mięsne danie makaronowe na ciepło

Zaczęty przez eva_luna, 11 Sie 2007, 22:23:08

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eva_luna

makaron,
boczek do smażenia,
kiełbaska,
cebula+ czosnek,
ser,
twarog

Boczek i kiełbaskę pokroić w kostkę i usmażyć, dodać do tego usmażoną cebulę i czosnek zeby się "przegryzło".
Ugotować makaron, wrzucić do michy, do tego dorzucić usmażone składniki, pokruszyć na to kostkę twarogu, potarkować ser i gotowe.

Na pierwszy rzut oka składniki mogą nie pasować do siebie ale danie jest naprawde świetne. Nie podaje dokładnej ilości składników, bo wszystko robie na oko  :lol:

mam6lat

my robimy  podobne danko - ale zdecydowanie na chłodniejsza pore roku:
gruby włoski makaron (może byc szpinakowy - zielony) ugotowac,
na patelni podmażyc tasiemki boczku z tymiankiem
na goracy, niepłukany makaron wyłożyc boczek i posypać grudkami tłustego twarogu (polecam garwoliński), posolić i tyć......