To był piękny dzień...

Zaczęty przez twinnie77, 04 Wrz 2007, 21:44:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

twinnie77

Witam. W minioną sobotę zostałam mężatką. To był piękny dzień. Nie mam czasu na obszerne opisy. Wstawiam fotkę z rodzicami. W weekend postaram się opisać więcej szczegółów  ślubu i imprezy.

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Uzupełniam mój wpis tak jak obiecałam.
1 września 2007r. od tej pory będzie kojarzyć mi się tylko i wyłącznie z przepiękną ceremonią ślubną i wspaniałym weselem. Ostatni tydzień przed ślubem był bardzo stresujący i pracowity. Suknię odebrałam od krawcowej w środę, na próbie makijażu byłam w poniedziałek, wtedy też zaliczyłam depilację twarzy i regulację brwi (należę do osób mających nadmierną ilość owłosienia na całym ciele). W piątek byłam na radzie pedagogicznej, gdzie częstowałam moich współpracowników plackiem weselnym i kawą. Po radzie pędem biegłam aby zrobić manicure i maseczkę relaksującą na twarz. Pierwsi goście zaczęli się pojawiać i stres osiągnął apogeum. Na szczęście mieliśmy możliwość zrelaksowania się wieczorem przy piwku na koncercie Kombi (w moim mieście w pierwszym tygodniu września odbywa się Jarmark Chmielo-Wikliniarski, bardzo fajna impreza). W sobotę od rana bieganina: najpierw fryzjer, potem makijażystka. Byłam bardzo zadowolona z efektu ich pracy, a miałam pewne obawy po próbie fryzury, bo nie wyszła tak jak chciałam. Ślub miał być o 16, a na 13 umówiliśmy się na plener. To był czas, w którym oboje się bardzo rozluźniliśmy. Polecam zdjęcia przed ślubem. Po plenerze było tylko krótkie błogosławieństwo rodziców i chrzestnych, a potem wyjazd do kościoła. Na sam początek wpadka: świadkowie zapomnieli iść wcześniej do zakrystii, aby podpisać dokumenty i dostarczyć kartki ze spowiedzi, ale potem było już tylko pięknie. Ksiądz bardzo sympatycznie przeprowadził mszę. Byłam bardzo wzruszona, ale łzy poleciały mi dopiero po przysiędze. Potem życzenia od znajomych, którzy przyszli na mszę. A potem już tylko wspaniała zabawa weselna. Jedzenie było przepyszne. Wódka była zmrożona. Orkiestra świetnie grała, a goście się znakomicie zintegrowali i nie było żadnych nieprzyjemnych sytuacji. Bawiliśmy się do 4 nad ranem. Szkoda, że te najpiękniejsze momenty tak szybko mijają.

A teraz fotki i informacje uzupełniające. Zdjęcia z pleneru i kościoła od fotografa otrzymałam na płytce w obniżonej jakości, ale mam nadzieję, że cokolwiek widać.

Oto my, ja i mój mąż, przy ołtarzu podczas przysięgi.

Już po przysiędze.

Ja podpisuję cyrograf …

…a mój mąż przyjmuje kondolencje  :mrgreen:

Nasze małe druhenki

Pani fotograf ustawia gości do wspólnego zdjęcia

Nasz pierwszy małżeński toast winem musującym

Pierwszy taniec do „Kołysanki” Sumptuastic. Miał być walc, ale nie chcieliśmy ryzykować na nieznanym terenie.

Pierwsza z atrakcji wieczoru: rewelacyjny tort karmelowo-morelowy (ślinka cieknie na samo wspomnienie).

Druga atrakcja wieczoru: pieczeń z dzika. Mój chrzestny jest myśliwym. Kilka dni przed weselem udało mu się ustrzelić młodego dzika, a panie z restauracji wspaniale go przyrządziły. Ponieważ nie podobają mi się pieczenie z całych zwierząt, rzeźnik powycinał co lepszę kąski (łopatki, karkówki, schaby i szynki z kością). Na zdjęciu znajdują się również kawałki kurczaka dla niejedzących dziczyzny.

Kilka szczegółów wystroju stołów:
winietki

świeczniki z kawą z Ikea

zawieszki na alkohol

Wystrój kościoła. Ołtarz udekorowany z okazji dożynek (obawiałam się ziemniaków i dyń, ale niepotrzebnie  :mrgreen: ).

Weselicho....

Plener...

