale w Dubaju nie mam okazji spróbować.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

A czy to nie jest na maxa pryskane?

mayagaramond

Nie wiem, aż tak się nad tym nie chce zastanawiać, wszystko jest pryskane,  taka papryka na przykład. Ja ananda myje i gotuje. Co nas nie zabije, to nas wzmocni lol

Aha: na koniec przelać przez sitko, żeby odcedzić farfocle i skórę.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"