Trochę więcej zdjęć zamieściłam w albumie

album_twinnie77

Mam nadzieję, że was nie zanudziłam.  :lol:  :lol:  :lol:

ishka82

Gratulacje i czekamy na więcej zdjęć i opis  ;-)

sysunia-leniwca

Wszystkiego Naj!!! Pogoda Nam sie udala:-)

zuzia

Wszystkiego naj naj twinnie :)

mam6lat

GRATULUJĘ!
a pokazesz z  bliska bukiecik - wygląda fajnie...

martucha55

Wszystkiego najlepszego:) bardzo ładnie wyglądaliście:)

julka

Dużo szczęścia życzę  :->
Pięknie wygladaliście. Twinnie, daj zbliżenia sukni, bo się mi podoba. Chyba troszkę przerobiłaś, bo oryginał zdaje się odsłaniał ramiona? A ja bym właśnie chciała tak jak Ty. Napiszesz, gdzie ją kupiłaś i co to za model ?  :)

Kasia

Gratulacje  :mrgreen:

czekamy na kolejne fotki

kamelia04.08.2007

gratuluję i czekam aż ciąg dalszy nastąpi (zdjęć do oglądania)
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

errata

Ja również gratuluje!!

martaba

ja rowniez gratuluje  :-D  wwszystkiego najlepszego!!!

salsa

gratulacje, kiedy reszta foto?? czekamy czekamy 8-)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mary

Gratulacje!
Czekam na relacje z tego dnia ;)

kate.zet1

wszystkiego najlepszego :-D

twinnie77

Witam, tak jak obiecałam umieściłam w pierwszym poście opis i zdjęcia z mojego ślubu i wesela.

Cytat: "mam6lat"GRATULUJĘ!
a pokazesz z  bliska bukiecik - wygląda fajnie...

Proszę bardzo :)

[ Dodano: 08-09-2007, 00:22 ]
Cytat: "julka"Dużo szczęścia życzę  :->
Pięknie wygladaliście. Twinnie, daj zbliżenia sukni, bo się mi podoba. Chyba troszkę przerobiłaś, bo oryginał zdaje się odsłaniał ramiona? A ja bym właśnie chciała tak jak Ty. Napiszesz, gdzie ją kupiłaś i co to za model ?  :)

Szyła ją miejscowa krawcowa, pomysł mój i mojej mamy, miała być wzorowana na tej

ale po dyskusjach z mamą i krawcową doszłyśmy do wniosku, że ten fason nie będzie pasował. Moja suknia to dopasowana góra oraz dół aż do połowy uda, a niżej lekkie rozszerzenie, z tyłu jeden klin wydłużony jako tren. Tunika z koronki, dopasowana, drapowana z tyłu i  z przodu. Ja czułam się świetnie w tej sukni, a wszyscy stwierdzili, że bardzo mi pasuje. Nie było mi łatwo wybrać fasonu, bo jestem gruba (168 cm, 86 kg), ale myślę, że ten fason był dla mnie optymalny.

zwierzatko_mojej_mamy

bardzo slicznie wygladalas ;) rzeczywiscie kroj sukienki superowski - moj Tomasz pierwszy raz w zyciu (w natloku tysiaca zdjec, ktorymi Go zasypuje )na widok Twojego zdjecia przy drzwiach powiedzial - ale ladne zdjecie ;) normalnie jestem w szoku ;)

reszte przemyslen napisze jutro tzn dzis bo wrocilam z panienskiego kumpeli i troche mi sie mota w palcach :D

buziaki ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

twinnie77

Dzięki zwierzaku, ja sama byłam zszokowana końcowym efektem  :mrgreen:

A przy okazji, wiesz że cały czas czekam na namiary twoje, aby ci przesłać kasę za te świeczniki :mrgreen:

kamelia04.08.2007

twinnie77,

doskonale dobrany fason sukienki
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

ishka82

Gratulacje:) Pięknie wyglądaliście. Śliczna suknia;)

aniak1211

Gratulacje!!!!!

My tez tanczylismy do "kolysanki"

Piekny stol i bukiecik!

gdziezby

Pięknie! Mam słabośc do sukienek z długim rękawem ;-).

Serdeczne gratulacje!
Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona.

abkasia

gratuluje pieknie wyglacie:) duuuzo usmiechu zycze :)

julka

Dzięki za opis sukienki, baaardzo mi się podoba, Ty wyglądałaś przepięknie, zwiewnie i po prostu ślicznie.  :-D
Obyście całe życie uśmiechali się tak, jak w tym dniu  :lol:

talula

Gratulacje i najlepsze życzenia;-)
Wyglądacie jak chodzące szczęścia!;) Duuuzo miłości;)